Ο Δήμος Λευκωσίας αγόρασε τη «Στοά» στην παλιά πόλη

Στην αγορά συγκεκριμένου ακινήτου στην καρδιά της παλιάς Λευκωσίας προχωρεί ο Δήμος Λευκωσίας, για τις ανάγκες στέγασης σε πρώτο στάδιο του προγράμματος RISE.
Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews, o Δήμος έχει έλθει σε συμφωνία με την Τράπεζα Κύπρου για αγορά του ακινήτου με την ονομασία «Στοά Λευκωσίας», το οποίο βρίσκεται στην Πλατεία Παλαιού Δημαρχείου, στην εντός των τειχών Λευκωσία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία εξαγοράς έκλεισε κοντά στα €2,8 εκατ.
 
Το εν λόγω ακίνητο, το οποίο αποτελεί παραδοσιακό οικοδόμημα των αρχών της δεκαετίας του '50, λειτουργούσε μέχρι πρότινος ως χώρος δεξιώσεων, ενώ στο ισόγειο του λειτουργούσαν χώροι ψυχαγωγίας (ταβέρνα, εστιατόριο, μπαρ κτλ). Περιήλθε στην ιδιοκτησία της τράπεζας τους προηγούμενους μήνες, ενώ φαίνεται τώρα να καταλήγει στα χέρια του Δήμου Λευκωσίας.
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι για τα επόμενα τρία χρόνια το ακίνητο θα αξιοποιηθεί για τις ανάγκες στέγασης του RISE, μέχρι και τη δημιουργία του ερευνητικού κέντρου αριστείας RISE, το οποίο έχει εξαγγείλει το κράτος. Υπενθυμίζεται ότι η Κυβέρνηση εξήγγειλε ότι θα χρηματοδοτήσει με 15 εκ. ευρώ τη δημιουργία του ερευνητικού κέντρου αριστείας RISE με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συνολικού προϋπολογισμού 50 εκ. ευρώ.
 
Το έργο Rise (Research centre on Interactive Media, Smart systems and Emerging technologies, ελληνιστί  Κέντρο έρευνας σε Διαδραστικά Μέσα, Έξυπνα συστήματα και Αναδυόμενες τεχνολογίες) αφορά στη δημιουργία κέντρου Αριστείας στην έρευνα και καινοτομία σε διαδρατικές τεχνολογίες, το οποίο θα λειτουργεί συμπληρωματικά και υποστηρικτικά σε σχέση με την κοινότητα των καινοτόμων και νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιείται στον τομέα αυτό.
 
Η δημιουργία του Rise  αποτελεί κοινό όραμα του Πανεπιστημίου Κύπρου, του ΤΕΠΑΚ, του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου, του Max Planck Institute for Informatics (Γερμανία) του University College (Ηνωμένο Βασίλειο) και του Δήμου Λευκωσίας.  Εντάσσεται στην ολοκληρωμένη στρατηγική της Λευκωσίας για την ανάδειξη της ως πυρήνα ανάπτυξης τεχνολογίας καινοτομίας και ως έξυπνης πόλης γνώσης με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη της.
 
Ο σχεδιασμός του RISE συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Horizon 2020 της ΕΕ.
 
Το RISE θα φιλοξενηθεί στο κέντρο της Λευκωσίας, καθώς εντάσσεται στη στρατηγική για την Ολοκληρωμένη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Δήμου για την ανάπτυξη ενός συστήματος καινοτομίας και δημιουργικότητας, με πυρήνα την κεντρική περιοχή της πόλης. Είναι ένα Κέντρο που θα είναι ανοικτό σε όλες τις κοινότητες της Κύπρου συμπεριλαμβανόμενων Τ/κ συμπατριωτών μας που θα μπορούν να επωφεληθούν από τη δραστηριότητα του.
 
 

Δειτε Επισης

Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών
Nέες ευκαιρίες σε κατοικίες και διαμερίσματα από την Altamira Real Estate
Επιτροπή ανάπτυξης Λάρνακας: Καμία παράταση για έργα λιμανιού-μαρίνας...Να καταθέσει εγγυητική η εταιρεία
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte