Ολοκληρώνονται οι ανασκαφές στη Γεροσκήπου

Ολοκληρώνονται εντός των ημερών οι ανασκαφές του Τμήματος Αρχαιοτήτων στο τεμάχιο γης της Αρχιεπικσοπής στην Γεροσκήπου το οποίο έχει ενοικιάσιασει με μακροχρόνια σύμβαση η εταιρεία ATUM Development για την ανάπτυξη του Eden City. Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία για την εν λόγω ανάπτυξη έχει υποβάλει δύο αιτήσεις για την εξασφάλιση πολεοδομικής άδειας, η μία για την οικιστική ανάπτυξη και η άλλη για την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας. 

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην επαρχία Πάφου δόθηκε παράταση ορισμένων ημερών για την ολοκλήρωση των ανασκαφών καθώς αναμενόταν να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. 

Σύμφωνα με το Τμήμα Αρχαιοτήτων οι ανασκαφές επικεντρώνονται με εντατικό ρυθμό στο ανατολικό τμήμα του τεμαχίου γης (οικιστική ανάπτυξη) όπου η γεωφυσική έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία δεν κατέδειξε να υπάρχουν σημαντικά ευρήματα.  Όπως  μας λέχθηκε από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, όντως δεν υπάρχουν σημαντικά ευρήματα στο εν λόγω τμήμα του τεμαχίου γης και πως οι εργασίες ανασκαφών οδεύουν προς ολοκλήρωση. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, εντός της εβδομάδας να υπάχει η αξιολόγηση των ανασκαφών και το Τμήμα Αρχαιοτήτων να εκδόσεις τις απόψεις του σε ό,τι αφορά το ανατολικό τμήμα του τεμαχίου.

Υπογραμμίζεται πως τα αρχιτεκτονικά κατάλοιπα εντοπίστηκαν στο δυτικό τμήμα του τεμαχίου γης όπου με βάση τους σχεδιασμούς της εταιρείας αναμένεται να ανεγερθεί η ξενοδοχειακή μονάδα. Για το εν λόγω τμήμα του τεμαχίου αναμένεται επίσης η αξιολόγηση του Τμήματος Αρχαιοτήτων. 

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγα είναι τα κινητά ευρήματα που έχουν ανευρεθεί και έχουν αποσταλεί για αξιολόγηση. 

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης