Cablenet: Επιτυγχάνει ταχεία ανάπτυξη της εμπορικής της δραστηριότητας στην κινητή τηλεφωνία

Η Cablenet Communication Systems Ltd, εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών με έδρα την Κύπρο, αξιοποιεί τις συνδυασμένες λύσεις χρέωσης, διαχείρισης πολιτικών και τιμολόγησης της Oracle Communications για να πετύχει γρήγορα αυξημένη αξία από νέα και υφιστάμενα προϊόντα και να προσφέρει καλύτερη εμπειρία στους πελάτες της.

Ο Γιάννος Μιχαηλίδης, Chief Information Officer της Cablenet, δήλωσε: «Χρειαζόμασταν μια κορυφαία λύση που να μπορεί να επεκταθεί παράλληλα με τις ταχέως αναπτυσσόμενες δραστηριότητές μας στον τομέα των λύσεων για την κινητή τηλεφωνία και την ανάπτυξη νέων προϊόντων, καθώς και να μπορεί να προσφέρει ασυναγώνιστη εμπειρία στους πελάτες μας.

Η λύση Oracle Billing and Revenue Management υποστηρίζει σύγκλιση διαδικασιών χρέωσης και διαχείρισης πολιτικών και καλύπτει όλες αυτές τις ανάγκες μας με μια ενιαία, κορυφαία πλατφόρμα. Επειδή η πλατφόρμα λειτουργεί εγγενώς στο cloud, μπορούμε να ελέγχουμε καλύτερα τα κόστη υλοποίησης και να κάνουμε συνεχείς αναβαθμίσεις χωρίς διακοπή στις υπηρεσίες μας. Η ανοικτή αρχιτεκτονική της λύσης Billing and Revenue Management μάς επιτρέπει, επίσης, να ενοποιούμε άλλες λύσεις χωρίς περιορισμούς, καθώς εξελίσσονται τα επιχειρηματικά μοντέλα και οι απαιτήσεις μας». 

Οι δραστηριότητες της Cablenet στον τομέα των λύσεων για την κινητή τηλεφωνία έχουν πενταπλασιαστεί κατά τον τελευταίο χρόνο και αναμένεται να οκταπλασιαστούν μέσα στα τρία επόμενα χρόνια. Αυτή η τάση απαιτεί μια πλατφόρμα που να υποστηρίζει λειτουργίες cloud και σοβαρή επεκτασιμότητα, ώστε να μπορεί να υποστηρίξει την ταχέως αναπτυσσόμενη πελατειακή βάση της και την επερχόμενη μετάβαση στην τεχνολογία 5G.

Στο πλαίσιο της επένδυσής της σε σύγχρονες τεχνολογίες δικτύωσης και πληροφοριακών συστημάτων, η Cablenet υλοποίησε πρόσφατα τη λύση Oracle Communications Billing and Revenue Management σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες Oracle Converged Charging και Oracle Policy Management. Κρίσιμος παράγοντας στο να επιλεχθεί η Oracle ήταν το να βρεθεί ένας συνεργάτης που θα μπορεί να διαχειριστεί και τη χρέωση και την τιμολόγηση σε μια ενιαία πλατφόρμα για να βοηθήσει τους πελάτες να χρησιμοποιούν υπηρεσίες φωνής και να κατεβάζουν περιεχόμενο έχοντας ταυτόχρονα πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο για το υπόλοιπο του λογαριασμού τους.

Ο Jason Rutherford, Senior Vice President και General Manager, Oracle Communications, Applications, δήλωσε: «Καθώς οι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών επενδύουν στα δίκτυα του αύριο, χρειάζονται ολοκληρωμένες λύσεις που λειτουργούν εγγενώς στο cloud και μπορούν να προσφέρουν εμπειρίες πελατών σε πραγματικό χρόνο και γρήγορη διάθεση πρωτοποριακών νέων προϊόντων. Η ενοποιημένη λύση τιμολόγησης, σύγκλισης χρεώσεων και διαχείρισης πολιτικών της Oracle παρέχει την ευέλικτη και ανοικτή πλατφόρμα που χρειάζεται η Cablenet για να υποστηρίξει τους εκθετικούς ρυθμούς ανάπτυξής της και τη μετάβαση στις τεχνολογίες 5G.»

Η υλοποίηση της λύσης της Oracle ολοκληρώθηκε από τον διεθνή όμιλο λύσεων, προϊόντων και υπηρεσιών τεχνολογίας INTRASOFT International SA, μέλος του Oracle PartnerNetwork με εξειδικευμένη εμπειρία στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Ο Αλέξανδρος Μάνος, Managing Director της INTRASOFT International, δήλωσε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο στη συνεργασία μας με την Oracle και είμαστε πολύ χαρούμενοι που ηγούμαστε της τεχνικής υλοποίησης αυτών των καινοτόμων λύσεων της Oracle στην Cablenet». 

Δειτε Επισης

Στο κέντρο της Λευκωσίας νέο κέντρο για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας
Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς
Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Γιώργος Χρυσάνθου: Το CYENS ανοίγει νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
«Σε αξιοσημείωτη φάση ανάπτυξης και μετασχηματισμού ο τομέας της τεχνολογίας στην Κύπρο»