Συγχρονίζονται Cyprus Tech Association και κυβέρνηση

InBusinessNews  08/04/2021 14:42
Συγχρονίζονται Cyprus Tech Association και κυβέρνηση

Συγχρονίζονται Cyprus Tech Association και κυβέρνηση

InBusinessNews  08/04/2021 14:42

Συνάντηση με στόχο την σε βάθος συνεργασία και τον συγχρονισμό κινήσεων, είχαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του «Cyprus Tech Association» με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Υφυπουργό Καινοτομίας Κυριάκο Κόκκινο με κύριο θέμα συζήτησης την προσέλκυση τεχνολογικών εταιρειών στην Κύπρο.

Όπως αναφέρει και ανάρτηση του συνδέσμου στο Twitter, συζητήθηκαν τρόποι έτσι ώστε η Κύπρος να αναπτυχθεί ως ελκυστικός προορισμός για διεθνείς εταιρείες τεχνολογίας, με στόχο να επενδύσουν ή να δημιουργήσουν κεντρικά γραφεία (headquartering).

Υπενθυμίζεται ότι το Cyprus Tech Association, δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus), στο πλαίσιο των ενεργειών για ανάδειξη της Κύπρου ως ιδανικής επιλογής για εγκατάσταση έδρας διεθνών δραστηριοτήτων στον τομέα των Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ICT), καθώς και της παροχής συνεχούς στήριξης σε υφιστάμενους και δυνητικούς επενδυτές.

Βασικός στόχος του Συνδέσμου είναι η συζήτηση, η επεξεργασία και η αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, ενώ είναι βέβαιο ότι η λειτουργία του θα συμβάλει στην εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ της Πολιτείας και της επιχειρηματικής κοινότητας. Επιπρόσθετα, το γεγονός ότι το Cyprus Tech Association λειτουργεί και ως «γέφυρα» επικοινωνίας με παγκοσμίου μεγέθους τεχνολογικά κέντρα, ενισχύει τις προσπάθειες της χώρας για ανάδειξή της στο εξωτερικό ως ελκυστικού και επενδυτικού προορισμού και ως ανταγωνιστικού επιχειρηματικού κέντρου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Cyprus Tech Association» απαρτίζεται από εκπροσώπους των μεγαλύτερων εταιρειών του τομέα που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, όπως οι κ.κ. Κυριάκος Κυριάκου, General Manager και Director of North East Europe της NCR, Γιάννης Τίνης, Head of amdocs Cyprus, Βαλεντίνος Πολυκάρπου, General Manager και Global HR Operations & Services της Wargaming, Avi Sela, CEO της eToro Cyprus, Peter Valov, ιδρυτής και CEO της Exness, Nick Galea, ιδρυτής και CEO της 3CX και Παύλος Χριστοφόρου, CEO και CTO της MUFG ISFT.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας