powered by

Asteroid Landmark: Νέο πολυώροφο κτίριο στη Λευκωσία

Νέο πολυώροφο κτίριο αναμένεται να αναγερθεί στη Λευκωσία επί της Λεωφόρου Λεμεσού με την ονομασία Asteroid Landmark. Την ανέγερση του κτιρίου έχει αναλάβει η κοινοπραξία C&A Toumazis co και Dion Toumazis Ltd και οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να αρχίσουν πριν από τα τέλη του 2017 και θα ολοκληρωθούν εντός 20 μηνών. Αξίζει να σημειωθεί πως το νέο αναπτυξιακό έργο έχει παρουσιαστεί τόσο σε Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, ενώ έχει επιδειχθεί ενδιαφέρον από σοβαρούς μεγάλους οργανισμούς.

Το The Asteroid Landmark, πολυώροφο κτίριο μοντέρνας αρχιτεκτονικής, θα αποτελείται από ισόγειο, μεσοπάτωμα και 14 ορόφους, ενώ θα αναγερθεί επί της Λεωφόρου Λεμεσού σε επιβλητικό σημείο, με πρόσωπο σε 3 δρόμους, έναντι του ΓΕΕΦ και του αρχηγείο Αστυνομίας και τους ελεύθερους  χώρους του Λυκείου Αρχ. Μακαρίου Γ’ .

Το έργο σχεδιάστηκε με ιδιαίτερη έμφαση στην ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών παρεμβολών και θα λειτουργεί υπό ενιαία διαχείριση υπό την διεύθυνση της εταιρείας ανάπτυξης στα πρότυπα πετυχημένων αναπτύξεων του εξωτερικού.

Μεταξύ άλλων θα προσφέρει: 
  • Ελεγχόμενες εισόδους και εξόδους, 
  • Σύστημα CCTV
  • Concierge service
  • Επανδρωμένο Χώρο υποδοχής
  • Προσφερόμενες ”a la carte” υπηρεσίες
  • Roof Garden Cafeteria για χρήση αποκλειστικά από τα γραφεία

Παράλληλα, το κτήριο θα διαθέτει 2 υπόγεια με 140 χώρους στάθμευσης

Επίσης, στο κτίριο θα υπάρχουν γραφεία υψηλών προδιαγραφών τα οποία άλλων θα προσφέρουν:
  • Τελειώματα ψηλών προδιαγραφών
  • Υπερυψωμένα δάπεδα και ψευδοροφές
  • Συστήματα κλιματισμού και εξαερισμού
  • BMS
  • Πρόνοιες για ψηλές ταχύτητες πληροφορικής
  • Fire Alarm & Fire Fighting systems
Τα εμβαδά των προσφερόμενων γραφείων θα κυμαίνονται ανάλογα από τον όροφο, ενώ το ολικό εμβαδόν της ανάπτυξης περιλαμβανομένων των υπογείων είναι γύρω στα 10.000 τετραγωνικά μέτρα.
 


Άλλα χαρακτηριστικά
Η κύρια είσοδος του έργου θα διαθέτει ένα επιβλητικό προαύλιο με χρήση ανακυκλωμένου νερού ως διακοσμητικού στοιχείου. Επίσης, η μελέτη στο στάδιο της κατασκευής προβλέπει την ελάχιστη δημιουργία αποβλήτων με στόχο ανακύκλωση κατά την διάρκεια της κατασκευής 98%, ενώ το κτήριο ενσωματώνει βιοκλιματική αρχιτεκτονική με τη χρησιμοποίηση του πρασίνου ως βασικού συστατικού (οριζόντια και καθ’ ύψος) και την αξιοποίηση ειδικών συστημάτων συλλογής όμβριων υδάτων, και  νερού από τα συστήματα κλιματισμού του κτιρίου, για ανακύκλωση.

 

 

Δειτε Επισης

Γραφεία στο κέντρο της Λευκωσίας από την Gordian...Μοναδικές ευκαιρίες ανάπτυξης και επένδυσης
Ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία και την προσφορά έτοιμης γης για ανάπτυξη-Το νέο πλαίσιο για τον αστικό αναδασμό
Μοναδικές προτάσεις σε κατοικίες και διαμερίσματα σε Λευκωσία και Λάρνακα από την Altamira Real Estate
Επενδυτικές ευκαιρίες σε ακίνητα από την AstroBank
Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων: Μεταρρυθμίσεις για ανθεκτική οικονομία, να αξιοποιήσουμε τις θετικές εξελίξεις
Απεμπλοκή από το αδιέξοδο για 9.497 εγκλωβισμένους αγοραστές-Χαιρετίζει το ΥΠΕΣ την ψήφιση νόμου
Νέο γήπεδο 5.000 θεατών στον χώρο του Μακαρείου Σταδίου και πλάνο αναβάθμισης του «Στέλιος Κυριακίδης» στην Πάφο
Έλλειψη προσωπικού και οι προκλήσεις του κατασκευαστικού τομέα σε συνάντηση ΟΣΕΟΚ με Γιάννη Παναγιώτου
Θετικός εκ πρώτης όψεως για θεσμοθέτηση του επαγγέλματος του επιχειρηματία ανάπτυξης γης ο Κ. Ιωάννου
Μελετούν τις παραμέτρους για θεσμοθέτηση του επαγγέλματος του επιχειρηματία ανάπτυξης γης