Ευκαιρίες ανάπτυξης ΜμΕ με ευρωπαϊκά κονδύλια και κρατικά σχέδια

InBusinessNews  22/11/2022 17:59
Ευκαιρίες ανάπτυξης ΜμΕ με ευρωπαϊκά κονδύλια και κρατικά σχέδια

Ευκαιρίες ανάπτυξης ΜμΕ με ευρωπαϊκά κονδύλια και κρατικά σχέδια

InBusinessNews  22/11/2022 17:59

Πολύτιμες είναι οι ευκαιρίες ανάπτυξης με ευρωπαϊκά και κρατικά σχέδιο χορηγιών για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ). Το εν λόγο θέμα αναλύθηκε κατά τη διάρκεια του Cyta Business Roadshow.

Η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης φιλοξένησε την Μαριλένα Παρασκευά, Επικεφαλής Τμήματος Λειτουργίας στο Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας και τον Χρίστο Φωτιάδη, Διευθυντή Υπηρεσίας, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Ευκαιρίες χρηματοδότησης από ΙδΕΚ

Η κ. Παρασκευά έκανε αναφορά στα κουπόνια καινοτομίας και άλλες μορφές χρηματοδότησης που παρέχει το ΙδΕΚ. Η υπηρεσία παρέχει τη δυνατότητα για πρόσβαση σε υποδομές, σε μετρήσεις και είναι ένα πρόγραμμα ανοιχτό μέχρι τα μέσα του Δεκέμβρη, διευκρίνισε. 

«Η ανταπόκριση των επιχειρήσεων είναι πάρα πολύ μεγάλη και βλέπουμε διαρκώς νέες εταιρείες να ενδιαφέρονται για τα κουπόνια», διευκρίνισε μετά από σχετική ερώτηση.

Τα σχέδια του Υπουργείου Εμπορίου

Από πλευράς του, ο κ. Φωτιάδης εξήγησε ότι το κάθε σχέδιο που εφαρμόζεται, από το Υπουργείο Εμπορίου, περιλαμβάνει πρόνοιες για κάλυψη αναγκών που αφορούν στην αναβάθμιση επιχειρήσεων, λέγοντας ότι εξίσου πολύτιμα είναι και τα σχέδια νεανικής επιχειρηματικότητας.

Πρόσθεσε παράλληλα, ότι κατά το 2019 το Υπουργείο προχώρησε σε σχέδιο αποκλειστικά για τη ψηφιακή αναβάθμιση των εταιρειών και πως τη νέα περίοδο ο προϋπολογισμός του θα ανέρχεται στα 5 εκατ. ευρώ.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας