Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το UK Webinar της ImarComms στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Διαδικτυακό Εκπαιδευτικό Συνέδριο της ImarComms στο Ηνωμένο Βασίλειο με θέμα την Ψηφιακή Αναβάθμιση των Εταιριών εν μέσω Κωρονοιού προσελκύοντας δεκάδες επαγγελματίες του χώρου και διεθνούς φήμης ομιλητές.
 
Το UK Webinar onHow to Digitally Transform your Business during Covid -19’ αγκαλιάστηκε από την αρχή από τους επαγγελματίες του χώρου σε Ηνωμένο Βασίλειο και Κύπρο φιλοξενώντας συμμετέχοντες και από τις δυο κοινότητες προερχόμενοι από τον χώρο των Συμβουλευτικών, Λογιστικών, Νομικών και Τραπεζικών Υπηρεσιών, όπως και των Τηλεπικοινωνιών, του Ηλεκτρονικού  Εμπορίου,  του Ψηφιακού Μάρκετινγκ, Εταιριών Ανεύρεσης και Εκπαίδευσης ταλέντων κ.α.
 
Του εκπαιδευτικού συνεδρίου ηγήθηκε ο Digital Marketing Expert Περικλής Έλληνας, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της ImarComms και Global Partner & Certified Trainer του  Digital Marketing Institute.
 
Την δεσπόζουσα θέση ανάμεσα στους ομιλητές είχε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας & Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος Κόκκινος, ο οποίος αντιλήφθηκε τις ανάγκες των εταιρειών και αναφέρθηκε στα πλάνα του υφυπουργείου του και της κυβέρνησης για να υποστηρίξει την ψηφιακή αναβάθμιση των εταιρειών με αναβαθμισμένες υπηρεσίες και τεχνολογίες με το κυριότερο και αμεσότερο να είναι η σημαντική αύξηση διαδικτυακών ταχυτήτων σμικρύνοντας το χάσμα μεταξύ εγχώριων και άλλων διεθνών αγορών.
 
Ανάμεσα στους διεθνούς κλάσης ομιλητές ήταν και ο διεθνούς φήμης Οικονομολόγος Μάριος Μαραθεύτης, Συνέταιρος και Ανώτατος Οικονομικός Σύμβουλος του Governance Creed στο Dubai, ο οποίος αναφέρθηκε στον αποτελεσματικό τρόπο που αντιμετώπισε η κυβέρνηση της Κύπρου την πανδημία σε αντίθεση με το Ηνωμένο Βασίλειο.  Έδωσε το στίγμα του όσον αφορά την συνέχεια και την δυνατότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει να υποστηρίζει της επιχειρήσεις και την οικονομία γενικότερα στον ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύματος πανδημίας το φθινόπωρο.  Επίσης αναφέρθηκε εξίσου στην δυνατότητα του Ηνωμένου Βασιλείου να αντιμετωπίσει ένα πιθανό δεύτερο κύμα πανδημίας, η οικονομία του οποίου, όπως και της Κύπρου, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην παροχή υπηρεσιών.
 
Το παρών του έδωσε και ο  κορυφαίος κύπριος οικονομολόγος για τις οικονομίες του περσικού κόλπου καθηγητής του Georgetown University στο Κατάρ Δρ. Αλέξης Αντωνιάδης, ο οποίος σύγκρινε την κρίση του κωρονοιού με παρόμοιες καταστροφές της ανθρωπότητας στο παρελθόν διακρίνοντας την ειδοποιό διαφορά που δεν είναι άλλη από την ψηφιακή οικονομία που έδωσε την ευκαιρία σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά να κρατήσουν επαφή με πελάτες και συγγενείς και να συνεχίσουν τη ζωή τους σε ένα ψηφιακό κόσμο σε αντίθεση με πανδημίες τους παρελθόντος και παγκόσμιες οικονομικές κρίσεις.  Εισηγήθηκε ότι οι εταιρίες πρέπει να αξιοποιήσουν την τεχνολογία και την ευρηματικότητα τους και να δημιουργήσουν αξία μέσο νέων εφευρέσεων και υπηρεσιών για τις οποίες δημιουργήθηκε ζήτηση λόγο κωρονοιού, αξιοποιώντας παράλληλα τα Big Data που καταγράφουν τα trends που δημιουργούνται.
 
Στο πάνελ παρουσιάστηκε και η ειδική σε Online Payments & Fin Tech, Sales & Marketing Director της PowerCash21, κύριου συνεργάτη της Visa & MasterCard, Ισαβέλλα Φράγκου-Παύλου.  Η κυρία Παύλου αναφέρθηκε στην κατακόρυφη αύξηση των διαδικτυακών πληρωμών λόγο πανδημίας και την άρρητη ανάγκη των επιχειρήσεων να εντάξουν τους νέους τρόπους διαδικτυακών πληρωμών μέσο Financial Technologies  για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην αυξανόμενη ζήτηση, όπως επίσης  και στην αλλαγή στις συνήθειες των καταναλωτών που θέλουν να πληρώνουν ανέπαφα με κάρτες και online gateways.
 
Το συνέδριο ήταν υπό την αιγίδα του Great Britain – Cyprus Business  Association του οποίου Πρόεδρος και Ιδρυτής είναι ο κ. Σάββας Κυριακίδης, ο οποίος είχε την τιμή να σημάνει την έναρξη του συνεδρίου καλωσορίζοντας τους  εκ Ηνωμένου Βασιλείου και Κύπρου παρευρισκόμενους και τα μέλη του Συνδέσμου του που συνδέθηκαν διαδικτυακά από την πλατφόρμα του στο Λονδίνο.
 
Περισσότερες λεπτομέρειες για τους ομιλητές και το πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να βρείτε στο
https://imarcomms.com/en/page/webinars

Δειτε Επισης

Cloud ERP, AI και βιωσιμότητα θα κυριαρχήσουν το 2024
NEDECO Electronics Ltd και Alcatel-Lucent Enterprise: Νέα εποχή για την επικοινωνία και τα δίκτυα
OpenAI, Google, Meta, Mistral: Έρχονται αναβαθμισμένες εκδόσεις τους για την τεχνητή νοημοσύνη
Epic: Κοντά στις επιχειρήσεις παρουσιάζοντας στην αγορά το Epic Business One
Επίσκεψη ΙδΕΚ στο Ισραήλ για ενδυνάμωση συνεργασιών σε θέματα Έρευνας και Καινοτομίας
Η Huawei απένειμε τις υποτροφίες για το πρόγραμμα Seeds for the Future
Δημήτρης Σκουρίδης: Έτσι μετατρέπεται σε κέντρο τεχνολογίας η Κύπρος-Προβολή της χώρας μας στην Ιαπωνία
Με τη στήριξη της Cyta, e-σύνδεση του «Σπιτιού του Παιδιού» με τις αίθουσες των δικαστηρίων
Νέα γενική διευθύντρια του TechIsland η Tanya Romanyukha-Παραλαμβάνει τη σκυτάλη από τον Μάριο Γιωργούδη
Έντονος ανταγωνισμός στην ευρυζωνική πρόσβαση-Σταθερότητα στη διαδικτυακή και καλωδιακή τηλεόραση