Spectrum: H νέα Managed Security Services Provider (MSSP) υπηρεσία της GCC

Με αφορμή τις καθημερινές αλλαγές στον τομέα της τεχνολογίας και της κυβερνοασφάλειας, οι Κωνσταντίνος Στυλιανού, υπεύθυνος Marketing και PR της GCC και Σωτήρης Ιωάννου, επικεφαλής του Spectrum, μας παρουσιάζουν σε μία κοινή συνέντευξη το Spectrum, την νέα MSSP υπηρεσία της GCC, καθώς και για το πώς μπορούν οι επιχειρήσεις να επωφεληθούν από τις υπηρεσίες του.

κ. Κωνσταντίνος Στυλιανού: Στην ψηφιακή εποχή που διανύουμε, οι επιχειρήσεις βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην πληροφορική. Η ραγδαία ανάπτυξη των κυβερνοεπιθέσεων, η δραματική αύξηση του κόστους των κυβερνοεπιθέσεων, ο ταχέως εξελισσόμενος τομέας της τεχνολογίας, οι περιορισμένοι προϋπολογισμοί και το χάσμα δεξιοτήτων στην κυβερνοασφάλεια που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις παγκοσμίως, μας οδήγησαν στη δημιουργία του Spectrum, τον πάροχο υπηρεσιών διαχείρισης  ασφαλείας (MSSP) της GCC. Το Spectrum προσφέρει συνολικές λύσεις πλήρους διαχείρισης  των υποδομών κυβερνοασφάλειας των επιχειρήσεων.

Τι είναι οι υπηρεσίες διαχείρισης  ασφαλείας και πως σχετίζεται το Spectrum;

κ. Κωνσταντίνος Στυλιανού: Οι υπηρεσίες διαχείρισης ασφαλείας επιτρέπουν στην επιχείρηση να αναθέσει τις λειτουργίες ασφαλείας της στο Spectrum. Το Spectrum αναλαμβάνει την προστασία των λειτουργιών της επιχείρησης παρέχοντας ολοκληρωμένη κεντρική παρακολούθηση και ανάλυση ύποπτων δραστηριοτήτων σε όλη την ΙΤ υποδομή της . Το Spectrum βοηθά τις επιχειρήσεις να βλέπουν και να ανταποκρίνονται εκ των προτέρων στις απειλές, παρέχει υψηλή απόδοση επένδυσης, ενώ ταυτόχρονα αναγνωρίζει και βελτιώνει τα θέματα ασφαλείας.

Πώς μπορούν οι σύγχρονες, αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις να τις αξιοποιήσουν για να γίνουν πιο αποτελεσματικές και ασφαλείς;

κ. Κωνσταντίνος Στυλιανού: Οι επιχειρήσεις επωφελούνται από την μείωση του κινδύνου, του κόστους και πολυπλοκότητας αναθέτοντας τη διαχείριση και την παρακολούθηση της ασφάλειας τους σε έναν έμπειρο πάροχο υπηρεσιών. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες ασφαλείας του Spectrum,  οι επιχειρηματίες πλέον είναι σε θέση να επικεντρώνονται μόνο στα θέματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη της επιχείρησης τους.

Οι υπηρεσίες του Spectrum ανταποκρίνονται στις ανάγκες οποιασδήποτε επιχείρησης, ανεξάρτητα του τομέα δραστηριότητας της, συμπεριλαμβανομένου της εκπαίδευσης, χρηματοοικονομικού, δημόσιου, κατασκευαστικού, ναυτιλίας, ενέργειας, λιανικού εμπορίου, τηλεπικοινωνιών και άλλους αλλάζοντας την δομή των ΙΤ τμημάτων τους σε διαχειριζόμενες υπηρεσίες ασφαλείας.

Γιατί υπάρχει η ανάγκη από τις σύγχρονες επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις διαχειριζόμενες υπηρεσίες ασφαλείας του Spectrum;

κ. Κωνσταντίνος Στυλιανού: Oι υπηρεσίες του Spectrum σας βοηθούν στην πρόληψη και στην προετοιμασία ζητημάτων ασφαλείας, πολύ πριν συμβούν. Έτσι, τα μικρά καθημερινά θέματα που συνήθως περνούν απαρατήρητα και δημιουργούν προβλήματα στην επιχείρηση, μέσω της παρακολούθησης και της διαχείρισης ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος να χαθεί χρόνος και χρήμα από έναν απρόσμενο γεγονός.

Επίσης, οι ρυθμιστικές αρχές και οι νομοθεσίες απαιτούν από τις επιχειρήσεις να είναι ασφαλείς και να διαθέτουν τις απαραίτητες εσωτερικές διαδικασίες που προστατεύουν την επιχείρηση. Οποιαδήποτε ηλεκτρονική επίθεση θα προκαλέσει απώλεια της επιχειρηματικής αξιοπιστίας δημιουργώντας τεράστια ζημιά στη φήμη της επιχείρησης και χάσιμο χρόνου λόγω της διακοπής των λειτουργιών, οδηγώντας σε απώλεια χρημάτων και παραγωγικότητας.

Πως το Spectrum αντιμετωπίζει τα υφιστάμενα προβλήματα χρόνου, ανταπόκρισης και ταχύτητας αποκατάστασης προβλημάτων;

κ. Σωτήρης Ιωάννου: Ο χρόνος διακοπής λειτουργιών των υπηρεσιών λόγω προβλημάτων ασφαλείας ενδέχεται να δημιουργήσει μια αντίδραση ντόμινο επηρεάζοντας την επιχειρηματική παραγωγικότητα. Όταν το προσωπικό δεν έχει πρόσβαση στα εργαλεία που χρειάζονται για την εκτέλεση των εργασιών τους - και οι πελάτες δεν έχουν πρόσβαση στον ιστότοπο ή στις εφαρμογές  – τότε τα αποτελέσματα σίγουρα θα είναι αρνητικά.

Η υπηρεσία Spectrum έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί, να εντοπίζει και να διορθώνει προβλήματα πριν καν συμβούν και συνεπώς ο χρόνος διακοπής λόγω προβλημάτων στο IT τμήμα να καθίσταται σχεδόν ανύπαρκτος.

Είναι οι υπηρεσίες του Spectrum οικονομικά αποδοτικές για τις επιχειρήσεις;

κ. Σωτήρης Ιωάννου: Η συνεργασία με την ομάδα του Spectrum σας δίνει άμεση πρόσβαση σε εξειδικευμένο προσωπικό και σε λύσεις τεχνολογίας, με ελάχιστο κόστος και το οποίο να βασίζεται στις πραγματικές ανάγκες της επιχείρησης. Συνεπώς, αυξάνεται η επεκτασιμότητα των υπηρεσιών  χωρίς η επιχείρηση να επωμίζεται το κόστος για επιπλέον hardware/software που δεν θα χρησιμοποιείται.

Η χρήση των υπηρεσιών του Spectrum είναι οικονομικά αποδοτική για τις επιχειρήσεις επειδή παρέχει υψηλό επίπεδο υποστήριξης και βοήθειας πληροφορικής με χαμηλότερο κόστος από ό, τι αν η επιχείρηση προσπαθούσε να δημιουργήσει εσωτερικά αυτές τις υπηρεσίες.

Επίσης, το Spectrum μειώνει αρκετά κρυφά κόστη, όπως είναι η υποχρεωτική εκπαίδευση των εργαζομένων σε ότι αφορά τις νέες πολυάριθμες τεχνολογίες, την αναβάθμιση και διατήρηση εξιδεικευμένου προσωπικού και το κόστος διαχείρισης πολλαπλών λογισμικών ασφαλείας.

Πως το Spectrum βοηθά τα ηγετικά στελέχη των τμημάτων των επιχειρήσεων;

κ. Σωτήρης Ιωάννου: Στο τομέα της πληροφορικής υπάρχει ένας συνεχής αγώνας μεταξύ των κυβερνοεπιθέσεων και στις λύσεις που παρέχουν προστασία στο ΙΤ περιβάλλον. Αυτή η διαδικασία έχει δημιουργήσει μια πλειάδα επιλογών σε λύσεις ασφαλείας αλλά παράλληλα έχει μικρύνει τον κύκλο ζωής και των δυνατοτήτων αυτών των τεχνολογιών.

Οι επιχειρήσεις αναγνωρίζουν την ανάγκη για συνεχή εκπαίδευση των ΙΤ ομάδων τους για να αποκτήσουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και εφαρμόζοντας τις νέες πρακτικές μέσα από σωστά εργαλεία. Δεδομένης της έντασης και της ευφυΐας των σύγχρονων επιθέσεων η ανάγκη για ολοκληρωμένες λύσεις ασφαλείας προς τις επιχειρήσεις πρόκειται να αυξηθεί άμεσα.

Πλέον, η ταυτόχρονη διατήρηση τεχνολογιών υψηλού επίπεδου, η προώθηση της καινοτομίας και η ανάπτυξη της επιχείρησης, μοιάζει με δύσκολο έργο. Επιπλέον, οι περιορισμοί στους προϋπολογισμούς και η έλλειψη εξειδικευμένων δεξιοτήτων και ανθρώπινου δυναμικού δημιουργούν ακόμη περισσότερο άγχος σε οποιαδήποτε ΙΤ ομάδα, ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιχείρησης.

Τα στελέχη των επιχειρήσεων πρέπει να γνωρίζουν τις απειλές και τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρηματικές πληροφορίες μπορούν να εκτεθούν. Στην περίπτωση απροσδόκητης επίθεσης, η επιχείρηση θα επηρεαστεί δραματικά όσον αφορά οικονομικές ζημιές/ποινές και τη φήμη της. Αλλά κυρίως, τι πραγματικά σημαίνει αυτό το κόστος σε ότι αφορά το χρόνο διακοπής των λειτουργιών και το αδρανές προσωπικό μέχρι να επιλυθεί μια επίθεση.

Το Spectrum προσφέρει στις ομάδες ασφαλείας τα εργαλεία, τις γνώσεις, την υποδομή και την ευελιξία που χρειάζονται, συγκεντρώνοντας τις προσπάθειες τους στη δημιουργία αξιών στην επιχείρηση και στους πελάτες σας.

Πως το Spectrum βελτιώνει τα θέματα κυβερνοασφάλειας των επιχειρήσεων;

κ. Σωτήρης Ιωάννου: Το να εφαρμόζονται οι ικανοποιητικές λύσεις ασφαλείας αλλά και η διατήρηση των υφιστάμενων πρακτικών ασφαλείας απαιτείται τεχνογνωσία και πληθώρα πολύπλοκων τεχνολογιών. Τα εσωτερικά ΙΤ τμήματα των επιχειρήσεων είναι ήδη επιβαρυμένα με τη διατήρηση των ΙΤ λειτουργιών, όπως επίσης με την διαχείριση και την παρακολούθηση των πρακτικών ασφαλείας. Πολύ απαιτητικές διαδικασίες που δεν επιτυγχάνονται εύκολα. Μέσω του Spectrum, η έμπειρη ομάδα μας σας παρέχει το ίδιο επίπεδο ποιότητας σαν μια εσωτερική ομάδα, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητα τους ελευθερώνοντας την υφιστάμενη εσωτερική ΙΤ ομάδα σας στο να διεκπεραιώνει τους βασικούς τις στόχους.

Το χάσμα δεξιοτήτων που υπάρχει γενικά στην κυβερνοασφάλεια επιδεινώνει το υπάρχων θέμα. Ως εκ τούτου, η απόκτηση του απαιτούμενου επιπέδου τεχνογνωσίας είναι σχεδόν αδύνατο και μη βιώσιμο για πολλές επιχειρήσεις λόγω του αυξημένου κόστους. Μέσω του Spectrum, οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν μόνο τις υπηρεσίες που χρειάζονται, ενώ η ομάδα μας λειτουργεί ως επέκταση της εσωτερικής ΙΤ ομάδας σας παρέχοντας διαχείριση, παρακολούθηση και αντιμετώπιση των απειλών.

Η προστασία της υποδομής σας είναι μια καθημερινή ανάγκη. Το Spectrum παρέχει συνεχή 24ωρη παρακολούθηση και προστασία της υποδομής αντιμετωπίζοντας οποιαδήποτε ζητήματα και διατηρώντας την επιχείρηση σας σε ασφαλή πορεία.

Στα υφιστάμενα περίπλοκα και συνεχώς εξελισσόμενα δίκτυα, το Spectrum παρέχει ευρεία ορατότητα και έλεγχο σε πραγματικό χρόνο, μειώνοντας έτσι την πολυπλοκότητα. Το Spectrum χρησιμοποιεί προηγμένες αναλύσεις πληροφοριών, συσχέτιση απειλών, δυναμική προσαρμοστικότητα και ολοκληρωμένη εξέταση απειλών, σε συνδυασμό με ευρεία δυνατότητα ανάπτυξης, ενοποίηση των διαφορετικών εργαλείων ασφαλείας δικτύου και δυναμικό αυτοματισμό. Αυτές είναι οι λειτουργίες που κάνουν το Spectrum μια πλατφόρμα ασφαλείας που είναι ικανή να προστατέψει τα υφιστάμενα δυναμικά δίκτυα και τα ΙΤ οικοσυστήματα.

Τέλος, τα εργαλεία και οι υπηρεσίες του Spectrum βοηθούν την επιχείρηση σας να εντοπίσει οποιαδήποτε τρωτά σημεία στην υφιστάμενη πολιτική ασφαλείας σας μέσω της αξιολόγησης κινδύνου, επιτρέποντας σας έτσι να λαμβάνετε τις σωστές αποφάσεις και παρέχοντας σας τα σωστά εργαλεία και την τεχνογνωσία για να αντιμετωπίσετε τις κυβερνοεπιθέσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Spectrum: https://www.gcc.com.cy/spectrum/

Δειτε Επισης

Στο κέντρο της Λευκωσίας νέο κέντρο για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας
Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς
Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Γιώργος Χρυσάνθου: Το CYENS ανοίγει νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης