Ανδρέας Νεοκλέους: Για δεύτερη χρονιά η Cyta κατάφερε το αδύνατο

Αρκετά χαμόγελα και ικανοποίηση για την πορεία της διάνθησαν τη βράβευση της Cyta από τον Ookla για το γρηγορότερο δίκτυο κινητής στην Ευρώπη, με τον CEO του οργανισμού Ανδρέα Νεοκλέους, να δίνει μία γεύση για τα επόμενα βήματα και στόχους του παρόχου τηλεπικοινωνιών.

Η απονομή του βραβείου για το «Γρηγορότερο Δίκτυο κινητής στην Ευρώπη» έγινε στον ειδικό χώρο του 360 στη Λευκωσία, στην παρουσία κρατικών αξιωματούχων, υψηλόβαθμων στελεχών της Cyta και κυρίως του CEO και Co-Founder του Ookla, Doug Suttles και άλλων μελών του οργανισμού.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κατά την οποία η Cyta λαμβάνει το βραβείο από την Ookla-την ανεξάρτητη εταιρεία, κορυφαία στον κόσμο στον έλεγχο και την ανάλυση του διαδικτύου, στο πλαίσιο των βραβείων Speedtest Awards-, ως το γρηγορότερο δίκτυο κινητής στην Ευρώπη.

Η βράβευση βασίστηκε σε εκατομμύρια μετρήσεις που έγιναν σε πραγματικές συνθήκες, μέσω της εφαρμογής Speedtest, από το σύνολο των Ευρωπαίων καταναλωτών.

Κατά την τελετή βράβευσης Ανδρέας Νεοκλέους καλωσόρισε τους εκπροσώπους της Ookla-επισημαίνοντας με νόημα πως ελπίζει να βρίσκονται στην Κύπρο κάθε χρόνο-αλλά και τους συνεργάτες από την Huawei.

«Υπάρχουν στιγμές που ξεπερνάμε τα όρια αυτού που θεωρούμε δυνατό», είπε ο κ. Νεοκλέους, και πρόσθεσέ πως αυτό είναι κάτι που βλέπουμε συχνά στον αθλητισμό, φέρνοντας παραδείγματα ποδοσφαιρικών ομάδων και επιτυχίες τους.

«Οπότε θεωρούμε ότι τα επιτεύγματα του 2021, του γρηγορότερου δικτύου στην Ευρώπη, ότι είναι από αυτά που θεωρούντο αδύνατα. Και συνήθως αυτά θεωρούνται ότι δεν επαναλαμβάνονται και πιθανόν ποτέ ξανά. Η διαφορά δικής μας επιτυχίας, είναι ότι για δεύτερη χρονιά το καταφέραμε ξανά. Και η σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι σύμπτωση», τόνισε.

Όπως είπε, η Cyta κατάφερε να ανταγωνιστεί τους μεγαλύτερους παρόχους στην Ευρώπη. «Εταιρείες που είναι 100 φορές πιο μεγάλες από εμάς. Δραστηριοποιούμαστε σε χώρες που οι οικονομίες τους είναι 100 φορές πιο μεγάλες από την κυπριακή. Και καταφέραμε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να διατηρήσουμε τη θέση μας στην Ευρώπη», τόνισε.

Ο κ. Νεοκλέους επισήμανε ότι τη δεύτερη φορά ήταν πιο δύσκολο, καθώς η απόσταση μεταξύ των άλλων εταιρειών ήταν πιο μικρή και όλοι ήθελαν να κατακτήσουν το βραβείο.  

«Έκαναν πολλές επενδύσεις αλλά δεν τα κατάφεραν. Επειδή εμείς κρατήσαμε την καλή μας δουλειά και επικεντρωθήκαμε στα αποτελέσματα. Καταλήξαμε να έχουμε το γρηγορότερο δίκτυο στην Ευρώπη», υπογράμμισε.

Όπως εξήγησε, το «κλειδί» της επιτυχίας είναι οι άνθρωποι της, οι οποίοι αγαπούν την εταιρεία και το ρόλο που έχουν σε αυτή, και είναι περήφανοι να εργάζονται σε αυτή.

Ο κ. Νεοκλέους αναφέρθηκε για τη συνέχεια της Cyta, λέγοντας πως για τα επόμενα χρόνια έχει τεθεί στόχος για πλήρη κάλυψη της Κύπρου. «Είμαστε το πρώτο κράτος από την Ευρώπη που έχει πλήρη κάλυψη, 100%, του δικτύου 5G», τόνισε.

Μιλώντας για τα επόμενα βήματα, ο κ. Νεοκλέους αναφέρθηκε στη συνέχεια του πιο επιθετικού πλάνου το οποίο περιλαμβάνει το δίκτυο «Fiber to the home» και την ολοκλήρωση κάλυψης όλων των πόλεων της Κύπρου με δίκτυο fiber μέχρι το τέλος του 2023.

Πρόσθεσε ότι το 10ετές πλάνο το οποίο μοιράζεται ανά τρία χρόνια, θα βοηθήσει την Cyta να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο.

Όσον αφορά το δίκτυο 5G, είπε ότι βρίσκεται σε 100% κάλυψη αυτή τη στιγμή, την ώρα που η Κομισιόν έχει ζητήσει από όλα τα κράτη μέλη να το εφαρμόσουν μέχρι το 2030. «Είμαστε η πρώτη και ίσως η μόνο χώρα που το έχει επιτύχει στο 100%», τόνισε. Επιπρόσθετα, έκανε αναφορά στο νέο υποβρύχιο καλώδιο που θα ενώνει την Ασία με την Ευρώπη μέσω της Κύπρου.

«Αυτά τα σχέδια για την Cyta δεν έχουν σχεδιαστεί μόνο για τα εμπορικά μας συμφέροντα. Έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τη χώρα να γίνει τεχνολογικός κόμβος», υπογράμμισε. «Αυτή είναι η αποστολή μας, όχι μόνο για εμάς αλλά και για τη χώρα. Και ελπίζουμε ότι η χώρα θα μας στηρίξει και θα είναι περήφανη για εμάς».  

Με το πέρας των ομιλιών, ο CEO της Cyta, Ανδρέας Νεοκλέους, παρέλαβε το βραβείο από τον Doug Suttles.

Από πλευράς του ο Χρύσης Φινιώτης CTIO της Cyta  ανέφερε ότι αυτή η διάκριση στην Ευρώπη είναι τιμή για την Cyta. «Η δεύτερη διαδοχική διάκριση της Cyta αντικατοπτρίζει τις θυσίες και της προσπάθειες μας» είπε και ευχαρίστησε την ομάδα του για το πάθος και την αδιάκοπη εργασία τους.

«Οι συνεχόμενα αυξανόμενες ταχύτητες είναι αυτές που οδηγούν την καινοτομία και την ανάπτυξη. Δημιουργείται το πλαίσιο για  εξέλιξη χωρίς περιορισμούς. Για πρώτη φορά στην ιστορία, η χώρα μας ηγείται του τομέα των τηλεπικοινωνιών» υπογράμμισε.

Ο κ. Φινιώτης ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και τα μέλη της ομάδας του, καθώς ο ίδιος βρίσκεται στο τέλος της καριέρας του, και τόνισε πως είναι σίγουρος πως θα συνεχίσουν με το ίδιο ζήλο τις επιτυχίες.  

Δειτε Επισης

Ντέμης Ιωάννου: Αποκωδικοποίηση του κυπριακού φορολογικού συστήματος
Εγκαίνια του Έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας-Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών» (vid)
Δ. Σκουρίδης: Το οικοσύστημα Ε&Κ στην Κύπρο και οι στόχοι της Πολιτείας
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Ευγένιος Ευγενίου: Ιδανικό μέρος για τεχνολογικές εταιρείες και εταιρείες καινοτομίας η Κύπρος
Χάρης Πίστος: Η ηγετική θέση, το στρατηγικό όραμα και η ακλόνητη δέσμευση της Τράπεζας Κύπρου
Νικόδημος Δαμιανού: Ταχέως αναπτυσσόμενος περιφερειακός τεχνολογικός κόμβος η Κύπρος
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες