Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Larnaca Tower: Αλλάζει την εικόνα των Φοινοικούδων το 2019

Το 2019 αναμένεται να αρχίσουν τα κατασκευαστικά έργα για την ανέγερση δύο εντυπωσιακών πύρων, Larnaca Tower, που θα αλλάξουν την εικόνα των Φοινικούδων και θα αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής. Η μεγαλεπήβολη επένδυση θα γίνει από τον Ρώσο πολυεκατομμυριούχο Νικολάι Ποταπένκο ο οποίος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ» αναφέρει πως υπάρχει καλή συνεργασία με τον δήμαρχο της Λάρνακας, Ανδρέα Βύρα, ενώ υπογραμμίζει πως οι εργασίες για την υλοποίηση του project.

Το έργο αναμένεται να ανεγερθεί στον χώρο όπου σήμερα λειτουργεί το καφεστιατόριο «Χόπος». Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «ΠΟΛΙΤΗ» ο κ. Ποταπένκο, το τελευταίο διάστημα είχε 3-4 συναντήσεις με τον κ. Βύρα, τις οποίες χαρακτήρισε εποικοδομητικές, προκειμένου να «τρέξουν» οι διαδικασίες και να ξεκαθαρίσουν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν, ώστε το έργο να πάρει σάρκα και οστά. Ήδη έχουν συμφωνηθεί και κάποιες τροποποιήσεις όσον αφορά τους όρους πληρωμής στο συμβόλαιο για την αγορά το δημοτικού τεμαχίου στην πλατεία Κίμωνος, τεμάχιο που είναι απαραίτητο για να υλοποιηθεί το έργο.
 
Στο παρόν στάδιο ετοιμάζονται οι λεπτομέρειες των κατασκευαστικών σχεδίων, τα οποία θα υποβληθούν στο Δήμο Λάρνακας για έκκριση. Αναμένεται πως μέχρι τον Μάιο ή Ιούνιο να εξασφαλιστεί η πολεοδομική άδεια και μέχρι το τέλος του χρόνου να εξασφαλιστεί η οικοδομική άδεια και αρχές του 2019 να αρχίσουν τα κατασκευαστικά έργα, ενώ η ολοκλήρωση του θα χρειαστεί περίπου δυόμισι χρόνια.
 
Δύο πύργοι
Το ένα κτήριο θα έχει 11 ορόφους και θα είναι το πεντάστερο ξενοδοχείο με 100 δωμάτια. Δίπλα θα ανεγερθεί το δεύτερο κτήριο με 29 ορόφους και 129 πολυτελή διαμερίσματα. Η επένδυση περιλαμβάνει επίσης την δημιουργία μικρού εμπορικού κέντρου στο ισόγειο με 20 καταστήματα, γραφεία και χώρους στάθμευσης για 440 αυτοκίνητα. Το συνολικό κόστος της επένδυσης υπολογίζεται στα €150 εκατ.
 

Δειτε Επισης

Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
AstroBank: Προς πώληση ακίνητα ιδανικά για επένδυση
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα