Ελ. Λοΐζου: Διεθνές φαινόμενο ο ψηφιακός μετασχηματισμός του δημοσίου

InBusinessNews  13/09/2022 09:47
Ελ. Λοΐζου: Διεθνές φαινόμενο ο ψηφιακός μετασχηματισμός του δημοσίου

Ελ. Λοΐζου: Διεθνές φαινόμενο ο ψηφιακός μετασχηματισμός του δημοσίου

InBusinessNews  13/09/2022 09:47

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του δημόσιου τομέα είναι ένα σύγχρονο διεθνές φαινόμενο και πραγματικότητα που αλλάζει τον τρόπο εργασίας όλων μας.

Τη θέση αυτή εξέφρασε η Ελίζα Λοΐζου, Πρώτος Λειτουργός Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού-Προϊστάμενη Κυπριακής Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης (ΚΑΔΔ). Η κ. Λοΐζου μιλούσε κατά τη διάρκεια της Ημερίδας «Η επένδυση στις ψηφιακές δεξιότητες των δημοσίων λειτουργών κλειδί για τον ψηφιακό μετασχηματισμό», που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία.

Κατά το καλωσόρισμά της, η προϊσταμένη τόνισε, ωστόσο, ότι «για να μπορέσει η κρατική μηχανή να καταστεί ψηφιακή είναι αναγκαία η επένδυση στις ψηφιακές ικανότητες του προσωπικού της».

Η ομιλήτρια, κατά τον σύντομο χαιρετισμό της σχολίασε, τέλος, ότι στην Κύπρο και γενικότερα στην Ε.Ε παρατηρείται έλλειψη ακόμη και βασικών ψηφιακών ικανοτήτρων κάτι που επεκτείνεται και στο δημόσιο, παρόλο που τα επίπεδα στο νησί μας είναι, υπενθύμισε, αρκετά υψηλά.

Το γεγονός πραγματοποιήθηκε από την ΚΑΔΔ και το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής (ΥΕΚΨΠ). Στο πλαίσιο της Ημερίδας, και μέσα από συζητήσεις και παρουσιάσεις, αναδείχθηκε ο ρόλος των στελεχών αυτών στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού, αλλά και της σημαντικότητας  του προγράμματος αναβάθμισης των ψηφιακών δεξιοτήτων των δημοσίων λειτουργών, το οποίο έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται από το ΥΕΚΨΠ και την ΚΑΔΔ και περιλαμβάνεται στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για Ψηφιακές Δεξιότητες και Απασχόληση.

 Η Ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου που υλοποιεί η Κυπριακή Ακαδημία με τίτλο «Μαθησιακή Υποστήριξη της Εφαρμογής Διοικητικών Αλλαγών στη Δημόσιας Διοίκηση», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την Κυπριακή Δημοκρατία.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας