Νέο Τοπικό Σχέδιο Λευκωσίας: Τι αλλάζει σε Λατσιά και Αγλαντζιά

Μαρία Στυλιανού  18/05/2018 07:01
Νέο Τοπικό Σχέδιο Λευκωσίας: Τι αλλάζει σε Λατσιά και Αγλαντζιά

Νέο Τοπικό Σχέδιο Λευκωσίας: Τι αλλάζει σε Λατσιά και Αγλαντζιά

Μαρία Στυλιανού  18/05/2018 07:01

Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές και διαφοροποιήσεις, ολοκληρώθηκε και δόθηκε στη δημοσιότητα το νέο Εγκριμένο Τοπικό Σχέδιο Λευκωσίας 2018, μετά από χρόνιες καθυστερήσεις, που οφείλονταν στις ενστάσεις που είχαν υποβληθεί.

RELATED ARTICLES

Υπενθυμίζεται ότι το αναθεωρημένο Τοπικό Σχέδιο είχε ακυρωθεί το 2012, επανεξετάστηκε και επαναναδημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2016, υποβλήθηκαν οι ενστάσεις και επαναδημοσιεύθηκε στις 4 Μαΐου 2018 με την τελική του μορφή. 

Το αναθεωρημένο σχέδιο περιλαμβάνει μικρές αλλαγές που περιορίζονται σε  μικρές επεκτάσεις και αναβαθμίσεις ζωνών ανάπτυξης στο μέγεθος του ενός μέχρι πέντε τεμαχίων, τα οποία έχρηζαν άμεσης διόρθωσης. Οι αλλαγές αυτές αφορούν κυρίως του Δήμους Αγλαντζιάς, Λατσιών και Λακατάμιας, ενώ σε ακόμα μικρότερο βαθμό τον Δήμο Λευκωσίας.  Ειδικότερα, για τον Δήμο Αγλαντζιάς προβλέπεται αναβάθμιση ζώνης για πέντε τεμάχια, ενώ για τα Λατσιά η ένταξη πέντε τεμαχίων σε οικιστική ζώνη.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά του συγκεκριμένου Τοπικού Σχεδίου είχαν υποβληθεί 121 εντάσεις, αριθμός μικρός σε σύγκριση με τις 3000 ενστάσεις που είχαν υποβληθεί κατά των παλαιότερων σχεδίων το 2003 και το 2011. 

Δείτε το Εγκριμένο Τοπικό Σχέδιο Λευκωσίας 2018 ΕΔΩ

Σημειώνεται ότι το Εγκριμένο Τοπικό Σχέδιο 2018, Χάρτες Πολεοδομικών Ζωνών και Χρήσης Γης, καθώς και άλλοι χάρτες με ημερομηνία Μάιος 2018 και λεπτομερή κτηματικά σχέδια του Τοπικού Σχεδίου 2018, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως με την ηλεκτρονική διεύθυνση www.moi.gov.cy/tpb  και στην ιστοσελίδα του Δήμου Λευκωσίας www.nicosia.org.cy / Πολεοδομικά Θέματα/ Εγκριμένο Τοπικό Σχέδιο Λευκωσίας 2018.

Διαβάστε ακόμα: Διχασμένοι οι developers για «φούσκα» στα ακίνητα

Νέο σχέδιο σύντομα

Πέραν των μικρών θεμάτων που επιλύθηκαν, εκκρεμούν ακόμα μεγάλα και σημαντικά θέματα, τα οποία αναμένεται να τεθούν κατά τον καταρτισμό του νέου Τοπικού Σχεδίου, που θα ξεκινήσει σύντομα. Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, το Τμήμα Πολεοδομίας θα προχωρήσει σε νέα αναθεώρηση περί τα τέλη του 2018, θέλοντας να κερδίσει χρόνο, μετά την πολυετή καθυστέρηση στην έκδοση του υφιστάμενου Τοπικού Σχεδίου. 

Κατά την νέα αναθεώρηση, θα τεθούν στο μικροσκόπιο σημαντικά ζητήματα όπως πχ τι μέλλει γενέσθαι με τις ζώνες προστασίας όπως και το θέμα των αναπτυξιακών δικαιωμάτων, κυρίως στις περιοχές Κακκαρίστρας΄και Άρωνα.   
 

Διαβάστε ακόμα: Νέα προϊόντα από την Α/φοί Λανίτης

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας