Δ. Νεοκλέους - Σ.Γιάλλουρος: Η νέα εφαρμογή E-HCert ήρθε για να εξυπηρετήσει το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου, την υγεία του

O Δημήτρης Νεοκλέους, Ecosystem Manager της VeChain, και ο Στέλιος Γιάλλουρος, CIO του Αρεταίειο Ιδιωτικού Νοσοκομείου και πρόεδρος της τεχνικής συμβουλευτικής επιτροπής της εταιρίας I-DANTE μας συστήνουν την νέα εφαρμογή E-HCert, ένα application που ήρθε για να καλύψει απόλυτα την ασφαλή καταγραφή και αρχειοθέτηση ιατρικών δεδομένων.

Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για τη νέα σας εφαρμογή E-Health Certificate (E-HCert); Τι ακριβώς προσφέρει στον χρήστη;|
Δ.Ν.: Ο ρόλος της εφαρμογής E-HCert είναι η ψηφιοποίηση του ιατρικού φακέλου του ασθενή. Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή ο κάθε πολίτης έχει άμεση πρόσβαση στον ιατρικό του φάκελο και αντιλαμβάνεται καλύτερα την κατάσταση της υγείας του. Ακόμη, με την εφαρμογή αυτή, ο ασθενής έχει τον απόλυτο έλεγχο των ιατρικών του δεδομένων, δηλαδή με ποιον μπορεί να τα μοιραστεί και για πόσο χρονικό διάστημα. Η εφαρμογή αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες του public blockchain, ώστε να υπάρχει πλήρης εχεμύθεια, προστασία και εγκυρότητα των ιατρικών του δεδομένων.

Πως πήρατε την απόφαση να δημιουργήσετε την εφαρμογή E-HCert;
Σ.Γ.: Είναι γεγονός ότι τα applications ή αλλιώς οι εφαρμογές διαδραματίζουν ένα σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά μας, όπως για παράδειγμα στον τραπεζικό τομέα (e-banking), στο λιανικό εμπόριο(e-shopping), αλλά και τα food delivery apps που εν καιρώ κορωνοϊού είχαν ραγδαία ανάπτυξη και αποδοχή από το κοινό. Παρόλο όμως που βιώνουμε τη 4η Βιομηχανική Επανάσταση και υπάρχει μια πληθώρα εφαρμογών για όλες σχεδόν τις δραστηριότητες της ζωής μας, πριν από το E-HCert δεν υπήρχε καμία εφαρμογή που να εξυπηρετεί το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου, την υγεία του. Το E-HCert δεν είναι απλά μια εφαρμογή αρχειοθέτησης των ιατρικών δεδομένων. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία του public blockchain και εξασφαλίζει τον πλήρη έλεγχο του φακέλου του ασθενή από τον ίδιο, που είναι ο νόμιμος δικαιούχος, ενώ εξασφαλίζει αξιοπιστία, διαφάνεια και εχεμύθεια μεταξύ ιατρικών κέντρων, ιατρών και ασθενών.

Μιλήστε μας λίγο για εσάς. Πώς επιλέξατε την συγκεκριμένη καριέρα;
Δ.Ν.: Ανήκω στη ομάδα της VeChain από τον Γενάρη του 2019, έχοντας τον ρόλο του Ecosystem Manager EU. Πριν την πανδημία η βάση μου ήταν μεταξύ Λονδίνου-Παρισιού-Μιλάνου-Κύπρου, όπου βοήθησα αρκετές εταιρίες από διάφορες βιομηχανίες να ενσωματώσουν τη τεχνολογία του public blockchain στο λειτουργικό τους κομμάτι και να δουν το πρόσθετη αξία της τεχνολογίας του blockchain στους υφιστάμενους κύκλους εργασιών τους. Από το 2020 άρχισε η συνεργασία της VeChain με την I-Dante για τη ψηφιακή μεταρρύθμιση του τομέα υγείας μέσω του E-HCert. Για τον εαυτό μου, πάντα με θυμάμαι να είμαι λάτρης της τεχνολογίας αλλά και των δυνατοτήτων της, από το πρώτο μου υπολογιστή που μου έκανε δώρο ο θείος μου στα 6 μου χρόνια και τη χρήση του command line. Πιστεύω ακράδαντα πως οι δυνατότητες της τεχνολογίας με τη σωστή αξιοποίηση της θα κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Γι’ αυτό δεν δίστασα να κλείσω την πόρτα προς την νομική, όταν κατά τη διάρκεια της πρακτικής μου στο Λονδίνο για να γίνω solicitor, ήρθε η πρόταση της VeChain την οποία και αποδέχτηκα.
 

Με ποιους τρόπους μπορεί να βοηθήσει την κοινωνία η εφαρμογή E-HCert στο μέλλον;
Σ.Γ.: Στο παρόν στάδιο το E-HCert δίνει στον πολίτη άμεση πρόσβαση και έλεγχο στον ιατρικό του φάκελο, οποιαδήποτε ώρα και οπουδήποτε.

 

Επίσης, δίνεται η άμεση ενημέρωση στον θεράποντα ιατρό και στον ασθενή για τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων αμέσως μετά την ολοκλήρωση τους. Το E-HCert είναι μια φιλική για τον χρήστη εφαρμογή, ο οποίος έχει πλήρη έλεγχο των ιατρικών του δεδομένων και αντιλαμβάνεται καλύτερα την κατάσταση της υγείας του. Αναδεικνύεται η ψηφιοποίηση και αυτοματοποίηση των ιατρικών δεδομένων που θα βοηθήσει τα συστήματα υγείας ως προς τη καλύτερη προσφορά υπηρεσιών προς του πολίτες.

Το E-HCert app μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επιστροφή της κοινωνίας στην κανονικότητα, καθώς έχει ενσωματωμένα τα τεστ κορωνο­ϊού και τους εμβολιασμούς για το COVID-19. Μέσω της τεχνολογίας του public blockchain η αυθεντικότητα και η πιστοποίηση τέτοιων δεδομένων δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Τα σχέδια μας για το μέλλον της εφαρμογής E-HCert είναι η επέκτασή της σε όλους τους τομείς της υγείας του ασθενή, πέραν των κλινικών εργαστήριων με απώτερο σκοπό το E-HCert να γίνει η απόλυτη εφαρμογή για τη ψηφιοποίηση του ιατρικού φακέλου του ασθενή.

Τι κάνει αυτή την εφαρμογή διαφορετική από άλλες εφαρμογές παρόμοιου τύπου; Ποιο είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εφαρμογής E-HCert και πού μπορούμε να τη βρούμε;
Δ.Ν.: Δεν υπάρχουν εφαρμογές παρόμοιου τύπου και αυτές που προωθούνται ως παρομοίου τύπου δεν είναι σε θέση να προσφέρουν τις υπηρεσίες που παρέχει το E-HCert. Όπως έχει πιο πάνω αναφερθεί η φιλικότητα της εφαρμογής και η χρήση του public blockchain για την αξιοποίησή της την καθιστά πρωτοποριακή, ασφαλή και γρήγορη σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη. Την εφαρμογή μπορείτε να τη βρείτε στο Apple AppStore, Google Playstore και Huawei AppGallery.

Πώς διαφυλάσσονται όλα τα προσωπικά δεδομένα του ασθενούς; H εφαρμογή E-CHert είναι ασφαλής;
Σ.Γ.: Προτού ξεκινήσει να κτίζεται η εφαρμογή αφιερώθηκε σημαντικός χρόνος ώστε να επιτευχθεί συνέπεια της εφαρμογής με τις υφιστάμενες νομοθεσίες και ειδικότερα με την προστασία των προσωπικών δεδομένων του ασθενή.

Η αρχιτεκτονική της εφαρμογής είναι βασισμένη στο privacy by design και γι’ αυτό το λόγο το E-HCert είναι το πρώτο παγκοσμίως application που χρησιμοποίει τη τεχνολογία του public blockchain και ταυτοχρόνως είναι πλήρως εναρμονισμένο με τους διεθνής κανονισμούς του GDPR, της προφύλαξης και διαφύλαξης προσωπικών δεδομένων.

Για περισσότερες πληροφορίες για την εφαρμογή E-HCert, μπείτε στην ιστοσελίδα https://www.e-hcert.com/ ή καλέστε στο τηλ.: +357 25250543.

Facebook: https://www.facebook.com/E-HCert-App-100884295271906

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/e-hcert-app

Δειτε Επισης

Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Γιώργος Χρυσάνθου: Το CYENS ανοίγει νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας