Phoenix Tower: Ο κολοσσός που εξαγόρασε τους πύργους κινητής της Epic

Παρουσία στην κυπριακή αγορά τηλεπικοινωνίων αποκτά η αμερικανική εταιρεία Phoenix Towers International μέσω της συμφωνίας με Epic για την εξαγορά του 100% της θυγατρικής της εταιρείας διαχείρισης υποδομών κινητής τηλεφωνίας, M.T. Mediterranean Towers Limited.

Μέσω της συμφωνίας ο αμερικανικός κολοσσός αποκτά τις παθητικές υποδομές κινητής τηλεφωνίας της Epic στην Κύπρο, υποδομές οι οποίες περιλαμβάνουν στοιχεία όπως πύργους κινητής τηλεφωνίας και τηλεπικοινωνιακούς ιστούς.

Η εν λόγω συμφωνία εμπίπτει στα πλαίσια μιας ευρύτερης συμφωνίας στην οποίαν συνήψε η Phoenix μαζί με την μητρική της Epic, Monaco Telecom, για απόκτηση των παθητικών υποδομών κινητής τηλεφωνίας και της Epic Malta. Με το κλείσιμο της συμφωνίας, το συνολικό χαρτοφυλάκιο των Epic Κύπρου και Epic Μάλτας περιλαμβάνει 815 σταθμούς.

Διαβάστε ακόμα:

Τα μεγάλα έργα €238 εκατ που βρίσκονται σε εξέλιξη

Guru: Το απόλυτο θέρετρο που θα κοσμεί τις Πλάτρες



Ειδικός στις ασύρματες υποδομές
Η Phoenix Tower International, ιδρύθηκε το 2013, με στόχο την κατοχή και λειτουργία υψηλής ποιότητας ασύρματων υποδομών σε σταθερές αγορές, με έντονη αύξηση της ασύρματης χρήσης σε όλο τον κόσμο.

Με έδρα το Boca Raton της Φλόριντα, η εταιρεία επικεντρώνεται στην επέκταση υποδομών σε όλη τη Λατινική Αμερική, Καραϊβική, Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη. Η Phoenix Tower International κατέχει και λειτουργεί πάνω από 10.000 πύργους, 986 χιλιόμετρα οπτικών ινών και πάνω από 80.000 άλλες ασύρματες υποδομές και συναφείς τοποθεσίες.

Ιδρυτής και CEO της εταιρείας είναι ο Dagant T. Kasavana, ενώ στη θέση του executive chairman βρίσκεται ο Tim Culver.

Στο μετοχικό κεφάλαιο της Phoenix περιλαμβάνονται κεφάλαια που διαχειρίζονται οι Blackstone Tactical Opportunities και John Hancock.

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Phoenix έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ασύρματων Υποδομών (EWIA), ενώ σημειώνεται πως στην Ευρώπη η Phoenix Tower International διαθέτει παρουσία σε Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και Ιρλανδία.

Στον δρόμο για το 5G και το Fiber To The Home
Epic και Phoenix Towers θα συνάψουν μακροχρόνια συμφωνία για την παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας στις υποδομές. Η συμφωνία περιλαμβάνει την κατασκευή νέων τοποθεσιών μέσω του προγράμματος build-to-suit, εξασφαλίζοντας στην Epic μακροπρόθεσμη πρόσβαση στις υποδομές.

Η εν λόγω συμφωνία δίνει τη δυνατότητα στην Epic να επιταχύνει το επενδυτικό της πρόγραμμα για το 5G και το Fiber To The Home.

Δειτε Επισης

Εκδήλωση CITEA... Στο επίκεντρο η ανάδειξη των μελών του Συνδέσμου
Παγκύπριος Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας: Μια μοναδική ευκαιρία για νέες και νέους 14-25 ετών
«Σαφάρι» Δημήτρη Σκουρίδη στην Ιαπωνία για ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα έρευνας και καινοτομίας
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
Cloud ERP, AI και βιωσιμότητα θα κυριαρχήσουν το 2024
NEDECO Electronics Ltd και Alcatel-Lucent Enterprise: Νέα εποχή για την επικοινωνία και τα δίκτυα
OpenAI, Google, Meta, Mistral: Έρχονται αναβαθμισμένες εκδόσεις τους για την τεχνητή νοημοσύνη
Epic: Κοντά στις επιχειρήσεις παρουσιάζοντας στην αγορά το Epic Business One
Επίσκεψη ΙδΕΚ στο Ισραήλ για ενδυνάμωση συνεργασιών σε θέματα Έρευνας και Καινοτομίας
Η Huawei απένειμε τις υποτροφίες για το πρόγραμμα Seeds for the Future