Κ. Κόκκινος: Κτίζουμε μια αναβαθμισμένη δημόσια υπηρεσία

Το μήνυμα ότι δεν μπορεί να υπάρξει ψηφιακός μετασχηματισμός του δημοσίου χωρίς την προετοιμασία του ανθρώπινου του κεφαλαίου, έστειλε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος, τονίζοντας ωστόσο ότι η Κύπρος ήδη τα τελευταία 2,5 χρόνια έχει αφήσει θετικό αποτύπωμα, καθώς φτάσαμε ψηφιακά στην «ωρίμανση», όπως είπε χαρκτηριστικά, της χώρας.

«Κτίζουμε μια αναβαθμισμένη δημόσια υπηρεσία», ήταν η δήλωση στην οποία προέβη ακολούθως ο κ. Κόκκινος, στο πλαίσιο χαιρετισμού του στην ημερίδα: «Η επένδυση στις ψηφιακές δεξιότητες των δημοσίων λειτουργών: Κλειδί για τον ψηφιακό μετασχηματισμό».

Η άρση οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων και η βέλτιστη εξυπηρέτηση εργαλείων είναι μόλις μερικά από τα θετικά στοιχεία που προκύπτουν από την επένδυση στις δεξιότητες των ανθρώπων, με κερδισμένο τον πολίτη, ο οποίος απολαμβάνει καλύτερη εξυπηρέτηση.

Σημαντική παράμετρος κατά τον κ. Κόκκινο είναι η απλοποίηση των διαδικασιών. Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός τόνισε την ανάγκη οπως οι διαδικασίες, καθώς και -εκεί που χρειάζεται- οι οργανωτικές δομές στη δημόσια υπηρεσία, αλλάξουν. Ως σημαντικό κλειδί επιτυχίας χαρακτήρισε την αλλαγή κουλτούρας στο προσωπικό, καθώς μέρος του καλείται πλέον να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο συνήθισε να εργάζεται μέχρι σήμερα.

Ο κόσμος μετασχηματίζεται με ραγδαίους ρυθμούς και εμείς καλούμαστε να έχουμε ευελιξία και προσαρμοστικότητα, κατέληξε.

Την εκδήλωση πραγματοποίησε η Κυπριακή Ακαδημία Δημόσια Διοίκηση (ΚΑΔΔ) και το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής (ΥΕΚΨΠ).

Η Ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου που υλοποιεί η Κυπριακή Ακαδημία με τίτλο «Μαθησιακή Υποστήριξη της Εφαρμογής Διοικητικών Αλλαγών στη Δημόσιας Διοίκηση», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Δειτε Επισης

Γιώργος Χρυσάνθου: Το CYENS ανοίγει νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης
«Σε αξιοσημείωτη φάση ανάπτυξης και μετασχηματισμού ο τομέας της τεχνολογίας στην Κύπρο»
Μπροστά στις προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης
Apple: Σε ποια χώρα αποσύρει WhatsApp και Threads