Το παγκόσμιο αποτύπωμα της umlaut

Όλο και πιο συναρπαστικός γίνεται ο κόσμος των τηλεπικοινωνιακών δικτύων με τις εταιρείες να επενδύουν μεγάλα ποσά στην ποιότητα των υπηρεσιών τους. Σημαντικό ρόλο στην έντονη προσπάθεια για εξέλιξη και βελτίωση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα έχει διαδραματίσει η εμφάνιση διεθνών εταιρειών με ειδικότητα στη μέτρηση και αξιολόγηση εθνικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας. 

Σκοπός των συγκριτικών μετρήσεων είναι, μεταξύ άλλων, η ανάλυση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρονται στους καταναλωτές και η ταχύτητα συνδεσιμότητας σε δεδομένα.
Μία από τις πιο αξιόλογες εταιρείες είναι η umlaut. Ως ανεξάρτητη γερμανική εταιρεία, με παγκόσμιο αποτύπωμα, παρέχει υπηρεσίες και λύσεις στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών εδώ και 20 χρόνια με δημοφιλέστερες τις μετρήσεις και δοκιμές δικτύου. Τα πληθυσμιακά δεδομένα της umlaut παρέχουν πληροφορίες σχετικά με το πώς και κατά πόσο απολαμβάνει ο καταναλωτής την εμπειρία του στο δίκτυο που επιλέγει.

Πάνω από 120 χώρες αναγνωρίζουν την εταιρεία ως το de facto βιομηχανικό πρότυπο χάρη στο γεγονός ότι, τα σημεία αναφοράς της εκτελούνται ανεξάρτητα: Για τα αποτελέσματά της χρησιμοποιούνται δεδομένα που προέρχονται από τον πληθυσμό.

Κορυφαίοι φορείς τηλεπικοινωνιών μεταξύ των οποίων η Vodafone Group, η Deutsche Telecom/ T-Mobile (Group), η Swisscom Ελβετίας, η Verizon (ΗΠΑ) και η EE (ΗΒ) χρησιμοποιούν αποτελέσματα και πληροφορίες για τη βελτίωση των ποιοτικών υπηρεσιών στο δίκτυό τους.

Μεγάλη επιτυχία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, πάντως, η πρωτιά για το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της Epic και η βράβευσή της με την πιστοποίηση "Best Mobile Network in Test". Η βράβευση έγινε βάσει συγκριτικών μετρήσεων δικτύου που διεξήγαγε η παγκόσμια ανεξάρτητη εταιρεία δοκιμών και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το βραβείο, της απονεμήθηκε μετά από εκτενή αξιολόγηση των εθνικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας της Κύπρου για μια περίοδο 24 εβδομάδων. Συγκριτικά με τους κύριους ανταγωνιστές της στην κυπριακή αγορά η Epic κατέκτησε την πρώτη θέση σε:

  • Coverage Excellence - 4G Broadband focus. Πρόκειται για συγκριτικούς βασικούς δείκτες απόδοσης (ΚΡΙs) που μετρούν το εύρος και ποιότητα των ευρυζωνικών υπηρεσιών σε αστικές, ημιαστικές και άλλες περιοχές.
 
  • Time on Broadband.  Η κατηγορία καταγράφει την εμπειρία του τελικού χρήστη ο οποίος διαθέτει συσκευή και πλάνο 4G και μετρά την καλή ατομική επίδοση των ευρυζωνικών υπηρεσιών μέσω του «χρόνου παραμονής» του χρήστη στο δίκτυο 4G.
     
  • Fastest Speeds supporting HD (ταχύτητες από 5 Mbps και άνω). Η κατηγορία μετρά τη συχνότητα με την οποία οι χρήστες επιτυγχάνουν ταχύτητες που υποστηρίζουν δημοφιλείς υπηρεσίες που απαιτούν 5 Mbps και άνω.
 
  • Ultra-Fastest Speeds supporting UHD Video (ταχύτητες από 20 Mbps και άνω). Η κατηγορία μετρά τη συχνότητα με την οποία οι χρήστες επιτυγχάνουν ταχύτητες που υποστηρίζουν δημοφιλείς υπηρεσίες που απαιτούν 20 Mbps και άνω.
     
  • Best OTT Voice Class (απαιτείται latency 100 ms ή λιγότερο). Η κατηγορία μετρά την καλή ατομική επίδοση στη χρήση over-the-top φωνητικών υπηρεσιών, όπως φωνητικές κλήσεις μέσω Skype, WhatsApp και Viber.
Διαθέτοντας σε βάθος εμπειρογνωμοσύνη στον τομέα, η γνώση και η διεπιστημονική συνεργασία της umlaut προσέθεσαν αξία στην Εpic η οποία από τον Ιούνιο του 2019 είχε υποσχεθεί υπερσύγχρονο δίκτυο και πραγματική οικονομία, στοιχεία, που βλέπουμε να επιβραβεύονται από διεθνούς εμβέλειας εταιρείες. Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι τα επόμενά της βήματα και πόσο μεγάλο θα είναι το δικό της αποτύπωμα.
 

Δειτε Επισης

Ο Κανονισμός για την τεχνητή νοημοσύνη που ψήφισε η Ευρωβουλή-Έξι ειδικοί τοποθετούνται
Σας παρουσιάζουμε την υπηρεσία AI Avatar Influencers της TheMagnet®
Η νέα υπηρεσία της Grant Thornton Κύπρου: Το AI and Data Lab
Cablenet: Χρονιά ρεκόρ με 16.2% αύξηση στα έσοδα και 52% αύξηση στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας
ΓΕΡΗΕΤ: Έτος αλλαγών το 2022 με έμφαση στην ανάπτυξη του 5G
Στρατηγική συνεργασία Κύπρου και Microsoft για ψηφιακή ανανέωση
Kaspersky: Αυξήθηκαν κατά 40% οι επιθέσεις phishing το 2023
Τι αλλάζει στο δημόσιο η συμφωνία οκτώ εκατ. του Υφυπουργείου Καινοτομίας με την Microsoft
Πέντε-έξι κέντρα δεδομένων που δεν πληρούν τα πρότυπα-Διαδικασίες για εξεύρεση των κατάλληλων χώρων
Η Huawei και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών βιωσιμότητας συζητούν για την πράσινη ανάπτυξη