Το πρώτο Smart Building από την Redmax Technologies Ltd

InBusinessNews  25/02/2021 09:18
Το πρώτο Smart Building από την Redmax Technologies Ltd

Το πρώτο Smart Building από την Redmax Technologies Ltd

InBusinessNews  25/02/2021 09:18

H Redmax, σε συνεργασία με την Hadjiloucas Constructions Ltd, έχει ολοκληρώσει την τεχνολογική υποδομή για το πρώτο έξυπνο κτίριο της.

Αξιοποιώντας την τεχνολογία των οπτικών ινών, η τριώροφη πολυκατοικία που βρίσκεται στην οδό Πεύκου στην Λακατάμια, έχει δικτυωθεί με καλώδια οπτικών ινών τόσο κάθετα όσο και οριζόντια. 

Σε κάθε ένα από τα εννέα διαμερίσματα έχει γίνει τερματισμός οπτικών ινών επιτρέποντας στους ενοίκους να συνδεθούν με ταχύτητες fiberαπό οποιονδήποτε πάροχο επιλέξουν.

redmaxprizes2

 
Η δικτύωση έχει γίνει με οπτικά καλώδια νέας γενιάς που συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλα καλώδια χρειάζονται ελάχιστο χώρο εγκατάστασης αφού γίνεται ελάχιστη χρήση καλωδίων, δεν απαιτούν κατανεμημένα cabinets σε κάθε όροφο, δεν σπάζουν εύκολα, έχουν ανοσία στις ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές και έχουν σχεδόν μηδέν έξοδα για την συντήρηση τους. 

Όλα αυτά τα πλεονεκτήματα καθιστούν την δικτύωση οπτικών ινών την καλύτερη επένδυση στον τομέα της τεχνολογίας που μπορεί να γίνει σε ένα κτίριο. Πέρα από το χαμηλό κόστος εγκατάστασης, ένα κτίριο με υφιστάμενο δίκτυο οπτικών ινών επιτρέπει όχι μόνο το Fiber to the Home (FTTH) με ταχύτητες Gigabit και την μεταφορά τεράστιου όγκου δεδομένων αλλά επίσης επιτρέπει την ύπαρξη πολλών άλλων τεχνολογιών που για να υπάρξουν χρειάζονται οπτικές ίνες όπως για παράδειγμα το Internet of Things (IoT).

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας