Μάριος Καπίρης: Μονόδρομος το cloud για το δημόσιο

«Ο δημόσιος τομέας, σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο, αναγνωρίζει τη δυναμική που δημιουργείται από τον ψηφιακό μετασχηματισμό αλλά βρίσκεται στα αρχικά στάδια. Αναγνωρίζουν ότι είναι μονόδρομος.» τόνισε o Μάριος Καπίρης, Manager της ΙΒΜ Κύπρου στο διαδικτυακό συνέδριο «The Public Sector is innovating with Hybrid Cloud».

Με τις νέες τεχνολογίες, ο ψηφιακός μετασχηματισμός των υπηρεσιών βρίσκεται όλο και πιο κοντά, και όπως τονίζει ο κ. Καπίρης «οι νέες υποδομές και δυνατότητες έχουν επιτρέψει νέες τεχνολογίες. Μέσα σε λίγα χρόνια έχει δημιουργηθεί ένα πιο ισχυρό περιβάλλον στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Ο κόσμος αναμένει να δει την αποτελεσματικότητα και στο δημόσιο τομέα. Η πορεία αυτή βρίσκεται στην εκκίνηση της».

Όπως ανέφερε η IBM μέσα από τη στρατηγική της, έχει δει τις προοπτικές του ψηφιακού μετασχηματισμού των δημόσιων υπηρεσιών αλλά πολλά βήματα δεν έχουν γίνει ακόμα. Ένας εκσυγχρονισμός του 80% του δημόσιου τομέα θα οδηγήσει σε νέα εποχή.

Αναφέρθηκε επίσης και στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, όπου υπάρχουν αντίστοιχες τάσεις και μπορεί να μεταμορφώσει τις υπηρεσίες και ολόκληρους κλάδους προσφέροντας εξοικονόμηση και ασφάλεια.

Όσον αφορά την στρατηγική της ΙΒΜ αυτή επικεντρώνεται στο Hybrid Cloud και όπως σημείωσε ο κ. Καπίρης «βρισκόμαστε και εμείς σε ένα στάδιο μετασχηματισμού».

Ο πυρήνας της στρατηγικής της ΙΒΜ είναι η πλατφόρμα του OpenShift που επιτρέπει στους χρήστες να αναπτύξουν τις εφαρμογές και να τις «τρέχουν» σε μια μορφή hybrid cloud.

Ο κ. Καπίρης τόνισε πως η ΙΒΜ διαθέτει και τους εμπειρογνώμονες και τους έμπειρους επαγγελματίες, που μπορούν να σχεδιάσουν και να πετύχουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό κάθε τομέα.

Όπως είπε «η αγορά hybrid cloud υπολογίζεται στο 1 δις. Και εξελίσσεται. Για να επιταχύνουμε την κατανάλωση στο hybrid cloud, έχουμε αναβαθμίσει τον ρόλο των δικών μας συνεργατών και έχουμε νέες συνεργασίες. Ο ρόλος του συνεργάτη είναι πολύ σημαντικός».

Η μετάβαση ωστόσο κρύβει και προκλήσεις για το μέλλον. «Με αυτές τις αναδυόμενες τεχνολογίες αναμένουμε να δούμε επιχειρήσεις να εξετάζουν τις ευκαιρίες που δίνει το cloud. Σημαντικό να πω ότι η πρόκληση δεν εξαντλείται μόνο σε αυτό που δίνουν οι νέες ψηφιακές τάσεις, πρόκληση είναι και η δική μας δυνατότητα να δώσουμε αυτές τις υπηρεσίες».

Από την πλευρά το ο Θεοχάρης Δράκος Client Representative- Technology Solutions αναφέρθηκε στις λύσεις των Cloudpaks της ΙΒΜ, οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν τις λειτουργίες και εργασίες στο δημόσιο τομέα, να αυξήσουν την ασφάλεια και να εξοικονομήσουν πόρους.  Ανέλυσε επίσης τους τέσσερις πυλώνες για τις υπηρεσίες του hybrid cloud που βασίζονται πάνω στον εκσυγχρονισμό, στην προστασία, στην ασφάλεια και της αυτοματοποίησης.

Δειτε Επισης

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς
Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Γιώργος Χρυσάνθου: Το CYENS ανοίγει νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης
«Σε αξιοσημείωτη φάση ανάπτυξης και μετασχηματισμού ο τομέας της τεχνολογίας στην Κύπρο»