Συγχρονίζονται Cyprus Tech Association και κυβέρνηση

Συνάντηση με στόχο την σε βάθος συνεργασία και τον συγχρονισμό κινήσεων, είχαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του «Cyprus Tech Association» με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Υφυπουργό Καινοτομίας Κυριάκο Κόκκινο με κύριο θέμα συζήτησης την προσέλκυση τεχνολογικών εταιρειών στην Κύπρο.

Όπως αναφέρει και ανάρτηση του συνδέσμου στο Twitter, συζητήθηκαν τρόποι έτσι ώστε η Κύπρος να αναπτυχθεί ως ελκυστικός προορισμός για διεθνείς εταιρείες τεχνολογίας, με στόχο να επενδύσουν ή να δημιουργήσουν κεντρικά γραφεία (headquartering).

Υπενθυμίζεται ότι το Cyprus Tech Association, δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus), στο πλαίσιο των ενεργειών για ανάδειξη της Κύπρου ως ιδανικής επιλογής για εγκατάσταση έδρας διεθνών δραστηριοτήτων στον τομέα των Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ICT), καθώς και της παροχής συνεχούς στήριξης σε υφιστάμενους και δυνητικούς επενδυτές.

 

 

 

Βασικός στόχος του Συνδέσμου είναι η συζήτηση, η επεξεργασία και η αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, ενώ είναι βέβαιο ότι η λειτουργία του θα συμβάλει στην εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ της Πολιτείας και της επιχειρηματικής κοινότητας. Επιπρόσθετα, το γεγονός ότι το Cyprus Tech Association λειτουργεί και ως «γέφυρα» επικοινωνίας με παγκοσμίου μεγέθους τεχνολογικά κέντρα, ενισχύει τις προσπάθειες της χώρας για ανάδειξή της στο εξωτερικό ως ελκυστικού και επενδυτικού προορισμού και ως ανταγωνιστικού επιχειρηματικού κέντρου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Cyprus Tech Association» απαρτίζεται από εκπροσώπους των μεγαλύτερων εταιρειών του τομέα που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, όπως οι κ.κ. Κυριάκος Κυριάκου, General Manager και Director of North East Europe της NCR, Γιάννης Τίνης, Head of amdocs Cyprus, Βαλεντίνος Πολυκάρπου, General Manager και Global HR Operations & Services της Wargaming, Avi Sela, CEO της eToro Cyprus, Peter Valov, ιδρυτής και CEO της Exness, Nick Galea, ιδρυτής και CEO της 3CX και Παύλος Χριστοφόρου, CEO και CTO της MUFG ISFT.

Δειτε Επισης

Apple: Σε ποια χώρα αποσύρει WhatsApp και Threads
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
Εκδήλωση CITEA... Στο επίκεντρο η ανάδειξη των μελών του Συνδέσμου
Παγκύπριος Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας: Μια μοναδική ευκαιρία για νέες και νέους 14-25 ετών
«Σαφάρι» Δημήτρη Σκουρίδη στην Ιαπωνία για ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα έρευνας και καινοτομίας
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
Cloud ERP, AI και βιωσιμότητα θα κυριαρχήσουν το 2024
NEDECO Electronics Ltd και Alcatel-Lucent Enterprise: Νέα εποχή για την επικοινωνία και τα δίκτυα
OpenAI, Google, Meta, Mistral: Έρχονται αναβαθμισμένες εκδόσεις τους για την τεχνητή νοημοσύνη
Epic: Κοντά στις επιχειρήσεις παρουσιάζοντας στην αγορά το Epic Business One