Η σημαντικότητα ενός αξιόπιστου δικτύου

Το να έχεις ένα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας που να σου διασφαλίζει απρόσκοπτη επικοινωνία 24/7 είναι μείζονος σημασίας. Το να γνωρίζεις ότι αυτό το δίκτυο είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην κυπριακή αγορά τηλεπικοινωνιών σίγουρα αλλάζει τον τρόπο που σκέφτεσαι, λειτουργείς και επικοινωνείς. 

Πλέον το δίκτυο της Epic είναι αποδεδειγμένα το «Best Mobile Network in Test» στην Κύπρο σύμφωνα με την umlaut, τη διεθνούς φήμης εταιρεία μετρήσεων δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Το δίκτυο της εταιρείας δοκιμάστηκε για 24 εβδομάδες (4 Νοεμβρίου 2019 έως 19 Απριλίου 2020) και συγκριτικά με τους κύριους ανταγωνιστές της στην κυπριακή αγορά η Epic κατέκτησε την πρώτη θέση σε:
  • Coverage Excellence - 4G Broadband focus. Πρόκειται για συγκριτικούς βασικούς δείκτες απόδοσης (ΚΡΙs) που μετρούν το εύρος και ποιότητα των ευρυζωνικών υπηρεσιών σε αστικές, ημιαστικές και άλλες περιοχές.
  • Time on Broadband.  Η κατηγορία καταγράφει την εμπειρία του τελικού χρήστη ο οποίος διαθέτει συσκευή και πλάνο 4G και μετρά την καλή ατομική επίδοση των ευρυζωνικών υπηρεσιών μέσω του «χρόνου παραμονής» του χρήστη στο δίκτυο 4G.
  • Fastest Speeds supporting HD (ταχύτητες από 5 Mbps και άνω). Η κατηγορία μετρά τη συχνότητα με την οποία οι χρήστες επιτυγχάνουν ταχύτητες που υποστηρίζουν δημοφιλείς υπηρεσίες που απαιτούν 5 Mbps και άνω.
  • Ultra-Fastest Speeds supporting UHD Video (ταχύτητες από 20 Mbps και άνω). Η κατηγορία μετρά τη συχνότητα με την οποία οι χρήστες επιτυγχάνουν ταχύτητες που υποστηρίζουν δημοφιλείς υπηρεσίες που απαιτούν 20 Mbps και άνω.
  • Best OTT Voice Class (απαιτείται latency 100 ms ή λιγότερο). Η κατηγορία μετρά την καλή ατομική επίδοση στη χρήση over-the-top φωνητικών υπηρεσιών, όπως φωνητικές κλήσεις μέσω Skype, WhatsApp και Viber.
 
Η umlaut, η εγκυρότητα της οποίας προκύπτει από την αναγνώριση σε περισσότερες από 120 χώρες ως το de facto πρότυπο του κλάδου, δοκίμασε το δίκτυο Epic ενάντια στους κύριους ανταγωνιστές της κυπριακής αγοράς.

H μεθοδολογία της εστιάζει στην εμπειρία του χρήστη σε κάθε δίκτυο με τα αποτελέσματα των ανεξάρτητων μετρήσεων της να αξιοποιούνται από πολυάριθμους κορυφαίους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς όπως το Vodafone Group, η Deutsche Telecom / T-Mobile (Group), η Swisscom (Switzerland), η Verizon (USA), η EE (ΗΒ) και άλλες.

Οι συνεχείς βελτιώσεις των υπηρεσιών της Epic και η εν λόγω βράβευση από εταιρεία διεθνούς κύρους και αξιοπιστίας, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η υπόσχεση της για εξαιρετικό δίκτυο και πραγματική οικονομία συνεχίζει να εκπληρώνεται. Αποτελεί επίσης απόδειξη ότι η απόφαση που πήρε η εταιρεία για επένδυση στη δημιουργία ενός νέου δικτύου, ύψους άνω των 40 εκατ. ευρώ, ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η στόχευση σε απρόσκοπτη, ταχύτατη πρόσβαση στο διαδίκτυο και αδιάλειπτη επικοινωνία που έχει θέσει είναι ένας υψηλός στόχος. Απαιτεί τεράστιες προσπάθειες, εξέλιξη και καινοτομία. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η Epic στοχεύει στην αύξηση του μεριδίου της στην κυπριακή αγορά ενώ με την τεχνογνωσία και υποστήριξη της Monaco Telecom μπορεί να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στις τηλεπικοινωνίες, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των καταναλωτών χάρη στο αξιόπιστο δίκτυο της.
 

Δειτε Επισης

Στο κέντρο της Λευκωσίας νέο κέντρο για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας
Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς
Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Γιώργος Χρυσάνθου: Το CYENS ανοίγει νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης