Φιλέτο στη Λεμεσό πουλά ο διαχειριστής της CPI Holdings

Μάριος Ιωάννου  08/11/2017 07:12
Φιλέτο στη Λεμεσό πουλά ο διαχειριστής της CPI Holdings

Φιλέτο στη Λεμεσό πουλά ο διαχειριστής της CPI Holdings

Μάριος Ιωάννου  08/11/2017 07:12
Στην πώληση ακινήτου στην τουριστική περιοχή Πύργου, στη Λεμεσό, προχωρά ο διαχειριστής της CPI Holdings Public Ltd, ο οποίος διορίστηκε από την Τράπεζα Κύπρου στις 25 Οκτωβρίου.

Με δημοσίευσή του στον Τύπο, ο διαχειριστής αναφέρει ότι το υπό προσφορά ακίνητο (χωράφι) ανέρχεται στα 84,505 τ.μ.

Διαβάστε ακόμα: Διαχειριστής στην CPI Holdings Public Ltd

Η προθεσμία για υποβολή προσφορών λήγει το μεσημέρι της 20ης Νοεμβρίου 2017.

Τόσο στην ετήσια έκθεσή της για το 2016 όσο και στα εξαμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα του 2017, η εταιρεία σημείωνε ότι η γη και τα κτήρια του Συγκροτήματος έχουν εκτιμηθεί από ανεξάρτητο εκτιμητή τον Μάιο του 2017.
 
Σύμφωνα με την εκτίμηση που έγινε η αξία του ακινήτου ανερχόταν στις €11.400.000.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της για το 2016 η εταιρεία θεωρούσε ότι τα επενδυτικά της ακίνητα θα σημειώσουν ουσιαστικές θετικές αποδόσεις στο προσεχές μέλλον, «καθότι η οικιστική και εμπορική επέκταση της Λεμεσού προς τα ανατολικά σημαίνει δημιουργία υπεραξίας για την εταιρεία και τους μετόχους της, μέσω των ακινήτων της».

Βλέπει προοπτικές στην περιοχή
Το προνομιούχο τεμάχιο που κατέχει η εταιρεία βρίσκεται σε απόσταση 1.000 μέτρων από το πρώην Le Meridien (νυν Parklane Hotel) και η αναμενόμενη αναβάθμιση της περιοχής του, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, αναμένει να ανεβάσει σημαντικά την αξία των ακινήτων εκεί.

Παράλληλα, η CPI Holdings εξηγούσε ότι στο πλαίσιο διευθέτησης των τραπεζικών της υποχρεώσεων, πιθανό να πουλήσει τα επενδυτικά της ακίνητα και στη συνέχεια να συνεχίσει να επενδύει στις επενδυτικές της δραστηριότητες, επενδύοντας το καθαρό προϊόν της πώλησης.

Τα ακίνητα για επένδυση με βάση το ιστορικό κόστος ανήλθαν στις 31 Δεκεμβρίου 2016 στο €1.609.600, όπως ακριβώς και το 2015.

Εξάλλου, η CPI Holdings ανέφερε ότι «γη αξίας €7.565.000 είναι υποθηκευμένη για την εξασφάλιση τραπεζικών διευκολύνσεων».

Κύριες δραστηριότητες του Συγκροτήματος είναι η εκμίσθωση μέρους των υποστατικών του, η αξιοποίηση επενδυτικών ακινήτων και η επένδυση σε δημόσιες εταιρείες εισηγμένες στο ΧΑΚ.   
 

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας