Σύμμαχος της ψηφιακής αναβάθμισης των ΜμΕ τα σχέδια χορηγιών

InBusinessNews  26/09/2022 07:30
Σύμμαχος της ψηφιακής αναβάθμισης των ΜμΕ τα σχέδια χορηγιών

Σύμμαχος της ψηφιακής αναβάθμισης των ΜμΕ τα σχέδια χορηγιών

InBusinessNews  26/09/2022 07:30

Σπουδαίες είναι οι ευκαιρίες ανάπτυξης για τις ΜμΕ από ευρωπαϊκά και κρατικά σχέδια χορηγιών. Το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά στο Cyta Business Roadshow, παρουσία ειδικών.

Συγκεκριμένα για τη σπουδαιότητα της ύπαρξης των εν λόγω σχεδίων μίλησε η Λίτσα Κουντoυρίδου, Επιστημονική Λειτουργός Α’ του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας μαζί ειδικούς από το Υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα, από το Υπουργείο βρέθηκαν στο πάνελ οι Μαρία Πασσάδη, Ανώτερη Λειτουργός Εμπορίου & Βιομηχανίας, Κωνσταντίνος Πυρκεττής, Λειτουργός Βιομηχανικών Εφαρμογών Α’ και Έλενα Ρούσου, Λειτουργός Εμπορίου & Βιομηχανίας Α’.

Διαβάστε ακόμα: 

Μάριος Αλεξάνδρου: Πέραν του 100% η αύξηση στη ζήτηση ΑΠΕ στην Κύπρο 

Radisson Beach Resort: Το opening, οι χώροι εστίασης και οι κρατήσεις 

Κατασκευές: Ανάσα με τις πρώτες μειώσεις στο κόστος μετά από δύο έτη 

Η κ. Κουντουρίδου είπε πως υπάρχει χρηματοδότηση μέσα από ευρωπαϊκά κονδύλια στο ΙΔΕΚ και πως μέσω αυτών στηρίζονται οι ΜμΕ για ψηφιακή αναβάθμισή τους. Διευκρίνισε πως σε αντίθεση με άλλα σχέδια και κονδύλια, στην περίπτωση του ΙΔΕΚ, όταν και εφόσον διεκδικήσουν οι εταιρείες τα κονδύλια, πρέπει οι ίδιες να αναπτύξουν τη ψηφιακή λύση που χρειάζονται. Έτσι, γίνεται εφικτή η ψηφιακή αναβάθμιση και οι επιχειρήσεις καταλήγουν σε ένα λογισμικό ή άλλο προϊόν.

H κ. Ρούσου είπε πως το αντίστοιχο σχέδιο του Υπουργείου ανέρχεται στα 20 εκατομμύρια και στόχος του είναι η ενίσχυση της ψηφιακής ταυτότητας των επιχειρήσεων. Δικαιούχοι είναι υφιστάμενες και νέες ΜμΕ. Όσον αφορά επιχειρήσεις που βρίσκονται σε ορεινές περιοχές η  χορηγία, είπε, είναι στο 60%.

Απαντώντας σε ερωτήματα του κοινού ο κ. Πυρκεττής τόνισε ότι το ζητούμενο στο σχέδιο είναι να προωθηθεί η ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας στις επιχειρήσεις. Προϋπόθεση όμως είναι να συντελείται ένα βήμα, μια «αναβάθμιση» όπως είπε, επεξηγώντας διαδικασίες που αφορούν στις αιτήσεις για το σχέδιο. «Το κάθε έργο αξιολογείται στη βάση της αίτησης που υποβάλλεται», συμπλήρωσε.

Συντονιστής της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης ήταν ο Δημήτρης Βάκης, Διοικητικός Σύμβουλος της KPMG Κύπρου.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας