Κ. Κόκκινος: Οι τέσσερις πυλώνες της ψηφιακής πολιτικής της Κύπρου

InBusinessNews  16/07/2020 14:01
Κ. Κόκκινος: Οι τέσσερις πυλώνες της ψηφιακής πολιτικής της Κύπρου

Κ. Κόκκινος: Οι τέσσερις πυλώνες της ψηφιακής πολιτικής της Κύπρου

InBusinessNews  16/07/2020 14:01
Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι το κλειδί για να ξεκλειδώσουμε το μέλλον μας και να χτίσουμε μια βιώσιμη οικονομία, η οποία θα στηρίζεται σε σταθερές δομές δήλωσε ο υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος, στο Digital Transformation Revolution Conference. 

RELATED ARTICLES


Λέγοντας ότι στην Κύπρο σε πρώτο στάδιο αρχίσαμε από τα βασικά, με τις startup επιχειρήσεις, αναφέρθηκε στο μεγάλο πορτφόλιο που διαχειρίζεται το υφυπουργείο Έρευνας και Καινοτομίας
 
Οι πυλώνες της ψηφιακής πολιτικής της Κύπρου
Βάσει παρουσίασης που έκανε ο Κυριάκος Κόκκινος, η ψηφιακή πολιτική του υφυπουργείου στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες. Πρόκειται για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τις ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες, που αφορούν τη βελτιστοποίηση της εσωτερικής λειτουργίας του δημόσιου τομέα και του μοντέλου εξυπηρέτησης πολιτών, όπως και την παροχή φιλικών προς το χρήστη, ποιοτικών, ψηφιακών υπηρεσιών σε πολίτες και επιχειρήσεις.

Κατά δεύτερο, τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες και συγκεκριμένα το εθνικό ευρυζωνικό σχέδιο, τη διάθεση υπηρεσιών 5G εντός του 2021 και τις δορυφορικές εφαρμογές και εφαρμογές διαστήματος.

Ο τρίτος πυλώνας αφορά τις νέες τεχνολογίες που λειτουργούν ως καταλύτες, όπως είναι το blockchain και ο τέταρτος την κυβερνοασφάλεια.
 
Οι ψηφιακές λύσεις μέσα στην πανδημία
Στην παρουσίαση του, ο κ. Κόκκινος αναφέρθηκε και στα όσα επιτευχθήκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας στην Κύπρο μέσα από  ψηφιακές λύσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτά ήταν η συνέχιση των εργασιών και των υπηρεσιών της κυβέρνησης, ο μετριασμός των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων, η διαχείριση της κρίσης στη δημόσια υγεία και η αλληλεπίδραση μεταξύ του κράτους, των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Στην εποχή μετά την πανδημία θα βοηθήσουν στην εφαρμογή μιας ολιστικής ατζέντας ψηφιακού μετασχηματισμού, στην επανεκκίνηση της οικονομίας και στην ώθηση της διεξαγωγής επιχειρηματικών δράσεων, στην διαφοροποίηση του οικονομικού μοντέλου και στο σχέδιο συνέχισης της χώρας και της κοινωνίας.

Όπως σημείωσε ο κ. Κόκκινος η τεχνολογία και η ψηφιοποίηση, πέραν της περίπτωσης της πανδημίας, είναι κλειδιά στην αντιμετώπιση πολλών άλλων μεγάλων προκλήσεων όπως η κλιματική αλλαγή και η μετανάστευση.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας