Άκυρο το deal Dolphin – Θ. Αριστοδήμου

Δεν προχωρά η συμφωνία μεταξύ του Θεόδωρου Αριστοδήμου και της Dolphin Capital Investments, με βάση την οποία ο Κύπριος επιχειρηματίας θα αποκτούσε τον πλήρη έλεγχο της Aristo Developers

Την Πέμπτη η Dolphin ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της για το 2016, στα οποία αναφέρει πως η σχετική συμφωνία που έγινε με εταιρεία ελεγχόμενη από τον κ. Αριστοδήμου για πώληση του 49.75% που ελέγχει στην Aristo, έχει ακυρωθεί. Η σχετική απόφαση, όπως αναφέρεται, λήφθηκε στις 3 Μαΐου, μετά που ο κ. Αριστοδήμου ενημέρωσε την εταιρεία πως η τήρηση της συμφωνίας καταβολής των δόσεων για το συνολικό ποσό των 45 εκατ. ευρώ ήταν αβέβαιη. Η αβεβαιότητα που εξέφρασε ο κ. Αριστοδήμου, σημειώνεται στα αποτελέσματα της Dolphin, οφείλεται στη συνεχιζόμενη δικαστική διαδικασία στην οποία εμπλέκεται λόγω του ρόλου του ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου. 

Από τις 29 Σεπτεμβρίου 2016, που υπογράφηκε η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, καταβλήθηκε ένα ποσό της τάξης του 1.8 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί σε περίπου 2% της συμφωνηθείσας τιμής. Με αυτά τα δεδομένα, η Dolphin αποφάσισε να διακόψει τη συμφωνία και να διατηρήσει τον έλεγχο του 47.9% στην Aristo και παράλληλα να εξετάσει άλλους τρόπους ρευστοποίησης της αξίας της συγκεκριμένης επένδυσης. Υπενθυμίζεται πως οι όροι εξόφλησης  προέβλεπαν την καταβολή 45 εκατ. ευρώ σε μετρητά με τριμηνιαίες δόσεις σε διάστημα τριών ετών και επιτόκιο 4% τον πρώτο χρόνο, 5% τον δεύτερο και 6% τον τρίτο. 

Τα τελικά αποτελέσματα της dolphin για το 2016 έδειξαν ζημιά 244 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με ζημιά 145 εκατ. ευρώ το 2015 και σημαντικό ρόλο σ’ αυτήν την εξέλιξη έπαιξαν και οι εξελίξεις στην Aristo. Συγκεκριμένα, 35 εκατ. ευρώ αφορούν την αναδιάρθρωση που συμφωνήθηκε με την Τράπεζα Κύπρου τον Ιούνιο του 2016 και λειτουργικές ζημιές, και 109 εκατ. ευρώ αφορούν διαγραφή αξίας της επένδυσης στην Aristo ώστε να συνάδει με το ποσό των 45 εκατ. ευρώ για το οποίο έγινε η συμφωνία πώλησης του ποσοστού της Dolphin.

Δειτε Επισης

Αυτοψία Βαφεάδη σε αναπτυξιακά έργα στην Πάφο-Οι διαφορές με την εταιρεία για τον δρόμο προς την Πόλη
Ρεκόρ στην αγορά κατοικίας-Το είδος και η αξία των διαμερισμάτων που προτιμώνται
Όμιλος Λεπτός: Η ιστορία από το 1960, τα έργα ορόσημα και οι δραστηριότητες σήμερα
Νέος κύκλος εκστρατειών Altamira: Διαμερίσματα και επαύλεις σε παραλιακές περιοχές
Βγάζει ξανά στην...αναφορά την Kition ο Χριστοδουλίδης-«Το κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από οποιονδήποτε»
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου
Κτηματομεσίτες: Απαραίτητη η διόρθωση για διενέργεια γενικής εκτίμησης κάθε πέντε αντί κάθε τρία χρόνια
Όμιλος Domenica: Επιτυχής ολοκλήρωση του «Universal Residences»-Μια εξαιρετική εμπειρία διαβίωσης
Ask Wire: Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο τον Μάρτιο
ΥΠΕΣ: Τα έργα που προγραμματίζονται-Αναθεώρηση στεγαστικών, «Ιππόδαμος» και «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»