Επιχειρήσεις: Κτίζοντας την κουλτούρα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο

Η δημιουργία μιας κουλτούρας ασφάλειας στον κυβερνοχώρο μέσα σε μια επιχείρηση φαίνεται να είναι ένα από τα πιο δύσκολα θέματα που καλούνται οι Οργανισμοί να αντιμετωπίσουν και που συχνά συζητούν οι CEO τους σε πάνελ και επιχειρηματικές συγκεντρώσεις. Ταυτόχρονα, αυτή η έλλειψη κουλτούρας ανάμεσα στο προσωπικό έχει άμεσο αντίκτυπο στις επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Τα έξοδα από μικρές και μεγάλες επιθέσεις είναι ανυπολόγιστα και σε περιπτώσεις κλονίζουν την ίδια την εταιρεία με σημαντικές οικονομικές ζημιές. Η αλλαγή κουλτούρας απαιτεί ένα διαφορετικό τρόπο αντίληψης της έννοιας του κυβερνοχώρου.

Το πού πρέπει να εστιάσουν οι ηγέτες μιας επιχείρησης, με ποιο στέλεχος να επικοινωνήσουν και το πώς να συντηρήσουν τη νέα προσέγγιση στο κρίσιμο αυτό ζήτημα θα επεξηγήσει κατά την πολυαναμενόμενη ομιλία του στο 2ο Cyber Security Conference ο Θεόδωρος Στεργίου, PhD, CEng, Director, ΙΤΑ και Cyber Security Consulting της KPMG Ελλάδος.

Ο ομιλητής θα καθοδηγήσει τους συμμετέχοντες για να αντιμετωπίσουν σωστά το θέμα προσαρμογής και κατανόησης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, εντός του Οργανισμού, σε μια εποχή κατά την οποία οι κυβερνοεπιθέσεις εκτοξεύτηκαν. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός οι κυβερνοεπιθέσεις παρουσίασαν αύξηση κατά 42% παγκοσμίως το β’ τρίμηνο του 2022. Η ανάλυση της Checkpoint, κατέδειξε, εξάλλου, πως οι επιθέσεις αυτές έχουν εδραιωθεί. Σε άλλα στοιχεία υπογραμμίζεται πως οι απειλές αφορούν όλους τους κλάδους και τις δραστηριότητες, ενώ οι επιθέσεις ransomware επηρεάζουν πλέον 1 στους 40 οργανισμούς την εβδομάδα.

Ψηφιακή ασφάλεια

Όλ’ αυτά στο Cyber Security Conference που οργανώνει η IMH και που αποτελεί μια εξαιρετική πλατφόρμα ενημέρωσης. Στόχος του Συνεδρίου, που θα διεξαχθεί στις 26 Οκτωβρίου 2022 στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia είναι η παροχή πληροφοριών για τη δημιουργία, τη διατήρηση και τη βελτίωση της ψηφιακής ασφάλειας, την προστασία από διαδικτυακές απειλές και την προστασία της ζωτικής σημασίας υποδομής εταιρειών και οικονομικών ιδρυμάτων. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της εκπαίδευσης σχετικά με τον τρόπο πρόληψης, εντοπισμού και άμυνας έναντι των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο και το κοινό του Συνεδρίου θα έχει πρόσβαση στη πολύτιμη αυτή γνώση.

Λάβετε μέρος και καθορίστε, επίσης, τη στρατηγική σας για ευελιξία και ανθεκτικότητα σε αβέβαιες στιγμές, για ανάπτυξη προγραμμάτων που αντιμετωπίζουν αναδυόμενες απειλές και προηγμένες επιθέσεις. Με τη συμμετοχή σας θα ενημερωθείτε και για προγράμματα αξιολόγησης σχετικά με τον εντοπισμό κινδύνων, απειλών και τρωτών σημείων και το πώς να εντοπίζετε έγκαιρα τους μεγαλύτερους κινδύνους του ψηφιακού μέλλοντος. Οι σύνεδροι θα έχουν, εξάλλου, τη δυνατότητα να κατανοήσουν τις περιοχές υψηλού κινδύνου και να υιοθετήσουν μια σύγχρονη προοπτική ασφάλειας, μετατρέποντάς την σε επιχειρηματική λειτουργία και κατ’ επέκταση σε ένα μηχανισμό ανάπτυξης της επιχείρησης.

Ποιους ενδιαφέρει

Το Συνέδριο απευθύνεται προς όλες, ανεξαιρέτως, τις κυπριακές επιχειρήσεις όλων των κλάδων και μεγεθών. Ιδιαίτερα, αφορά διευθυντικά στελέχη και decision makers και άλλα ανώτερα στελέχη. Συγκεκριμένα, το μεγάλο γεγονός ενδιαφέρει CTOs, CSOs, CISOs CCOs, Συμβούλους Ασφάλειας, Αναλυτές Ασφάλειας, Προγραμματιστές, Λειτουργούς Συμμόρφωσης κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ

 

Πληροφορίες

Οργανωτής: ΙΜΗ, ISACA

Χορηγοί (μέχρι στιγμής): ADACOM, Fortinet, GuardByte, KPMG, Odyssey, Reg4Tech, Stylianos Christoforou & co, Trust Cyprus Insurance

Ακαδημαϊκός συνεργάτης: UCLan Cyprus

ΥποστηρικτήςESET

Με τη στήριξη: ACFE, Cyprus Computer Society, CITEA, Cyprus Tech Association, Digital Security Authority, 5η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού, Εθνική Αρχή Στοιχημάτων

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό GOLD, περιοδικό ΙΝ Βusiness

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

 

Δειτε Επισης

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς
Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Γιώργος Χρυσάνθου: Το CYENS ανοίγει νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης
«Σε αξιοσημείωτη φάση ανάπτυξης και μετασχηματισμού ο τομέας της τεχνολογίας στην Κύπρο»