Κ. Παπαχαραλάμπους: Στρατηγική απόφαση η συγχώνευση Mantis-ecovium

Στρατηγική κίνηση παγκόσμιας εμβέλειας μπορεί να χαρακτηριστεί η συγχώνευση της ηγέτιδας εταιρείας στο χώρο των πληροφοριακών συστημάτων εφοδιαστικής αλυσίδας, Mantis, με την κορυφαία εταιρεία παροχής λύσεων πληροφορικής στο χώρο των Logistics, ecovium. Μια συγχώνευση που προήλθε μετά και από την υποστήριξη της FSN Capital Partners, μιας κορυφαίας εταιρείας ιδιωτικών κεφαλαίων στη Βόρεια Ευρώπη και σύμβουλο της FSN Capital Funds.

Διαβάστε εδώ: Συγχωνεύεται με ecovium η Mantis

Μιλώντας στο InBusinessNews αναφορικά με την συγχώνευση των δύο εταιρειών, ο Business Development Manager της Mantis International, Κυριάκος Παπαχαραλάμπους, ανέφερε πως «η κίνηση προήλθε από γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η Mantis έχει υψηλό ρυθμό ανάπτυξης και επέκτασης σε άλλες αγορές. Οπότε, τα τελευταία χρόνια πολλοί ξένοι οργανισμοί ενδιαφέρθηκαν να επενδύσουν στην Mantis».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία πάντα είχε μετόχους και επενδυτές για αγορές. «Άρα ήταν μία συνειδητή απόφαση. Η FSN Capital Partners ήρθε και συνδύασε τα προϊόντα της Mantis και της ecovium στα πληροφοριακά συστημάτων εφοδιαστικής αλυσίδας, και πλέον θα μπορούμε να προσφέρουμε στην παγκόσμια αγορά μία ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων σε αυτό τον σημαντικό τομέα των επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα διευρύνεται και το πελατολόγιο. Η απόφαση ήταν καθαρά στρατηγική. Ανά το παγκόσμιο υπάρχουν πολύ μεγάλες συγχωνεύσεις. Μετά την κρίση της πανδημίας η αναζήτηση για σύνθετες λύσεις στα logistics είναι περιζήτητες», τόνισε ο ο Business Development Manager της Mantis International. 

Mantis και ecovium κοιτάζουν πλέον τον δρόμο που έχουν μπροστά τους και προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα. Ο κ. Παπαχαραλάμπους υπογραμμίζει πως «στο παρόν στάδιο πρέπει να τροποποιηθούν τα προϊόντα για να τρέξουν και σε άλλες αγορές. Γίνονται 4-5 μελέτες αυτή τη στιγμή, όπου αξιολογούμε ποια προϊόντα χρειαζόμαστε και ποια είναι έτοιμα. Η νέα λογική είναι όλες οι λειτουργίες πληροφοριακών συστημάτων που αλληλεπιδρούν στην εφοδιαστική αλυσίδα να συμπυκνωθούν στην παλάμη ενός χεριού. Οπότε θα δούμε σε βάθος χρόνου νέα προϊόντα».  

Η κυπριακή αγορά

Όσον αφορά την Κύπρο, οι διαδικασίες δεν θα αλλάξουν. «Για να καθησυχάσουμε τον κόσμο, να αναφέρουμε ότι η κυπριακή αγορά είναι από τις πιο μικρές αγορές που βρισκόμαστε σε logistics, αλλά όχι σε τζίρο. Δεν επηρεάζει την κυπριακή αγορά αυτή η κίνηση. Ούτε στο παρόν ούτε στο μέλλον. Είναι για πιο μεγάλες αγορές. Business as usual. Μεγαλώνουμε σε προσωπικό και επεκτεινόμαστε στο εξωτερικό», εξηγεί.

Πάντως, εισερχόμενη σε μια νέα εποχή η Mantis έχει θέσει ψηλούς στόχους. Ο κ. Παπαχαραλάμπους επισημαίνει ότι σχετικά ότι «οι στόχοι για το 2022 είναι να κρατηθούν οι στόχοι που υπάρχουν σε όλες τις περιοχές που δραστηριοποιείται η Mantis. Υπάρχουν σκέψεις για ανάπτυξη πάντως. Μιλάμε σίγουρα για επεκτασιμότητα».

Η ecovium και η Mantis

Η ecovium είναι πάροχος λογισμικού και εξοπλισμού (ΗW) που προέκυψε από τις 12 εταιρείες του Ομίλου MHP Solution το 2021.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1999 στο Neustadt am Rübenberge της Γερμανίας ως κατασκευαστής λογισμικού logistics.  Χωρισμένο στα πέντε τμήματα, Τελωνεία, Αποθήκη, Αποστολές, Μεταφορές και Εξοπλισμού (HW), η ecovium απασχολεί επί του παρόντος περίπου 400 άτομα σε 21 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Με ολοκληρωμένες λύσεις λογισμικού και υλικού, η εταιρεία αναπτύσσει βιώσιμες και οικονομικές λύσεις για ολόκληρη την αλυσίδα αξίας των logistics.

Όσον αφορά την Mantis, ο όμιλος, ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1996 και είναι κορυφαίος διεθνής πάροχος λογισμικού WMS και ολοκληρωμένων λύσεων logistics. Με 120 εργαζόμενους και γραφεία σε 9 χώρες και πολλούς εξειδικευμένους συνεργάτες, η Mantis έχει παρουσία σε περισσότερες από 30 χώρες στην Κεντρική-Ανατολική Ευρώπη, Ισραήλ, ΗΠΑ/Καναδά & Λατινική Αμερική, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική και Ασία-Ειρηνικό.

Δειτε Επισης

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς
Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Γιώργος Χρυσάνθου: Το CYENS ανοίγει νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης
«Σε αξιοσημείωτη φάση ανάπτυξης και μετασχηματισμού ο τομέας της τεχνολογίας στην Κύπρο»