Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

"Ολυμπιακό χωριό" από την Quality Group και την κινεζική Foriseland

Το απόλυτο θέρετρο για αθλητικές δραστηριότητες φιλοδοξεί να καταστεί το Olympia Sports Resort, το οποίο αναμένεται να ανεγερθεί στην Αλαμινό της Λάρνακας.

Η Quality Group, ο κυπριακός όμιλος που δραστηριοποιείται στον τομέα των ακινήτων, σε συνεργασία με την κινεζική εταιρεία Foriseland, ετοιμάζονται να δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερο για τα κυπριακά δεδομένα αθλητικό θέρετρο.

Ο πολυεθνικός όμιλος, ο οποίος χορηγεί το μπροστινό μέρος της φανέλας της Ανόρθωσης, δραστηριοποιείται στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης, στις κατασκευές, καθώς και στη δημιουργία εμπορικών κέντρων.

Αν και οι εργασίες για την κατασκευή του έργου εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν εντός του 2017, εντούτοις, όπως πληροφορείται το InBusinessNews, το κόστος δεν έχει μέχρι στιγμής καθοριστεί.

Συμβολή στον αθλητικό τουρισμό
Εκτός από ξενοδοχείο πέντε αστέρων, με ποτάμι και θέα στη θάλασσα, το Olympia θα διαθέτει σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες θα είναι θέση να φιλοξενήσουν περίπου 5-6 ολυμπιακά αθλήματα, μεταξύ άλλων ποδόσφαιρο, τένις και μπάσκετ. Παράλληλα, σε μεγάλες αίθουσες αναμένεται να διεξαχθούν αθλήματα για κλειστούς χώρους, όπως ρυθμική γυμναστική, καράτε, ενώ η περιοχή θα προσφέρεται για εσωτερικές διαδρομές ποδηλασίας και τρίαθλο.

Την ίδια ώρα, το Olympia Sports Resort θα είναι εξοπλισμένο με ιατρικό κέντρο και spa center. Πέραν της προσέλκυσης αθλητικού τουρισμού, στόχος είναι το έργο να προσφέρεται για αθλητικές δραστηριότητες καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Έχει διαπιστωθεί ότι παρά τη ζήτηση που υπάρχει για την Κύπρο από ποδοσφαιρικές ομάδες του εξωτερικού, οι οποίες κατά τη χειμερινή περίοδο αναζητούν χώρες με θερμό κλίμα για την προετοιμασία τους, το νησί δεν διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές για τη φιλοξενία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο θα περιλαμβάνει 3-4 γήπεδα υψηλών προδιαγραφών για να καλύψουν τις συγκεκριμένες ανάγκες.

Επαύλεις για ενοικίαση ή πώληση
Παράλληλα, βαρύτητα πρόκειται να δοθεί και στην οικιστική ανάπτυξη του έργου, καθώς θα περιλαμβάνει ιδιωτικές επαύλεις, με στόχο να ενοικιαστούν ή και να πωληθούν ως μόνιμες κατοικίες. 

Εξάλλου, στο θέρετρο συμπεριλαμβάνονται καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες, εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας, σπα με πισίνα θαλάσσιου νερού, παρεκκλήσι για την τέλεση γάμων, μεγάλη αίθουσα δεξιώσεων και ειδικό κέντρο για τραυματισμούς.

Ψήφος εμπιστοσύνης από Κίνα
Η συγκεκριμένη επένδυση αποδεικνύει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον Κινέζων για την αγορά της Κύπρου. Οι συγκεκριμένοι αγοραστές επενδύουν σε ακίνητα προκειμένου να εξασφαλίσουν διαβατήριο και μόνιμη άδεια παραμονής, ενώ εκ Κίνας ιδιώτες ή εταιρείες εκφράζουν ενδιαφέρον για δραστηριοποίηση στον τομέα των κυπριακών ακινήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Μάρτιο του 2017 η Quality Group  έγινε μέλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου real estate της Κίνας (China Real Estate Chamber of Commerce - CRECC). 

Πρόκειται για σημαντική διάκριση αν αναλογιστεί κάποιος ότι ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που έγινε μέλος του συγκεκριμένου Συνδέσμου στην Κίνα, στον οποίο συμμετέχουν μέχρι στιγμής κινεζικές και αμερικανικές εταιρείες.

Εξάλλου, τον Απρίλιο Quality Group και Sunnyseeker Hotels ανακοίνωσαν την έναρξη στρατηγικής συνεργασίας με στόχο τη δημιουργία ενός νέου ανταγωνιστικού σχήματος, προερχόμενου από τις δύο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς ανάπτυξης γης και τουρισμού, αντίστοιχα.  

Το νέο εταιρικό σχήμα Sunnyseeker Hospitality Ltd (SSH) θα ασχολείται με τον ευρύτερο τουριστικό τομέα και την ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος, καθώς και την ανάπτυξη των τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών στην Κύπρο, ιδιαίτερα στη Λάρνακα.

Δειτε Επισης

ΚΕΔΙΠΕΣ: Κατέβαλε €140 εκατ. προς το Κράτος το α' τρίμηνο-Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Κορυφαία κοινή προτεραιότητα για Κύπρο και Ισραήλ ο Great Sea Interconnector
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα