ΕΕ: Προσβάσιμα σε χρήστες με αναπηρία τα site του δημοσίου

Από τις 23 Σεπτεμβρίου 2020, ο δημόσιος τομέας σε όλη την ΕΕ οφείλει να εφαρμόσει την οδηγία για την προσβασιμότητα του ιστού και να καταστήσει τους δημόσιους ιστοτόπους προσβάσιμους στα άτομα με αναπηρία, αναφέρει ανακοίνωση τη;ς Κομισιόν.

Η Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος αρμόδια για μια Ευρώπη έτοιμη για την ψηφιακή εποχή, δήλωσε σχετικά:

«Η καθημερινή μας ζωή εξαρτάται όλο και περισσότερο από ψηφιακές λύσεις και για πολύ κόσμο ο παγκόσμιος ιστός αποτελεί βασικό κομμάτι της καθημερινότητας. Η τεχνολογία πρέπει να λειτουργεί για τους ανθρώπους. Γι΄αυτό θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι όλοι οι πολίτες έχουν πρόσβαση στις ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες».

Ο Τιερί Μπρετόν ,Επίτροπος αρμόδιος για την εσωτερική αγορά, προσέθεσε τα εξής:

«Στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού, η προσβασιμότητα του παγκόσμιου ιστού ανταποκρίνεται σε αυξανόμενες ανάγκες της κοινωνίας, καθώς η μέση ηλικία του ευρωπαϊκού πληθυσμού αυξάνεται και όλο και περισσότερες βασικές υπηρεσίες μεταφέρονται στο διαδίκτυο στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Όλοι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να μπορούν να μπορούν να επωφελούνται από την τεχνολογία και από τα όσα προσφέρει στην κοινωνία».

Σήμερα, 5 εκατομμύρια άτομα με αναπηρία στην ΕΕ δεν χρησιμοποιούν το διαδίκτυο λόγω κάποιας μορφής αναπηρίας. Σύμφωνα με την οδηγία, όλοι οι χρήστες θα πρέπει να μπορούν να αντιλαμβάνονται, να χειρίζονται και να κατανοούν ιστοτόπους του δημόσιου τομέα, το περιεχόμενο των οποίων θα πρέπει να είναι σχεδιασμένο κατά τρόπο που να μπορεί να ερμηνεύεται με βοήθεια υποστηρικτικών τεχνολογιών, όπως συσκευών ανάγνωσης οθόνης, σημειώνει η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μετά τους ιστοτόπους του δημόσιου τομέα, το επόμενο βήμα αφορά τις εφαρμογές για φορητές συσκευές των δημόσιων οργανισμών, οι οποίες θα πρέπει να είναι προσβάσιμες από τον Ιούνιο του 2021.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Samsung: Η νέα εποχή της σειράς Galaxy Z και η εμπειρία Ultra έτοιμη να ξεδιπλωθεί
Privacy is Power: Πανευρωπαϊκή έρευνα αναδεικνύει τη σημασία της ασφάλειας στην υιοθέτηση της τεχνολογίας AI
4ο CITEA Digital Cyprus Conference: Η τεχνολογία ως επιταχυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης (video)
Στους δωρητές του TechIsland η BrainRocket-Βασικός παίχτης στον αναπτυσσόμενο τομέα της τεχνολογίας της Κύπρου
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Λευκωσία το 4ο CITEA Digital Cyprus Conference (pics)
Bcentriqe.ai: Στρατηγική επέκταση στην Κύπρο για την εταιρεία με έδρα τη Silicon Valley-Φέρνει πρωτοποριακές λύσεις τεχνητής νοημοσύνης
Η αξιοποίηση των big data από τις επιχειρήσεις...Πώς και γιατί μπορούν να δώσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα
Τεχνητή νοημοσύνη εν δράσει... Πώς το AI μεταμορφώνει επιχειρήσεις και κυβερνητικά συστήματα
Η τεχνολογία ως εργαλείο στα χέρια των επιχειρήσεων για αναδιαμόρφωση της εμπειρίας του πελάτη
Λευτέρης Γαροφαλάκης: «Η ασφάλεια δεν είναι αυτοσκοπός»-Το AI και η μετάβαση στα Windows 11