Ι. Χαραλάμπους: Κρίσιμο το cyber security για την προστασία επιχειρήσεων

InBusinessNews  22/11/2022 17:48
Ι. Χαραλάμπους: Κρίσιμο το cyber security για την προστασία επιχειρήσεων

Ι. Χαραλάμπους: Κρίσιμο το cyber security για την προστασία επιχειρήσεων

InBusinessNews  22/11/2022 17:48

Τη σημασία εξασφάλισης διαχειριζόμενων υπηρεσιών δικτύωσης και ασφάλειας  τόνισε ο Ιάσονας Χαραλάμπους, Προϊστάμενος Τεχνικών Λύσεων & Ειδικών Έργων, της Cyta Business, απευθυνόμενος στον επιχειρηματικό κόσμο που παραβρέθηκε στο Cyta Business Roadshow.

Κατά τη διάρκεια παρουσίασής του με τίτλο «Ψηφιακή Αναβάθμιση και Προκλήσεις SMEs», ο κ. Χαραλάμπους εξήγησε ότι οι μεγαλύτερες προκλήσεις είναι οι απαιτήσεις για αναβαθμισμένες ταχύτητες διαδικτύου, η ανάγκη ανανέωσης εξοπλισμού δικτύωσης και ασφάλειας όπως επίσης και ζητήματα κυβερνοασφάλειας.

Εξηγώντας περαιτέρω, είπε πως οι επιχειρήσεις είναι πλέον πιο ευάλωτες σε θέματα cyber security αφού το διαδίκτυο αποτελεί το κύριο μέσο διεκπεραίωσης κύκλου εργασιών. Η ανάγκη για εξιδεικευμένες γνώσεις σε θέματα ασφάλειας δικτύων και υποδομών πληροφορικής και το αυξημένο κόστος σε προσωπικό, εξοπλισμό και σε υπηρεσίες είναι επίσης από τα ζητήματα που απασχολούν τον σύγχρονο επιχειρηματία.

Ως προς τις λύσεις στα πιο πάνω προβλήματα, ο κ. Χαραλάμπου τόνισε τη σημασία εξασφάλισης διαχειριζόμενων υπηρεσιών δικτύωσης και ασφάλειας, όπως  managed VPN services, managed Security services, Firewall, AMP Services, Email Security και Secure Web gateway.

H εξασφάλιση υπηρεσιών cloud (IAAS, SAAS) για φιλοξενία των εφαρμογών είναι επίσης σημαντική παράμετρος για την οποία απαιτούνται τα Προγραμματισμένα Back Ups καθώς και το Disaster Recovery Plan.

«Οι υπηρεσίες Cyta cloud παρέχουν την υποδομή για τη φιλοξενία συστημάτων ή/και εφαρμογών μιας εταιρείας σε μια ασφαλή, αξιόπιστη και διαχειριζόμενη υποδομή πληροφορικής», σχολίασε σχετικά, παρουσιάζοντας στη συνέχεια άλλες πολύτιμες για τις ΜμΕ υπηρεσίες που διαθέτει η Cyta Business.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας