Ο πόλεμος στην Ουκρανία ευαισθητοποιεί πλατφόρμες video games

InBusinessNews  03/03/2022 15:16
Ο πόλεμος στην Ουκρανία ευαισθητοποιεί πλατφόρμες video games

Ο πόλεμος στην Ουκρανία ευαισθητοποιεί πλατφόρμες video games

InBusinessNews  03/03/2022 15:16

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και το ανθρωπιστικό πρόβλημα που δημιουργείται λόγω του πολέμου, έχει για πρώτη φορά στην ιστορία ευαισθητοποιήσει παγκόσμιες πλατφόρμες διαδικτυακών video games, οι οποίες διαφοροποιούν το περιεχόμενό τους, αλλά και τις μεθόδους διαφήμισης των προϊόντων τους.

Σύμφωνα με ειδικούς στον τομέα της τεχνολογίας, ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει ένα νέο χαρακτηριστικό σε σχέση με άλλες στρατιωτικές συρράξεις ανά το παγκόσμιο είτε αυτές ήταν σε προηγούμενα χρόνια είτε σε άλλες περιοχές του κόσμου: Αυτό της συνέχισης της παροχής διαδικτυακής σύνδεσης στη χώρα η οποία υφίσταται την επίθεση στο έδαφός της. Οι ίδιοι αναλυτές προσθέτουν ότι το φαινόμενο αυτό συνδυάστηκε και με το γεγονός ότι οι μεγάλοι οργανισμοί είναι πλέον έμπρακτα πιο «ευαίσθητοι» κοινωνικά.

Παράδειγμα στα πιο πάνω σχόλια είναι ο κολοσσός της βιομηχανίας των video games, η Wargaming, με εξειδίκευση στο στρατιωτικό περιεχόμενο. Σύμφωνα με ό,τι αναφέρουν gamers, κυρίως στην Ευρώπη, η Wargaming έχει αλλάξει τη διαδικτυακή της διαφήμιση τις τελευταίες εβδομάδες και σε πολλές περιπτώσεις έχει σταματήσει εντελώς, όπως για παράδειγμα στην ίδια την Ουκρανία. Σε chat rooms για gaming, μάλιστα, σχολιάζεται έντονα το γεγονός ότι η Wargaming έχει επανασχεδιάσει πολλά διαφημιστικά της βίντεο τον τελευταίο καιρό, από τα οποία λείπουν συγκεκριμένα μοντέλα αρμάτων μάχης και στρατιωτικά οχήματα.

Το InBusinessNews είναι σε θέση να γνωρίζει ότι η Wargaming Ουκρανίας, έκανε πρόσφατα εισφορά ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων στον Ουκρανικό Ερυθρό Σταυρό, ενώ υπάρχουν προσωπικές μαρτυρίες ότι, ενώ η εταιρεία έκλεισε τα γραφεία της στη χώρα, συνεχίζει να πληρώνει κανονικά όλους τους περίπου 550 υπαλλήλους της και μάλιστα εμπρόθεσμα. Επίσης, σε όσους ήθελαν να εξέλθουν από τη χώρα η εταιρεία τους παρείχε στέγαση, μεταφορικά μέσα και έξτρα ποσά στους μισθούς τους.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας