Οι προοπτικές του Edge Cloud για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών

Στον σύγχρονο κόσμου του IoT όπου τα δεδομένα παράγονται με ρυθμούς ταχύτητας φωτός, οι υφιστάμενες υποδομές δικτύων και επικοινωνιών δεν επαρκούν για την άμεση και γρήγορη ανάλυση και επεξεργασία τους. Έτσι, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη η υπολογιστική ισχύς να έρθει πιο κοντά εκεί που δημιουργούνται τα δεδομένα.

Η εν λόγω ανάγκη οδήγησε σε μια νέα αρχιτεκτονική δικτύου, το λεγόμενο Edge Computing που αποτελεί την διαδικασία αποκέντρωσης των υποδομών ΙΤ και η τοποθέτησή τους στην πηγή των δεδομένων. Κατ΄ αυτό τον τρόπο ελαχιστοποιούνται οι ανάγκες για επικοινωνίες μεγάλων αποστάσεων μεταξύ client και server, γεγονός που μειώνει την καθυστέρηση και τη χρήση του bandwidth. Μέσω της χρήση του Edge Computing μειώνεται το κόστος, η πολυπλοκότητα της αρχιτεκτονικής των υποδομών και η ανάγκη διαχείρισης.

Η ταχύτατη ανάπτυξη των συσκευών IoT καθώς και η αυξανόμενη υπολογιστική ισχύς τους, έχουν ως αποτέλεσμα την εντυπωσιακή αύξηση του όγκου δεδομένων ο οποίος θα συνεχίσει να μεγαλώνει, καθώς τα δίκτυα 5G αναμένεται να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τον αριθμό των συνδεδεμένων mobile συσκευών. Παράλληλα, εγείρονται ζητήματα καθυστέρησης με την αποστολή όλων των δεδομένων που έχουν παραχθεί από τις συσκευές σε έναν κεντρικό data server ή στο cloud.

Το Edge Computing προσφέρει μια αποτελεσματική εναλλακτική: Τα δεδομένα τυγχάνουν επεξεργασίας και ανάλυσης πολύ πιο κοντά στο σημείο που έχουν δημιουργηθεί. Το Edge Computing -και το mobile Edge Computing στα δίκτυα 5G - επιτρέπει ταχύτερη και πιο ολοκληρωμένη ανάλυση δεδομένων, παρέχοντας ευκαιρίες για πιο αξιόπιστα insights, ταχύτερους χρόνους απόκρισης και βελτιωμένη εμπειρία πελατών.

Edge Computing και Cloud

Tο Edge Computing δεν αναιρεί το cloud, αλλά συνυπάρχει με αυτό. Συγκεκριμένα, λειτουργεί συμπληρωματικά σε ένα υβριδικό ΙΤ περιβάλλον. Από την άλλη, ειδικά οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν από όλα-σε-ένα λύσεις Edge Computing χωρίς να χρειάζεται να επενδύσουν σε υποδομές επικοινωνιών που απαιτεί μια full cloud προσέγγιση. Το Edge Computing βοηθάει τις επιχειρήσεις να εισέλθουν στον κόσμο της ψηφιακής μεταμόρφωσης και της χρήσης των εφαρμογών του ΙοΤ για να βελτιώσουν τη εμπειρία των πελατών και τη λειτουργική αποτελεσματικότητά τους, ενώ ταυτόχρονα ανακαλύπτουν νέες δυνατότητες κερδοφορίας.

Edge Cloud και τηλεπικοινωνίες

Οι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών αγκαλιάζουν τις δυνατότητες Cloud και επαυξημένης πραγματικότητας για την παροχή νέων υπηρεσιών πληροφορικής 5G και edge που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη, στην εξεύρεση νέων ροών εσόδων, στην ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων, στην δραματική αλλαγή των υπάρχουσων επιχειρηματικών και ιδιωτικών λύσεων cloud και στην βελτίωση της εμπειρίας των πελατών.

Ο Anton Palagin, Strategic Offering Manager της IBM Ιρλανδίας, θα ενημερώσει τους συμμετέχοντες στο 11th ICT Conference & Exhibition – Tech Revolution για τις βασικές προκλήσεις, τις τεχνολογίες και τις προσεγγίσεις που εφαρμόζονται στην οικοδόμηση λύσεων edge computing.

Who is Who

Ο Anton Palagin είναι ο Strategic Offering Manager για 5G/Edge της IBM Ιρλανδίας. Προέρχεται από ακαδημαϊκό ερευνητικό περιβάλλον όπου για αρκετά χρόνια καταπιάστηκε με την ψηφιακή επεξεργασία σήματος και την αυτοματοποίηση των μετρήσεων της επιστήμης. Ο Anton τα τελευταία 15 χρόνια που εργάζεται στον τομέα της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών και παραδίδει λύσεις CEM, SQM, NOC, SOC, AIOps και ενορχήστρωσης. Διαθέτει βαθιά κατανόηση των προτύπων της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών, των απαιτήσεων των πελατών και των έργων ολοκλήρωσης πολλαπλών χρήσεων σε όλο τον κόσμο και πώς οι εγγενείς προσεγγίσεις cloud μπορούν να εφαρμοστούν στις τηλεπικοινωνιακές πραγματικότητες.

Οι νέες τάσεις και οι τελευταίες τάσεις της τεχνολογίας που αναμένεται να αναμορφώσουν το επιχειρηματικό και κοινωνικό τοπίο τα επόμενα χρόνια θα τεθούν επί τάπητος από εκπροσώπους κορυφαίων τεχνολογικών κολοσσών στο πλαίσιο του 11th ICT Conference & Exhibition – Tech Revolution, που παρουσιάζει η ΙΜΗ την Τετάρτη, 2 Ιουνίου, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα. Για το πρόγραμμα του συνεδρίου, κάντε κλικ εδώ.

Στόχος του μεγαλύτερου συνεδρίου τεχνολογίας και πληροφορικής στην Κύπρο είναι η παρουσίαση και ανάδειξη προϊόντων και λύσεων τεχνολογίας που θα βοηθήσουν τις κυπριακές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να περάσουν στην ψηφιακή εποχή. Το συνέδριο απευθύνεται σε επιχειρηματίες και ανώτερα διευθυντικά στελέχη από επιχειρήσεις από όλους τους τομείς της οικονομίας όλων των μεγεθών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής. Για ηλεκτρονικές εγγραφές, κάντε κλικ εδώ.

 

Πληροφορίες Συνεδρίου

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί (μέχρι σήμερα): eBOS Technologies Ltd, ECOMMBX και KPMG Κύπρου

Υποστηρικτής: Invest Cyprus

Με τη στήριξη: Cyprus Computer Society (CCS)

Χορηγοί Επικοινωνίας: Περιοδικό IN Βusiness, περιοδικό GOLD και πόρταλ REPORTER

 

Για περισσότερες πληροφορίες: IMH, Τηλέφωνο: 22505555

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Είπε «ναι» στον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Βουλή-Η αποστολή της ΑΨΑ
Τα μερίδια αγοράς στην κινητή τηλεφωνία: Σταθερή η κατάταξη με μικρά σκαμπανεβάσματα
Χάνει έδαφος η σταθερή τηλεφωνία, κερδίζει η κινητή-Σε ανοδική πορεία οι συνδέσεις τύπου Fiber Optic
Στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας-«Δικαιολογείται το έλλειμμα»
Ο Κανονισμός για την τεχνητή νοημοσύνη που ψήφισε η Ευρωβουλή-Έξι ειδικοί τοποθετούνται
Σας παρουσιάζουμε την υπηρεσία AI Avatar Influencers της TheMagnet®
Η νέα υπηρεσία της Grant Thornton Κύπρου: Το AI and Data Lab
Cablenet: Χρονιά ρεκόρ με 16.2% αύξηση στα έσοδα και 52% αύξηση στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας
ΓΕΡΗΕΤ: Έτος αλλαγών το 2022 με έμφαση στην ανάπτυξη του 5G
Στρατηγική συνεργασία Κύπρου και Microsoft για ψηφιακή ανανέωση