Γίνεται ακόμη πιο ελκυστική η Κύπρος για εταιρείες τεχνολογίας

InBusinessNews  31/08/2021 06:30
Γίνεται ακόμη πιο ελκυστική η Κύπρος για εταιρείες τεχνολογίας

Γίνεται ακόμη πιο ελκυστική η Κύπρος για εταιρείες τεχνολογίας

InBusinessNews  31/08/2021 06:30

Με υψηλές ταχύτητες τρέχει η προσπάθεια μετατροπής της Κύπρου σε επενδυτικό κόμβο υψηλής τεχνολογίας, με την κυβέρνηση να παρουσιάζει τον ερχόμενo Οκτώβριο σχέδιο κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων εταιρειών υψηλής τεχνολογίας. 

Το σχέδιο θα περιλαμβάνει κίνητρα όπως, μεταξύ άλλων, διευκολύνσεις εγκατάστασης και απασχόλησης εργαζομένων, φορολογικά κίνητρα και ταχείες διαδικασίες αδειοδότησης. 

Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, υπάρχει ήδη αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες υψηλής τεχνολογίας ώστε να αποκτήσουν κάποιο χώρο στην Κύπρο, με την εξέλιξη αυτή να προκαλεί μεγάλη ικανοποίηση, μιας και η προδιαγραφόμενη μετατροπή της χώρας μας σε βάση εταιρειών υψηλής τεχνολογίας θα έχει τεράστιο θετικό αντίκυπο στην οικονομία του τόπου. 

Διαβάστε ακόμα:

Νέο τετράστερο ξενοδοχείο στη Λάρνακα

Οι μεταρρυθμίσεις για καλύτερη δικαιοσύνη και φρένο στη διαφθορά

«Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βλέπουμε να τροχοδρομούνται με γοργούς ρυθμούς από τα αρμόδια υπουργεία οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο υφιστάμενο επενδυτικό καθεστώς και η υιοθέτηση νέων κινήτρων για τις υφιστάμενες και νέες διεθνείς επιχειρήσεις τεχνολογίας», ανέφερε στο InBusinessNews ο CEO του Invest Cyprus, Γιώργος Καμπανέλλας.

«Είμαστε βέβαιοι ότι η χώρα μας μπορεί να καταστεί πόλος έλξης για τις εταιρείες αυτές, για αυτό και από το 2019 ο Invest Cyprus διαμορφώνοντας την νέα του μακροχρόνια Στρατηγική, έθεσε την προσέλκυση των εταιρειών αυτών στην χώρα μας, το γνωστό ICT Headquartering, ως βασική προτεραιότητα. Απόφαση η οποία, εκ του μέχρι σήμερα αποτελέσματος, κρίνεται ορθή, αν ληφθεί υπόψη και ο αντίκτυπος στην οικονομία μας τον οποίο υπολογίσαμε πρόσφατα ότι ξεπερνά το 1.5 δισ. ευρώ», τόνισε ο κ. Καμπανέλλας.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας