Τα κυπριακά ακίνητα σε Business Forum στο Τελ Αβίβ

Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για επένδυση σε ακίνητα στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Imperio και Αναπληρωτή Πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, Γιάννη Μισιρλή.

Ο κ. Μισιρλής μίλησε για το σημαντικό αυτό θέμα σε δημόσια συζήτηση Επιχειρηματικής Αντιπροσωπείας στο Τελ Αβίβ την περασμένη εβδομάδα, ενώ παρουσίασε και τις ευκαιρίες στην αγορά ακινήτων στην Κύπρο υπό την ιδιότητα του ως Μέλος του ΔΣ του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ). 

Η συζήτηση διοργανώθηκε από το ΚΕΒΕ και το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου σε συνεργασία με τον Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Κύπρου-Ισραήλ και το Εμπορικό Επιμελητήριο του Ισραήλ, με σκοπό την προώθηση των επαγγελματικών σχέσεων μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων της Κύπρου και του Ισραήλ. Οι κεντρικοί τομείς της συζήτησης περιλάμβαναν την αγορά ακινήτων, τη βιομηχανία και τις επαγγελματικές υπηρεσίες αμοιβαίων κεφαλαίων. 

Διαβάστε ακόμα: Κερδίζουν έδαφος τα funds για ακίνητα

Μετά από μια ανάλυση των κύκλων της αγοράς, ο κ. Μισιρλής είπε ότι η κατάσταση του τομέα των ακινήτων στην Κύπρο βρίσκεται σε περίοδο «ανάκαμψης» ενώ σύντομα θα εισέλθει στη φάση «επέκτασης». Η άποψη αυτή υποστηρίζεται από μια εκτενή ανάλυση στοιχείων των πράξεων αγοραπωλησεων τα τελευταία δέκα χρόνια, η οποία υποδεικνύει ότι ενώ οι ετήσιες πωλήσεις μπορεί να μην έφτασαν στα ύψη που παρατηρήθηκαν το 2007 όταν η αγορά των ακινήτων ήταν στην αποκορύφωσή της, ο κ. Μισιρλής εξέφρασε αισιοδοξία ότι η ανάπτυξη θα συνεχιστεί, φέρνοντας την αγορά σε μια υγιή θέση.

Διαβάστε ακόμα: Η «ηλικία» του αεροπορικού στόλου της Ευρώπης 

Η ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων ήταν επίσης εμφανής κατά το πρώτο μισό του 2017 και επανέφερε την αισιοδοξία στους επαγγελματίες του κλάδου, καθώς αποκαλύφθηκε ότι κατά το πρώτο τέταρτο του 2017 παρατηρήθηκε μια αύξηση του 4% στις αξίες των ακινήτων, γεγονός που αντικατοπτρίζει την υψηλότερη ζήτηση και μεγαλύτερη δραστηριότητα συναλλαγών. Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές της αγοράς ακινήτων, το παρόν στάδιο είναι συνεπώς η καταλληλότερη στιγμή για επένδυση σε ακίνητα, προτού η αγορά εισέλθει στη φάση της επέκτασης και αυξηθούν οι τιμές.
 
Ένα κύριο σημείο κατά την παρουσίαση του κ. Μισιρλή ήταν ότι μια περαιτέρω αύξηση της ζήτησης από ξένους αγοραστές σημειώθηκε κατά το πρώτο μισό του 2017, με τα συμβόλαια πώλησης που κατατέθηκαν από ξένους να σημειώνουν μια ευμεγέθη αύξηση σε σύγκριση με το πρώτο μισό του 2016. Χαρακτήρισε την απόδοση της Κύπρου ως μια εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη και απέδωσε την επιτυχία αυτή σε διάφορα κίνητρα που παρείχε η Κυπριακή Κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια και στην εντυπωσιακή ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις διαφορετικές επενδυτικές ευκαιρίες που μπορούν να εντοπιστούν στην Κύπρο για επενδυτές ακινήτων, όπως η φιλόδοξη ανάπτυξη ψηλών κτηρίων, η πρόσφατα έγκριση του καζίνο ρεζόρτ, οι μαρίνες, τα γήπεδα γκολφ και η πρόσφατη ανάπτυξη του συνεχώς επεκτεινόμενου ορίζοντα και κορυφογραμμής της Λεμεσού.

Δειτε Επισης

Ρεκόρ στην αγορά κατοικίας-Το είδος και η αξία των διαμερισμάτων που προτιμώνται
Όμιλος Λεπτός: Η ιστορία από το 1960, τα έργα ορόσημα και οι δραστηριότητες σήμερα
Νέος κύκλος εκστρατειών Altamira: Διαμερίσματα και επαύλεις σε παραλιακές περιοχές
Βγάζει ξανά στην...αναφορά την Kition ο Χριστοδουλίδης-«Το κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από οποιονδήποτε»
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου
Κτηματομεσίτες: Απαραίτητη η διόρθωση για διενέργεια γενικής εκτίμησης κάθε πέντε αντί κάθε τρία χρόνια
Όμιλος Domenica: Επιτυχής ολοκλήρωση του «Universal Residences»-Μια εξαιρετική εμπειρία διαβίωσης
Ask Wire: Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο τον Μάρτιο
ΥΠΕΣ: Τα έργα που προγραμματίζονται-Αναθεώρηση στεγαστικών, «Ιππόδαμος» και «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες