Cyprus Tech Association: Οι ICT εταιρείες της Κύπρου ενώνουν δυνάμεις

Δελτίο Τύπου  02/04/2021 12:20
Cyprus Tech Association: Οι ICT εταιρείες της Κύπρου ενώνουν δυνάμεις

Cyprus Tech Association: Οι ICT εταιρείες της Κύπρου ενώνουν δυνάμεις

Δελτίο Τύπου  02/04/2021 12:20
  • Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου συμμετέχουν εκπρόσωποι των μεγαλύτερων εταιρειών του τομέα που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο
  • Ο Invest Cyprus προώθησε την ιδέα της σύστασης του Cyprus Tech Association στο πλαίσιο της συνεχούς στήριξης που παρέχει σε υφιστάμενους και δυνητικούς επενδυτές

Στο πλαίσιο των ενεργειών που αναπτύσσει για ανάδειξη της Κύπρου ως ιδανικής επιλογής για εγκατάσταση έδρας διεθνών δραστηριοτήτων στον τομέα των Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ICT), καθώς και της παροχής συνεχούς στήριξης σε υφιστάμενους και δυνητικούς επενδυτές, ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus) προώθησε τη δημιουργία του «Cyprus Tech Association». 

Βασικός στόχος του Συνδέσμου είναι η συζήτηση, η επεξεργασία και η αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, ενώ είναι βέβαιο ότι η λειτουργία του θα συμβάλει στην εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ της Πολιτείας και της επιχειρηματικής κοινότητας. Επιπρόσθετα, το γεγονός ότι το Cyprus Tech Association λειτουργεί και ως «γέφυρα» επικοινωνίας με παγκοσμίου μεγέθους τεχνολογικά κέντρα, ενισχύει τις προσπάθειες της χώρας για ανάδειξή της στο εξωτερικό ως ελκυστικού και επενδυτικού προορισμού και ως ανταγωνιστικού επιχειρηματικού κέντρου. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Cyprus Tech Association» απαρτίζεται από εκπροσώπους των μεγαλύτερων εταιρειών του τομέα που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, όπως οι κ.κ. Κυριάκος Κυριάκου, General Manager και Director of North East Europe της NCR, Γιάννης Τίνης, Head of amdocs Cyprus, Βαλεντίνος Πολυκάρπου, General Manager και Global HR Operations & Services της Wargaming, Avi Sela, CEO της eToro Cyprus, Peter Valov, ιδρυτής και CEO της Exness, Nick Galea, ιδρυτής και CEO της 3CX και Παύλος Χριστοφόρου, CEO και CTO της MUFG ISFT. 

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του Cyprus Tech Association, Κυριάκος Κυριάκου, ανέφερε πως αισθάνεται περήφανος και είναι τιμή του που θα υπηρετήσει για επίτευξη των στόχων του Συνδέσμου. «Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να συνεισφέρουμε με την εμπειρία μας ώστε να διατηρήσουμε την Κύπρο σε τροχιά συνεχούς ανάπτυξης του τομέα του ICT» ανέφερε. Παράλληλα, ευχαρίστησε το νεοσύστατο Δ.Σ. ενώ κάλεσε όλα τα μέλη να συνδράμουν με ενθουσιασμό στο όραμα του Συνδέσμου να μετατραπεί η Κύπρος σε ιδανικό προορισμό για διεθνείς εταιρείες τεχνολογίας. 

Ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, Γιάννης Τίνης σημείωσε ότι είναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχτηκε την πρόσκληση να συμμετάσχει στο νεοσύστατο Cyprus Tech Association και να συνεισφέρει υπηρετώντας από την θέση του Αντιπροέδρου. «Είμαι βέβαιος» πρόσθεσε, «ότι ο Σύνδεσμός μας θα συμβάλει θετικά στην αύξηση του μεγέθους του τομέα των ξένων εταιρειών στη χώρα καθώς και στη στήριξη των υφιστάμενων εταιρειών. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για την προώθηση αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας». 

Ως μια πρωτοβουλία με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την κυπριακή οικονομία, χαρακτήρισε τη σύσταση του Συνδέσμου ο Avi Sela. «Εκπροσωπώντας μία μεγάλη εταιρεία Fintech από το Ισραήλ που επέλεξε να αξιοποιήσει την Κύπρο σαν βάση για τις δραστηριότητές της εντός της Ε.Ε., είμαι βέβαιος ότι οι δράσεις του Συνδέσμου θα συμβάλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη του κλάδου στη χώρα. Η ίδρυση του Cyprus Tech Association θα μας επιτρέψει, ανάμεσα σε άλλα, να αντιμετωπίσουμε τυχόν εμπόδια και δυσκολίες, ενθαρρύνοντας έτσι την ανάπτυξη του οικοσυστήματος των διεθνών ICT εταιρειών στην Κύπρο», επεσήμανε. 

Από πλευράς του Invest Cyprus, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού και Γραμματέας του Cyprus Tech Association, Μάριος Τανούσης, τόνισε πως «η εγκατάσταση διεθνών εταιρειών ICT στο νησί, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της Στρατηγικής μας. Ως Invest Cyprus, στεκόμαστε ως συνοδοιπόροι σε υφιστάμενους και δυνητικούς επενδυτές, δεδομένου πως ο βαθμός ικανοποίησής τους καθορίζει τόσο την παραμονή τους στη χώρα όσο και την προοπτική επανεπένδυσης».

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας