Επιστροφή εντός έδρας για την Plum

Η Plum, η έξυπνη ευρωπαϊκή εφαρμογή διαχείρισης χρημάτων, ανακοινώνει σήμερα την έναρξη λειτουργίας της στην Κύπρο.

Οι κάτοικοι της Κύπρου μπορούν πλέον να συνδέουν στην εφαρμογή τους λογαριασμούς τους από 11 μεγάλες τράπεζες, όπως η Τράπεζα Κύπρου, η Ελληνική Τράπεζα, η Eurobank και η Astrobank.

Μόλις συνδεθεί ο λογαριασμός τους, θα μπορούν να αξιοποιήσουν τα μοναδικά αυτοματοποιημένα εργαλεία της Plum για την λήψη έξυπνων αποφάσεων όσον αφορά τα οικονομικά. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν αυτόματα να βάζουν χρήματα στην άκρη συστηματικά, ανάλογα με τους στόχους τους.

Οι χρήστες της εφαρμογής έχουν τη δυνατότητα να διαφοροποιούν και να πολλαπλασιάζουν τα χρήματά τους μακροπρόθεσμα με την υπηρεσία επενδύσεων σε μετοχές. Οι χρήστες μπορούν να επενδύσουν σε έως και 3.000 μετοχές ΗΠΑ χωρίς προμήθεια. Οι πελάτες μπορούν να ξεκινήσουν από μόλις 1 ευρώ με κλασματικά μερίδια σε διεθνούς φήμης δημοφιλείς εταιρείες, όπως η Google, η Meta ή η Amazon.

Δεσμοί ζωής με την Κύπρο

Η έναρξη λειτουργίας στην Κύπρο αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την Plum. Την εφαρμογή συνδέουν δεσμοί ζωής με τη χώρα, δεδομένου ότι ο CEO, Βίκτωρ Τροκούδης κατάγεται από την Κύπρο, ενώ η Plum άνοιξε το πρώτο της γραφείο στη Λευκωσία τον Ιούλιο του 2021, όπου πλέον απασχολούνται 14 εργαζόμενοι.

Η Plum κάνει την είσοδό της στην Κύπρο σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η διαχείριση χρημάτων είναι ομολογουμένως πιο σημαντική από ποτέ. Με τον πληθωρισμό να παραμένει σε υψηλά επίπεδα και να φτάνει στο 8,1% τον Νοέμβριο του 2022*, ο κόσμος αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις όσον αφορά το κόστος ζωής.

Η εφαρμογή, που διευκολύνει τους ανθρώπους να αποταμιεύουν, να κάνουν προϋπολογισμό και να επενδύουν, έχει ήδη βοηθήσει 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη να βάλουν στην άκρη περισσότερα από 1,79 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο Βίκτωρ Τροκούδης, συνιδρυτής και CEO της Plum, αναφέρει: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φέρνουμε την Plum στην Κύπρο, όπου ανοίξαμε γραφεία δύο χρόνια πριν και απασχολούμε σχεδόν 15  εργαζομένους. Αυτή η έναρξη λειτουργίας έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα, καθώς είμαι γέννημα θρέμμα της Κύπρου, και νιώθω εξαιρετικά υπερήφανος που επιστρέφω στην πατρίδα μου με ένα προϊόν το οποίο θα βοηθήσει τους συμπολίτες μου να βελτιώσουν τα οικονομικά τους σε βάθος χρόνου.

«Η παρουσία μας στο νησί θα εξακολουθήσει να διευρύνεται, ιδίως μιας και η ανάγκη για μακροπρόθεσμη οικονομική ανθεκτικότητα είναι πιο έκδηλη από ποτέ. Ακριβώς για τον λόγο αυτό δημιουργήσαμε την Plum, για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα, συμβάλλοντας στην αυτοματοποιημένη διαχείριση των χρημάτων τους και στη φροντίδα των οικονομικών τους για το μέλλον. Στην Plum εργαζόμαστε με αφοσίωση για να ενδυναμώσουμε τους Κύπριους χρήστες προσφέροντάς τους μια πλήρη εργαλειοθήκη διαχείρισης χρημάτων. Στόχος μας είναι να τους βοηθήσουμε να εξασφαλίσουν την οικονομική τους ευημερία σήμερα και στο μέλλον δίνοντας κίνητρο στα χρήματά τους.

Η έναρξη λειτουργίας σηματοδοτεί το επόμενο βήμα στην επέκταση της Plum στην Ευρώπη, καθώς έχει ήδη αρχίσει να λειτουργεί με επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γαλλία, στην Ισπανία, στην Ιρλανδία και στο Βέλγιο. Εκτός από την Κύπρο, η Plum ξεκινά τη λειτουργία της ταυτόχρονα σε 4 ακόμη ευρωπαϊκές χώρες: σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Ολλανδία και Ιταλία. Αυτό σημαίνει ότι η Plum έχει πλέον παρουσία σε δέκα ευρωπαϊκές χώρες συνολικά.

Ο Βίκτωρ προσθέτει: «Η εφαρμογή μας χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη και αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να προσφέρουμε μια έξυπνη εναλλακτική έναντι των συμβατικών εργαλείων και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να αξιοποιήσουν τα χρήματά τους με περισσότερους τρόπους. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βοηθάμε τους ανθρώπους να αποταμιεύουν χρήματα, να συνδέουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, να επενδύουν στα χρηματιστήρια και να διαχειρίζονται τις δαπάνες τους εξ ολοκλήρου μέσα από την εφαρμογή και με χαμηλότερο κόστος».

 Capital at risk

 

  • Σχετικά με την Plum

Η Plum δίνει κίνητρο στα χρήματά σου. Είμαστε η υπέρτατη εφαρμογή έξυπνης διαχείρισης χρημάτων και αποστολή μας είναι να αυτοματοποιήσουμε την απόδοση των οικονομικών σου. Η Plum, που ιδρύθηκε το 2016 από τον Βίκτωρα Τροκούδη (πρώην στέλεχος της Wise), αυτοματοποιεί πτυχές της προσωπικής οικονομικής διαχείρισης, τις οποίες οι άνθρωποι θεωρούν δύσκολες ή για τις οποίες δεν έχουν χρόνο, και τους βοηθά να αποταμιεύουν, να επενδύουν, να κάνουν προϋπολογισμό και να διαχειρίζονται τις δαπάνες τους.

Η Plum έχει πάνω από 1,5 εκατομμύριο πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους έχει βοηθήσει να βάλουν στην άκρη πάνω από 1,5 δισεκατομμύριο λίρες Αγγλίας. Η εφαρμογή κατέλαβε την 1η θέση μεταξύ των εταιρειών fintech και την 5η θέση συνολικά στην 2022 Deloitte UK Technology Fast 50, μια κατάταξη των 50 ταχύτερα αναπτυσσόμενων τεχνολογικών εταιρειών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η έδρα της Plum βρίσκεται στο Λονδίνο, ενώ έχει γραφεία στην Αθήνα και τη Λευκωσία.

Η Plum είναι η εμπορική επωνυμία της Plum Fintech CY Limited. Η Plum Fintech CY Limited είναι εταιρεία που έχει συσταθεί στην Κύπρο με αριθμό σύστασης εταιρείας HE 414801. Η Plum Fintech CY Ltd είναι καταχωρημένη ως διαμεσολαβητής ηλεκτρονικού χρήματος για λογαριασμό της UAB Payrnet στην Τράπεζα της Λιθουανίας με κωδικό αυθεντικοποίησης LB001994.

Η Plum Money CY Limited είναι εταιρεία που έχει συσταθεί στην Κύπρο με αριθμό σύστασης εταιρείας HE 414587. Η Plum Money CY Ltd είναι εξουσιοδοτημένη και ελέγχεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (CySEC) με αριθμό άδειας 407/21. Η επίσημη έδρα της Plum Money CY βρίσκεται στην οδό Τυρταίου 5, City Home 71, 1087 Λευκωσία, Κύπρος.

Δειτε Επισης

Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας
Βασίλης Ψύρρας: Το εξελισσόμενο νομικό πλαίσιο της Κύπρου και οι ICT Leaders
Ντέμης Ιωάννου: Αποκωδικοποίηση του κυπριακού φορολογικού συστήματος
Εγκαίνια του Έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας-Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών» (vid)
Δημήτρης Σκουρίδης: Το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας στην Κύπρο και οι στόχοι της πολιτείας
Ευγένιος Ευγενίου: Ιδανικό μέρος για τεχνολογικές εταιρείες και εταιρείες καινοτομίας η Κύπρος
Χάρης Πίστος: Η ηγετική θέση, το στρατηγικό όραμα και η ακλόνητη δέσμευση της Τράπεζας Κύπρου
Νικόδημος Δαμιανού: Ταχέως αναπτυσσόμενος περιφερειακός τεχνολογικός κόμβος η Κύπρος
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς