Το νέο app που συμπληρώνει τη φορολογική σας δήλωση

Μία για αρκετό κόσμο περίπλοκη και αγχωτική διαδικασία, αυτή της συμπλήρωσης και υποβολής της φορολογικής δήλωσης, γίνεται πλέον πολύ πιο εύκολη χάρη στη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα TaxApp.cy, διά της οποίας ο χρήστης μπορεί να υποβάλει τη φορολογική του δήλωση ακολουθώντας απλές οδηγίες και απλά βήματα μέσα σε μερικά λεπτά.

Διαβάστε ακόμα: 

«Πετά» η επισκεψιμότητα του Neo Plaza (photos)

ΚΕΒΕ Business Leader Awards: Στο βάθρο οι διαπρεπείς επιχειρηματίες

Η πλατφόρμα έχει εξασφαλίσει έγκριση λειτουργίας από τον ΣΕΛΚ και είναι συμβατή με τον κανονισμό GDPR. Οι άνθρωποι πίσω από το TaxApp.cy είναι επαγγελματίες φορολογίας, και συγκεκριμένα μια εξειδικευμένη ομάδα που απαρτίζεται από φορολογικούς συμβούλους, δικηγόρους και τεχνολογικά καταρτισμένα στελέχη με πολύχρονη εμπειρία. 

Σε συνέντευξή του στο InBusinessNews, συνιδρυτής του TaxApp.cy. Μάριος Παπαγεωργίου αναφέρεται στην ιδέα δημιουργίας της πλατφόρμας, στις υπηρεσίες που παρέχει, καθώς και σε όλα όσα θα ήθελαν να γνωρίζουν όσοι ενδιαφέρονται και θα ήθελαν να την αξιοποιήσουν. 

Αξίζει να σημειωθεί πως από το 2022, και ως αποτέλεσμα τροποποίησης της σχετικής νομοθεσίας, η υποβολή φορολογικής δήλωσης θα καταστεί για όλους υποχρεωτική, ανεξαρτήτως ύψους εισοδήματος. 

Τι ακριβώς είναι το TaxApp.cy και πώς προέκυψε η ιδέα δημιουργίας από την ομάδα που βρίσκεται πίσω από την πλατφόρμα;

Το TaxApp.cy, είναι μία νέα διαδικτυακή πλατφόρμα διαμέσου της οποίας ο χρήστης μπορεί να υποβάλει την φορολογική του δήλωση ακολουθώντας απλές οδηγίες μέσα σε μερικά λεπτά. Επιπλέον μέσω του TaxApp.cy, η δήλωση ελέγχεται από φορολογικούς συμβούλους πριν αυτή υποβληθεί, κάτι που διασφαλίζει την ορθότητά της.

Εμείς ως επαγγελματίες φορολογίας, διαπιστώσαμε ότι υπήρχε κενό στην αγορά όσον αφορά στη διευκόλυνση της διαδικασίας ετοιμασίας και υποβολής της φορολογικής δήλωσης, κάτι που πιθανό να οφείλεται και στο ότι η γνώση και πληροφόρηση για θέματα φορολογίας, είναι περιορισμένη. Αυτό έφερε την ιδέα να δημιουργήσουμε το TaxApp.cy για να βοηθήσουμε τον κάθε φορολογούμενο πολίτη να συμπληρώσει τη δήλωση του με απλά κατευθυντήρια βήματα.

Έχουμε συντάξει μια εξειδικευμένη ομάδα, η οποία απαρτίζεται από φορολογικούς συμβούλους, δικηγόρους και τεχνολογικά καταρτισμένα στελέχη με πολύχρονη εμπειρία, με στόχο να απλοποιήσουμε τη διαδικασία υποβολής,  ευελπιστώντας να  καλύψουμε το «κενό» στην αγορά και θεωρώ από την ανταπόκριση που έχει ήδη, ότι το έχουμε πετύχει.

Εξάλλου, αξίζει να αναφερθεί ότι αντίστοιχες υπηρεσίες στο εξωτερικό έχουν τεράστια απήχηση και ανταπόκριση από το κοινό.

Συγκεκριμένα ποιες υπηρεσίες προσφέρει το TaxApp.cy και σε ποιο κοινό απευθύνονται; Υπάρχουν οποιοιδήποτε «περιορισμοί» όσον αφορά το ποιοι μπορούν να τις αξιοποιήσουν; 

Μέσω της πλατφόρμας TaxApp.cy, μετατρέπουμε τη διαδικασία υποβολής φορολογικής δήλωσης σε μία απλή διαδικασία στην οποία ο χρήστης ακολουθεί τις οδηγίες και έχει συνεχή υποστήριξη για να υποβάλει την δήλωσή του.

Εμείς αν χρειαστεί καθοδηγούμε, ή αναλαμβάνουμε εξολοκλήρου, φυσικά πρόσωπα (μισθωτούς & συνταξιούχους) να υποβάλουν τη δήλωση τους.

Ουσιαστικά η καινοτομία του TaxApp.cy είναι ότι έχει σπάσει σε απλά βήματα μία σχετικά περίπλοκη διαδικασία, μέσω μιας φιλικής προς το χρήστη εφαρμογής. Τέλος, να αναφέρω ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί στη χρήση της πλατφόρμας αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον οποιονδήποτε, ανεξαρτήτου «τύπου» εισοδημάτων (μισθός, ενοίκιο, τόκος, μερίσμα, κτλ.) αλλά και φορολογικής κατοικίας.

Πόσο ασφαλή είναι τα προσωπικά δεδομένα και στοιχεία όσων αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες σας;

Η πλατφόρμα έχει εξασφαλίσει τη σχετική έγκριση λειτουργίας από τον ΣΕΛΚ (Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου), το μόνο αναγνωρισμένο σώμα λογιστών από το κράτος και το μόνο αναγνωρισμένο σώμα ελεγκτών βάσει νόμου, και είναι συμβατή με τον κανονισμό GDPR. Επιπλέον το TaxApp.cy  διασφαλίζει στο 100% ότι τα δεδομένα των χρηστών μας παραμένουν ασφαλή, αφού η κορυφαία τεχνολογική υποστήριξη και οι πρακτικές που στηρίζουν την πλατφόρμα, διασφαλίζουν το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων του χρήστη.

Ποιο είναι το κόστος για όσους επιλέξουν να απευθυνθούν κοντά σας και να εξυπηρετηθούν από εσάς για την συμπλήρωση και υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης;

Σε περίπτωση που ο χρήστης επιλέξει να ετοιμάσει και να υποβάλει τη δήλωση «μόνος του», το τελικό κόστος ανέρχεται στα €19,50+ΦΠΑ. Η διαδικασία είναι απλή: Χρειάζεται μόνο ο αριθμός φορολογικής ταυτότητας του χρήστη, ο οποίος θα πρέπει να έχει ήδη κάνει εγγραφή στο TAXISnet - τη διαδικτυακή πύλη της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία χρησιμοποιείται για την  υποβολή της φορολογικής δήλωσης.

Ακολούθως απαντώντας σε απλές και βασικές ερωτήσεις, ο χρήστης δίνει τη δυνατότητα στον «εκπρόσωπο» της πλατφόρμας να υπολογίσει το ποσό καταβολής, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους που ισχύουν για φορολογικές μειώσεις και απαλλαγές. Έπειτα, γίνεται η τελική επιβεβαίωση από το χρήστη, και η αίτηση είναι έτοιμη για να υποβληθεί, αφού όμως πρώτα ελεγχθεί από τους έμπειρους φορολογικούς μας συμβούλους.

Σε περίπτωση που ο χρήστης αποφασίσει να αναλάβουμε εμείς την όλη διαδικασία, χωρίς να έχει οποιαδήποτε εμπλοκή, το κόστος ανέρχεται στα €79,50+ΦΠΑ. Σε αυτή την περίπτωση, το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να μας αποστείλει όλα τα φορολογικά έντυπα που τον αφορούν.

Τι άλλο θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος σε ό,τι αφορά το TaxApp.cy και δη τα οφέλη που προκύπτουν για τους χρήστες της υπηρεσίας;  

Αυτό που πρέπει να έχουν κατά νου οι χρήστες της πλατφόρμας, είναι ότι μέσω TaxApp.cy έχουν ένα προσωπικό «διαδικτυακό» φορολογικό σύμβουλο στη διάθεσή τους, ο οποίος ελέγχει τη δήλωση τους προτού αυτή υποβληθεί.

Οι χρήστες λαμβάνουν βοήθεια και καθοδήγηση σε κάθε βήμα της διαδικασίας, ενώ αρκετά από τα στοιχεία του χρήστη υποβάλλονται μόνο μια φορά, διευκολύνοντας έτσι την υποβολή της επόμενης φορολογικής χρονιάς. Πλέον ο κάθε χρήστης μπορεί από μόνος του να ετοιμάσει τη δήλωσή του γρήγορα, εύκολα και απλά, αποφεύγοντας λάθη, ή την επιβολή προστίμου για μη υποβολή.

Τέλος, κάτι που πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες είναι η τροποποίηση της νομοθεσίας για το φορολογικό έτος 2021, βάση της οποίας καθίσταται υποχρεωτική η υποβολή της δήλωσης από όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτου εισοδήματος (εξαιρουμένου συγκεκριμένων ομάδων για τις οποίες αναμένονται περαιτέρω διευκρινίσεις).

 

Δειτε Επισης

Apple: Σε ποια χώρα αποσύρει WhatsApp και Threads
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
Εκδήλωση CITEA... Στο επίκεντρο η ανάδειξη των μελών του Συνδέσμου
Παγκύπριος Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας: Μια μοναδική ευκαιρία για νέες και νέους 14-25 ετών
«Σαφάρι» Δημήτρη Σκουρίδη στην Ιαπωνία για ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα έρευνας και καινοτομίας
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
Cloud ERP, AI και βιωσιμότητα θα κυριαρχήσουν το 2024
NEDECO Electronics Ltd και Alcatel-Lucent Enterprise: Νέα εποχή για την επικοινωνία και τα δίκτυα
OpenAI, Google, Meta, Mistral: Έρχονται αναβαθμισμένες εκδόσεις τους για την τεχνητή νοημοσύνη
Epic: Κοντά στις επιχειρήσεις παρουσιάζοντας στην αγορά το Epic Business One