Logicom Solutions: Σύμμαχος των επιχειρήσεων στη ψηφιακή εποχή

Στη ψηφιακή εποχή που ζούμε, κατά την οποία οι επιχειρήσεις πρέπει να είναι πιο ευέλικτες και προσαρμοστικές από ποτέ, η Logicom Solutions αποτελεί, σύμφωνα με τον Managing Director της εταιρείας Χρυσόστομο Κρητιώτη και τον Global Sales Director Χαράλαμπο Χαραλάμπους, συνεργάτη των οργανισμών στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μέσα από την επιχειρηματική και ψηφιακή τους μεταρρύθμιση.
 
Πριν ξεκινήσουμε με την παρουσίαση της Logicom Solutions, θα θέλαμε να ακούσουμε πώς βλέπετε τον τομέα της τεχνολογίας και καινοτομίας να επηρεάζεται από την πρόσφατη πανδημία;
Πριν από ένα χρόνο κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει ότι ένας ιός θα έφερνε την ανθρωπότητα μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση των τελευταίων δεκαετιών. Σε μερικούς μόνο μήνες, ο COVID-19 κατάφερε να μεταμορφώσει τον τρόπο ζωής των ανθρώπων ανά τον κόσμο, να επηρεάσει κάθε επιχείρηση σε κάθε κλάδο της οικονομίας και να αλλάξει καθοριστικά την πορεία της ανάπτυξής τους. Η πανδημία όμως, δεν επιβράδυνε την καινοτομία και την τεχνολογική ανάπτυξη, αντιθέτως τις ενίσχυσε σημαντικά. Αν και ο επακριβής αντίκτυπος της πανδημίας δεν είναι ακόμη ξεκάθαρος, αυτό που είναι σίγουρο είναι το γεγονός ότι έχει καταστεί καταλύτης για αλλαγή. Η ανάγκη για καινοτομία είναι μεγαλύτερη από ποτέ, καθοδηγούμενη από νέες προκλήσεις, οι οποίες είναι πιο «disruptive» από οτιδήποτε άλλο έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν. Βάσει πρόσφατης έρευνας της Accenture, εν μέσω της πανδημίας, ο βαθμός υιοθέτησης νέων αναδυόμενων τεχνολογιών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική και το διαδίκτυο, εκ των πραγμάτων επιταχύνεται στην προσπάθεια για κοινωνική αποστασιοποίηση, ανέπαφη εξυπηρέτηση πελατών, ιατρική έρευνα και ανάπτυξη αποτελεσματικών θεραπειών και εμβολίου κατά του covid-19.
 
Πείτε μας λίγα λόγια για τη Logicom Solutions και τις υπηρεσίες που προσφέρει…
Η Logicom Solutions αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και πιο πρωτοπόρες εταιρείες παροχής υπηρεσιών στον τομέα της τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνιών στην Κύπρο, μέλος των εταιρειών του ομίλου της Logicom.

Στη ψηφιακή εποχή που ζούμε, ο κόσμος αλλάζει γρηγορότερα απ’ ότι αναμενόταν και οι επιχειρήσεις πρέπει να είναι πιο ευέλικτες και προσαρμοστικές από ποτέ. Οι οργανισμοί χρειάζονται ένα συνεργάτη, ο οποίος να μπορεί να προσφέρει το πλήρες φάσμα υπηρεσιών και προϊόντων, που θα τους βοηθήσει να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μέσα από την επιχειρηματική και ψηφιακή τους μεταρρύθμιση. Η Logicom Solutions έρχεται να προσφέρει ακριβώς αυτό, με υπηρεσίες γύρω από τρεις βασικούς άξονες:
• Την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, οι οποίες ξεκινούν από τον καθορισμό του επιχειρηματικού οράματος και της στρατηγικής του οργανισμού, εμβαθύνουν στη διαμόρφωση συγκεκριμένων πολιτικών και διαδικασιών, αγγίζουν τον σχεδιασμό κατάλληλων επιχειρηματικών και τεχνολογικών πλαισίων, και τέλος κατευθύνουν ως προς τη σωστή υλοποίηση των πιο πάνω.
• Την ανάπτυξη και υλοποίηση ολοκληρωμένων «business solutions» και εξειδικευμένων εφαρμογών, που στοχεύουν στην επίλυση διαφόρων επιχειρηματικών προβλημάτων σε έναν οργανισμό. Από την αυτοματοποίηση διαδικασιών, την ανάπτυξη portals πελατών και συνεργατών, την εφαρμογή συστημάτων «CRM» και «ERP», μέχρι και την ανάπτυξη λύσεων «ΒΙ» και «Analytics».
• Τέλος, η Logicom Solutions προσφέρει υπηρεσίες και λύσεις υποδομών πάνω στις οποίες θα αναπτυχθεί όλο το τεχνολογικό πλαίσιο του οργανισμού, από «Data Centers» και υποδομές ασφάλειας, σε «Cloud» και «ΙοΤ» εφαρμογές και πλαίσια, καθώς επίσης «Collaboration» λύσεις και λύσεις «Networking» και τηλεφωνίας.
 
Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Ποιο θα ορίζατε ως το σημαντικότερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Logicom Solutions σε σχέση με τους ανταγωνιστές της;
Θα έλεγα ότι τρεις είναι οι σημαντικοί παράγοντες που προσδίδουν σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην εταιρεία μας.

Ο πρώτος είναι η σταθερότητα και αξιοπιστία που προσφέρει ο όμιλος εταιρειών Logicom, ένας διεθνής όμιλος εταιρειών, με πάνω από 800 υπαλλήλους, 8.000 πελάτες, δραστηριότητες σε 14 χώρες και μια πολυετή πείρα στον χώρο του ΙCΤ. Ο δεύτερος είναι οι άνθρωποί μας.

Είμαστε μια εταιρεία υπηρεσιών και η επιτυχία μας στηρίζεται στην ποιότητα των ανθρώπων μας. Η υψηλή τεχνολογική κατάρτιση και γνώση, η ευελιξία, η ειδίκευση, το ομαδικό πνεύμα και προπάντων η προσήλωση στην ικανοποίηση του πελάτη, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που μας κάνουν περήφανους για τους ανθρώπους μας.

Τέλος, ο τρίτος παράγοντας είναι οι συνεργάτες μας. Η Logicom Solutions διατηρεί δυνατές συνεργασίες με τους μεγαλύτερους οργανισμούς παγκοσμίως στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται. Παραδείγματα, η CISCO στους τομείς των δικτύων, ψηφιακών υποδομών και ασφαλείας, η Microsoft στις εφαρμογές και στο cloud, η DELLEMC στον τομέα των υποδομών δεδομένων και, τέλος, η Accenture στο κομμάτι των συμβουλευτικών υπηρεσιών.
 
Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;
Η δέσμευσή μας είναι να εξελισσόμαστε συνεχώς. Ως εταιρεία τεχνολογίας δεν μπορούμε να επαναπαυόμαστε στις επιτυχίες του παρελθόντος ή σε ένα στάσιμο πορτφόλιο προσφερόμενων υπηρεσιών και προϊόντων. Όσο δυναμικό είναι το τεχνολογικό περιβάλλον τόσο προσαρμοστικοί και ευέλικτοι θέλουμε να είμαστε ως εταιρεία, για να βρισκόμαστε πάντα στο προσκήνιο των εξελίξεων και να προσφέρουμε στους πελάτες μας καινοτόμες λύσεις, που θα τους βοηθήσουν να εξασφαλίσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Η εξέλιξη του πορτφόλιου των υπηρεσιών και προϊόντων μας είναι συνεχής. Σε συνεργασία με τις πιο καινοτόμες εταιρείες του πλανήτη, όπως έχουμε προαναφέρει, επιτυγχάνουμε τον συνεχή εκσυγχρονισμό της γνώσης μας και των υπηρεσιών μας. Ιδιαίτερη σημασία δίνουμε, μεταξύ άλλων, στην ανάπτυξη του πλαισίου υπηρεσιών στον τομέα της ασφάλειας πληροφοριών της εταιρείας μας.

Στην ψηφιακή εποχή που διανύουμε, οι οργανισμοί πρέπει να επενδύουν στη διασφάλιση των πληροφοριών τους μέσα από την υιοθέτηση σωστών διαδικασιών, τεχνολογιών, αλλά και τη σύσταση ενός πλαισίου τακτής ενημέρωσης και εκπαίδευσης του προσωπικού τους για την κυβερνοασφάλεια.

Ενδεικτικά, κάποιες υπηρεσίες που η Logicom Solutions έχει σχεδιάσει και προσφέρει προς αυτή την κατεύθυνση είναι το «Cloud Security Readiness Assessment», μέσα από το οποίο αξιολογείται η ετοιμότητα ενός οργανισμού να μεταφέρει σημαντικές εργασίες και πληροφορίες στο Υπολογιστικό Σύννεφο (Cloud), το «CISO As A Service», όπου προσφέρει υπηρεσίες συμβούλου ασφάλειας πληροφοριών για οργανισμούς και οι υπηρεσίες συμμόρφωσης με την οδηγία «Network and Information Systems (NIS)», που αφορά την Ασφάλεια Δικτύων & Συστημάτων Πληροφοριών για Κρίσιμες Υποδομές.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ομάδα συμβουλευτικών υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας της Logicom Solutions έχει πιστοποιηθεί με το ISO 27001 και είναι πλήρως καταρτισμένη και πιστοποιημένη για την προσφορά αυτών των υπηρεσιών.
 
Στοιχεία επικοινωνίας
Τηλέφωνο: +357 22 551010 (Logicom Solutions-Κύπρος) | Ηλεκτρονική διεύθυνση: solutions@logicom.net | Ιστοσελίδα: https://solutions.logicom.net/

*Δημοσιεύθηκε στην έκδοση IN BUSINESS 1000+: ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ​​​​​​​

Δειτε Επισης

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς
Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Γιώργος Χρυσάνθου: Το CYENS ανοίγει νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης
«Σε αξιοσημείωτη φάση ανάπτυξης και μετασχηματισμού ο τομέας της τεχνολογίας στην Κύπρο»