Κ. Κόκκινος: Κτίζουμε μια αναβαθμισμένη δημόσια υπηρεσία

InBusinessNews  13/09/2022 10:04
Κ. Κόκκινος: Κτίζουμε μια αναβαθμισμένη δημόσια υπηρεσία

Κ. Κόκκινος: Κτίζουμε μια αναβαθμισμένη δημόσια υπηρεσία

InBusinessNews  13/09/2022 10:04

Το μήνυμα ότι δεν μπορεί να υπάρξει ψηφιακός μετασχηματισμός του δημοσίου χωρίς την προετοιμασία του ανθρώπινου του κεφαλαίου, έστειλε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος, τονίζοντας ωστόσο ότι η Κύπρος ήδη τα τελευταία 2,5 χρόνια έχει αφήσει θετικό αποτύπωμα, καθώς φτάσαμε ψηφιακά στην «ωρίμανση», όπως είπε χαρκτηριστικά, της χώρας.

«Κτίζουμε μια αναβαθμισμένη δημόσια υπηρεσία», ήταν η δήλωση στην οποία προέβη ακολούθως ο κ. Κόκκινος, στο πλαίσιο χαιρετισμού του στην ημερίδα: «Η επένδυση στις ψηφιακές δεξιότητες των δημοσίων λειτουργών: Κλειδί για τον ψηφιακό μετασχηματισμό».

Η άρση οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων και η βέλτιστη εξυπηρέτηση εργαλείων είναι μόλις μερικά από τα θετικά στοιχεία που προκύπτουν από την επένδυση στις δεξιότητες των ανθρώπων, με κερδισμένο τον πολίτη, ο οποίος απολαμβάνει καλύτερη εξυπηρέτηση.

Σημαντική παράμετρος κατά τον κ. Κόκκινο είναι η απλοποίηση των διαδικασιών. Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός τόνισε την ανάγκη οπως οι διαδικασίες, καθώς και -εκεί που χρειάζεται- οι οργανωτικές δομές στη δημόσια υπηρεσία, αλλάξουν. Ως σημαντικό κλειδί επιτυχίας χαρακτήρισε την αλλαγή κουλτούρας στο προσωπικό, καθώς μέρος του καλείται πλέον να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο συνήθισε να εργάζεται μέχρι σήμερα.

Ο κόσμος μετασχηματίζεται με ραγδαίους ρυθμούς και εμείς καλούμαστε να έχουμε ευελιξία και προσαρμοστικότητα, κατέληξε.

Την εκδήλωση πραγματοποίησε η Κυπριακή Ακαδημία Δημόσια Διοίκηση (ΚΑΔΔ) και το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής (ΥΕΚΨΠ).

Η Ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου που υλοποιεί η Κυπριακή Ακαδημία με τίτλο «Μαθησιακή Υποστήριξη της Εφαρμογής Διοικητικών Αλλαγών στη Δημόσιας Διοίκηση», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την Κυπριακή Δημοκρατία.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας