Κυπριακή start-up ανάμεσα στις 68 καλύτερες του κόσμου

Η κυπριακή ομάδα Wind-E διακρίθηκε στον Περιφερειακό Τελικό του ClimateLaunchpad, του μεγαλύτερου παγκόσμιου διαγωνισμού πράσινων ιδεών και θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Παγκόσμιο Τελικό οποίος θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 30 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου.
 
H ομάδα Wind- E διαγωνίστηκε μαζί με άλλες 42 ομάδες από 14 χώρες από την Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Κεντρική Ασία στον Περιφερειακό Τελικό, ο οποίος διοργανώθηκε διαδικτυακά στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου. Η ομάδα  όχι μόνο κατετάγη ανάμεσα στις 16 καλύτερες ομάδες του Περιφερειακού Τελικού αλλά κατέκτησε και την 2η θέση στη θεματική κατηγορία στη οποία διαγωνίστηκε.  
 
Η Κύπρος στον Περιφερειακό Τελικό εκπροσωπήθηκε από τις 3 ομάδες οι οποίες είχαν κερδίσει τον Εθνικό Τελικό. Οι ομάδες ήταν οι: 1) Qondactive, η οποία κατασκευάζει πλακέτες κυκλωμάτων από βιοπλαστικά τα οποία προέρχονται από φιλικά προς το περιβάλλον βιοδιασπώμενα γεωργικά υποπροϊόντα, 2) Wind-E η οποία κατασκευάζει μια έξυπνη μικρή φορητή ανεμογεννήτρια και 3)Motivw η οποία σχεδιάζει ρούχα από χρησιμοποιημένες στρατιωτικές στολές.
 
Οι 16 καλύτερες ομάδες του Παγκόσμιου Τελικού, θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Climate-KIC Αccelerator, το «επιχειρηματικό σχολείο» που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και στην εμπορευματοποίηση των νεοφυών επιχειρήσεων στον τομέα της πράσινης καινοτομίας και ανάπτυξης και παρέχει πρόσβαση σε περαιτέρω εκπαίδευση και χρηματοδότηση. Η καλύτερη ιδέα του Παγκόσμιου Τελικού θα λάβει επίσης ένα χρηματικό έπαθλο ύψους €10.000, η δεύτερη χρηματικό έπαθλο ύψους  €5.000 και η ιδέα που θα καταλάβει την τρίτη θέση θα κερδίσει €2.500.
 
Ο Παγκόσμιος Τελικός θα διεξαχθεί διαδικτυακά και η πρόσβαση θα είναι δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να παρακολουθήσουν τον Τελικό από την ιστοσελίδα του διαγωνισμού: https://globalfinal.climatelaunchpad.org/
 
Το ClimateLaunchpad, διοργανώθηκε για έβδομη συνεχή χρονιά από την Chrysalis LEAP σε συνεργασία με το ΕΙΤ Climate-KIC, την κύρια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα καινοτομίας για την κλιματική αλλαγή.
 
Στρατηγικός Εταίρος της Chrysalis LEAP για έκτη συνεχή χρονιά είναι η PwC Κύπρου και Μέγας Xορηγός του προγράμματος για πέμπτη συνεχή χρονιά είναι η Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM).

Δειτε Επισης

Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
Εκδήλωση CITEA... Στο επίκεντρο η ανάδειξη των μελών του Συνδέσμου
Παγκύπριος Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας: Μια μοναδική ευκαιρία για νέες και νέους 14-25 ετών
«Σαφάρι» Δημήτρη Σκουρίδη στην Ιαπωνία για ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα έρευνας και καινοτομίας
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
Cloud ERP, AI και βιωσιμότητα θα κυριαρχήσουν το 2024
NEDECO Electronics Ltd και Alcatel-Lucent Enterprise: Νέα εποχή για την επικοινωνία και τα δίκτυα
OpenAI, Google, Meta, Mistral: Έρχονται αναβαθμισμένες εκδόσεις τους για την τεχνητή νοημοσύνη
Epic: Κοντά στις επιχειρήσεις παρουσιάζοντας στην αγορά το Epic Business One
Επίσκεψη ΙδΕΚ στο Ισραήλ για ενδυνάμωση συνεργασιών σε θέματα Έρευνας και Καινοτομίας