Έργα €200 εκατ. προκηρύσσονται το 2018 στη Λευκωσία

Το νέο κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων και ο περιμετρικός αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας βρίσκονται μεταξύ των μεγάλων δημόσιων έργων που αναμένεται να προκηρυχθούν το 2018 στη Λευκωσία.

Το καινούργιο κτήριο της Βουλής αναμένεται να κοστίσει €85 εκατ., ενώ για τον περιμετρικό της Λευκωσίας η προκήρυξη προσφορών εκτιμάται ότι θα γίνει περί τα μέσα του 2018 και η διάρκεια κατασκευής του έργου ύψους €51,2 εκατ. θα είναι τριετής. Παράλληλα, η δυτική επέκταση του υφιστάμενου κτηρίου της Βουλής αναμένεται να προκηρυχθεί εντός της επόμενης χρονιάς και θα στοιχίσει €0,6 εκατ. 

Το συνολικό κόστος των σημαντικών δημόσιων έργων που προγραμματίζονται να προκηρυχθούν τη νέα χρονιά στη Λευκωσία, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, ξεπερνά τα €200 εκατ., όπως αναφέρει στο InBusinessNews η Διευθύντρια του Τμήματος Δημοσίων Έργων, Χρυστάλλα Μαλλούππα.

Στα μεγάλα αναμενόμενα έργα της πρωτεύουσας ξεχωρίζει το Κρατικό Χημείο συνολικού κόστους €35 εκατ., όπως επίσης τα Εξωτερικά Ιατρεία Λευκωσίας και το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης ύψους €10,5 εκατ. το καθένα, για τα οποία αναμένεται η εξεύρεση κοινώς αποδεκτού χώρου.

Στα τέλη του 2017 ή στις αρχές του 2018 θα προκηρυχθούν προσφορές για το έργο που αφορά την αναβάθμιση συστημάτων ελέγχου φωτοελεγχομένων κόμβων και διαβάσεων πεζών/ποδηλάτων στη Λευκωσία συνολικού κόστους €1,7 εκατ.

Από την άλλη, όπως επισημαίνει η κ. Μαλλούππα, έχουν ζητηθεί προσφορές στις 2 Νοεμβρίου 2017 με ημερομηνία υποβολής στις 22 Δεκεμβρίου 2017 για το έργο που αφορά την επιδιόρθωση, στατική αναβάθμιση και ανακαίνιση της διατηρητέας οικοδομής του Οικογενειακού Δικαστηρίου και Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών με τη μέθοδο μελέτη/κατασκευή/12ετή συντήρηση. Το συνολικό κόστος του έργου υπολογίζεται στα €5,6 εκατ.

Καλλιπόλεως και ΚΕΠ ξεκινούν τη νέα χρονιά
Δύο ακόμα μεγάλα έργα έχουν προκηρυχθεί στη Λευκωσία και η υλοποίησή τους αναμένεται να ξεκινήσει το 2018. Συγκεκριμένα, η Λεωφόρος Καλλιπόλεως ύψους €4,2 εκατ. προγραμματίζεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2018 και να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2019. 

Ταυτόχρονα, ο νέος δρόμος προσπέλασης προς το Μένοικο συνολικού κόστους €2,5 εκατ. αναμένεται να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2018 και να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2019. 

Σημειώνεται ακόμα ότι έχουν ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2017 οι κατασκευαστικές εργασίες για τη δημιουργία Κέντρου Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών (ΤΟΜ) Λατσιών. Το έργο κοστολογείται στο €0,5 εκατ. και υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμο τον Ιανουάριο του 2018.

Σε εξέλιξη έργα €37 εκατ.
Εντωμεταξύ τα €37 εκατ. πλησιάζει το συνολικό κόστος των έργων που έχουν προκηρυχθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη στην πρωτεύσασα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος Δημοσίων Έργων. 

Τελειώνει το μαρτύριο στην Αγλαντζιά
Το έργο κόστους €16 εκατ. που σχετίζεται με τη Λεωφόρο Αγλαντζιάς και μέρος των Λεωφόρων Λάρνακας και Αμμόχωστου στην Αγλαντζιά και ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2016, προκαλώντας τεράστια ταλαιπωρία στην περιοχή, αναμένεται, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2018.

Η ανακαίνιση/αναστύλωση του Δημοτικού Θεάτρου ύψους €10,3 εκατ. προγραμματίζεται να συμπληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2019. Παράλληλα, η Αστυνομική Διεύθυνση Μόρφου στη Ευρύχου που ξεκίνησε στις 28 Φεβρουαρίου 2017 και κοστίζει €4,5 εκατ., πρόκειται να υλοποιηθεί επίσης τον Φεβρουάριο του 2019. Τον Απρίλιο του 2018 αναμένεται να είναι έτοιμο το έργο που άρχισε στις 13 Νοεμβρίου 2017 αφορά στον ευπρεπισμό/εξωραϊσμό της περιοχής Αρχιγραμματείας στη Λευκωσία ύψους €1,1 εκατ.

Η αποκατάσταση διατηρητέας οικοδομής στην οδό Κινύρα συνολικής αξίας €0,9 εκατ. υπολογίζεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2018, ενώ το έργο €2,8 εκατ. στο οδόφραγμα Απλικίου – Λεύκας που άρχισε τον Απρίλιο του 2017, αναμένεται να είναι έτοιμο τον Μάιο του 2018.

Εξάλλου, η ανακαίνιση του Ψυχιατρείου Αθαλάσσας, η οποία κοστίζει €0,8 εκατ. και άρχισε τον Απρίλιο του 2017, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί τον τελευταίο μήνα του έτους. Το έργο που σχετίζεται με τη βελτίωση και επέκταση του Αστυνομικού Σταθμού Περιστερώνας και έχει κόστος €0,4 εκατ. υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμο τον πρώτο μήνα του 2018.

Δειτε Επισης

Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη