Επαναρχίζουν τα έργα στο Mall της Ανθούπολης

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις και συζητήσεις, έκλεισε τελικά το πολυσυζητημένο deal για ολοκλήρωση του εμπορικού κέντρου στην περιοχή Ανθούπολης –Λακατάμιας, τα κατασκευαστικά έργα του οποίου παρέμεναν ημιτελή εδώ και χρόνια, εξαιτίας οφειλών και έλλειψης ρευστότητας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του InBusinessNews, τη Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών και συνεπώς, το πολυαναμενόμενο έργο, παίρνει σιγά σιγά το δρόμο της ολοκλήρωσης. 

Διαβάστε ακόμα: Ολοκληρώνεται το mall των στεναγμών;

Η Τράπεζα Κύπρου απέκτησε τη συμμετοχή στο έργο του Ταμείου Προνοίας της CYTA, που ήταν και το τελευταίο αγκάθι για κλείσιμο της συμφωνίας, μέσω ανταλλαγής δανείων. Ελέγχοντας πλέον την πλειοψηφία των μετοχών (51%), η Τράπεζα Κύπρου ανάβει το πράσινο φως για επανέναρξη των εργασιών ολοκλήρωσης του εμπορικού κέντρου. Υπενθυμίζεται ότι το Ταμείο Συντάξεων της CYTA είχε δανειοδοτήσει την επένδυση με περίπου €30 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος για την ολοκλήρωση του mall ανέρχεται σε 35 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα προέλθουν από δανεισμό που θα χορηγήσει η Τράπεζα Κύπρου στην ιδιοκτήτρια εταιρεία του έργου, στην οποία είναι και μέτοχος. Στόχος είναι η αποπληρωμή του δανείου να γίνεται μέσω των εισοδημάτων που θα έχει η εταιρεία από την ενοικίαση των χώρων, ενώ απώτερος στόχος της Τράπεζας, όπως και με κάθε μη τραπεζική επένδυση που διαθέτει, είναι η σε μεταγενέστερο στάδιο πώληση της συμμετοχής της σε ιδιώτη επενδυτή.  Στο τραπεζικό ίδρυμα εκτιμούν πως όταν το έργο ολοκληρωθεί, θα μπορέσει να προσελκύσει το ενδιαφέρον αγοραστών, οι οποίοι σήμερα παρουσιάζονται συγκρατημένοι στο να επενδύσουν. 

Οι εργασίες κατασκευής αναμένεται να επαναρχίσουν την ερχόμενη Δευτέρα και αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, το εμπορικό κέντρο θα ολοκληρωθεί σε ένα περίπου χρόνο.

Διαβάστε ακόμα: Χρειάζονται €30 εκατ. για το mall στην Ανθούπολη

Σε συζητήσεις με καταστήματα
Στόχος των εμπλεκομένων είναι να προσεγγιστούν επιχειρηματίες, οι οποίοι ενδεχομένως να ενδιαφέρονται για ενοικίαση καταστημάτων εντός του υπό κατασκευή εμπορικού κέντρου. Σε ένα περίπου μήνα, στελέχη της εταιρείας θα αρχίσουν ξανά τις  επαφές με επιχειρηματίες από τον χώρο του εμπορίου, διερευνώντας το ενδεχόμενο συνεργασίας ή εξετάζοντας κατά πόσο το ενδιαφέρον που είχε επιδειχθεί παλαιότερα εξακολουθεί να υφίσταται. Σημειώνεται ότι η ενοικίαση χώρων από τους λεγόμενους  anchor tenants όπως είναι τα καταστήματα του Ομίλου Inditex, η υπεραγορά Αθηαινίτης, τα Marks & Spencer, το Public, τα καταστήματα του Ομίλου Μαλλούππας και Παπακώστας κι άλλους,  θα είναι από τους καθοριστικότερους παράγοντες επιτυχίας του κέντρου. 

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, το εμπορικό κέντρο στην Ανθούπολη περιλαμβάνει διάφορα πολυκαταστήματα, super market, εμπορικά καταστήματα  διαφορετικών μεγεθών, χώρους εστίασης, χώρους για αίθουσες κινηματογράφου, παιδότοπο κ.α. Τα συνολικά 32.000 τ.μ. καθαρού ενοικιάσιμου χώρου που περιλαμβάνει το έργο, υπολογίζεται να φιλοξενήσουν 130-138 καταστήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό εμβαδόν των στεγασμένων κτηριακών εγκαταστάσεων θα είναι 82.000 τ.μ.

Δειτε Επισης

Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου