M. Mαυρομμάτης: Οι επιχειρήσεις πρέπει να επενδύσουν σε τεχνολογική αναβάθμιση

Δεν χρειάζεται μια επιχείρηση να είναι μεγάλη για να είναι «έξυπνη» επισημαίνει ο Μένοικος Μαυρομμάτης, Territory Sales Manager Cyprus & Malta, SAP Cyprus. Σε συνέντευξη του στο InBusinessNews, υπογραμμίζει πως  οι επιχειρήσεις θα πρέπει να επενδύσουν στην τεχνολογική τους αναβάθμιση και υποδεικνύει πως το SAP Business ByDesign αποτελεί ιδανική λύση για αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα ανεξαρτήτως μεγέθους.
 
Ποια είναι νέα πραγματικότητα για τις κυπριακές επιχειρήσεις μετά την κρίση COVID-19;
Η εμπειρία του Covid-19 έχει αποδείξει ότι αν και πολλές επιχειρήσεις ήταν κατάλληλα «προετοιμασμένες» για να ανταπεξέλθουν σε τέτοιες συνθήκες, υπήρχαν πάρα πολλές που δεν ήταν έτοιμες να ανταποκριθούν στις προκλήσεις που δημιουργήθηκαν. Οι περισσότερες από αυτές αναγκάστηκαν να εφαρμόσουν σε πολύ σύντομο χρόνο την εξ αποστάσεως επικοινωνία και εργασία για να μπορέσουν συνεχίσουν τις εργασίες τους. Έχοντας βιώσει πλέον την αποτελεσματικότητα της εξ αποστάσεως εργασίας, θεωρώ ότι πολλές εταιρίες θα την υιοθετήσουν είτε σε πιο μόνιμη βάση είτε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Ακόμη κι αν αποφασίσουν να μην το πράξουν όμως, το σημαντικό είναι να έχουν ξεκάθαρες ενδοεταιρικές πολιτικές και διαδικασίες που να ανταποκρίνονται στη σημερινή εποχή, και φυσικά τα κατάλληλα εργαλεία τα οποία θα τους επιτρέψουν να εργαστούν εξ αποστάσεως αν χρειαστεί, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι για το μέλλον. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά, είναι ότι είδαμε οργανισμούς – τόσο κυβερνητικούς όσο και ιδιωτικούς - να τρέχουν προγράμματα για το «digital transformation» με διαφορετικό ρυθμό.
 
Ποια διδάγματα θα πρέπει να αντλήσουν από την πανδημία ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένες εάν προκύψουν στο μέλλον παρόμοιες συνθήκες;
Οι επιχειρήσεις πρέπει να επενδύσουν στην τεχνολογική τους αναβάθμιση. Είναι καίριας σημασίας να επαναξιολογηθούν διαδικασίες και τεχνολογικά εργαλεία, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα και η ευελιξία, για να καταστεί δυνατή η απρόσκοπτη λειτουργία κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Αξιοποιώντας τα κατάλληλα και ασφαλή  εργαλεία και συστήματα και απλοποιώντας τις διαδικασίες, μια επιχείρηση μπορεί να έχει πλήρη έλεγχο όλων των δραστηριοτήτων της και να αυξήσει την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα των εργαζομένων της. Αυτό από μόνο του μπορεί να προσφέρει τρομερά οφέλη για την εξέλιξη της επιχείρησης γενικότερα.
 
Πως μια επιχείρηση μπορεί να αξιοποιήσει «έξυπνες» τεχνολογίες για να μετασχηματιστεί, να καινοτομήσει, να παρουσιάσει ανατρεπτικές λύσεις και προϊόντα με προστιθέμενη αξία;
Μια επιχείρηση δεν χρειάζεται να είναι μεγάλη για να είναι «έξυπνη». Όποιο κι αν είναι το μέγεθος, η μορφή και το αντικείμενό της, μπορεί να αξιοποιήσει «έξυπνες» τεχνολογίες  για να εκμεταλλευτεί νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και να αναπτυχθεί εκθετικά. Παρόλο που και πριν τον Covid-19 μια λύση ERP μπορούσε να βοηθήσει μια επιχείρηση να οργανώσει τις διαδικασίες της και να ενισχύσει την παραγωγικότητα και κερδοφορία της, μετά τον Covid-19 έχει πλέον καταστεί αναγκαία. Ο λόγος για αυτή την αναγκαιότητα πλέον, έγκειται στο γεγονός ότι μια τέτοια λύση προσφέρει παράλληλα ασφάλεια και πρόσβαση  στα συστήματα της επιχείρησης οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, δουλεύοντας συλλογικά αλλά από απόσταση. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η ασφάλεια είναι υψίστης σημασίας, αφού κατά τη διάρκεια του Covid-19, αρκετοί οργανισμοί στην προσπάθεια τους να δώσουν πρόσβαση, είχαν θέματα ασφάλειας.

Μπορείτε να αναφερθείτε στο SAP Business ByDesign και τι προσφέρει στις επιχειρήσεις;
Το SAP Business ByDesign αποτελεί μια ολοκληρωμένη σουίτα ERP στο Cloud ειδικά σχεδιασμένη για αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις, η οποία βασίζεται στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας (Machine Learning, IoT, Analytics). Η λύση αυτή μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην αναγκαία πλέον μετάβαση κάθε επιχείρησης στην ψηφιακή εποχή. Πρόκειται για ένα απλό και ευέλικτο στη χρήση σύστημα, που μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες μιας επιχείρησης και προσφέρει αυτοματοποιημένη διαχείριση κόστους, ενσωματωμένη σε κάθε στάδιο άμεση δυνατότητα analytics ώστε κάθε απόφαση να στηρίζεται σε δεδομένα, πανεύκολη και ασφαλή πρόσβαση από οποιαδήποτε συσκευή (και από ψηφιακούς βοηθούς, εκτός από κινητά ή tablet) σε οποιαδήποτε στιγμή και, βεβαίως, πλήρη συμμόρφωση και υποστήριξη όσων επιβάλλει ο ευρωπαϊκός κανονισμός προστασίας προσωπικών δεδομένων, GDPR.   
 
Απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις και υπηρεσίες ανεξαρτήτως μεγέθους;
Ναι, το SAP Business ByDesign αποτελεί ιδανική λύση για αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα ανεξαρτήτως μεγέθους. Διαθέτει προκατασκευασμένες διαδικασίες σε μια ενοποιημένη πλατφόρμα (χρηματοπιστωτικά, CRM, ανθρώπινο δυναμικό, διαχείριση μεγάλων έργων, προμήθειες, εφοδιαστική αλυσίδα), που παρέχει τις καλύτερες πρακτικές από 40 χρόνια εμπειρίας στις επιχειρηματικές διαδικασίες. Η υλοποίησή του απαιτεί μόλις 8-12 εβδομάδες, διατίθεται σε 12 γλώσσες και ήδη χρησιμοποιείται από περισσότερες από 5.000 επιχειρήσεις, σε περισσότερες από 130 χώρες ανά τον κόσμο. Παρόλο που το SAP Business ByDesign έχει πρόσφατα λανσαριστεί στην Κύπρο, οι συνεργάτες μας έχουν ήδη πιστοποιηθεί και έχουν την εμπειρία μιας τέτοιας εγκατάστασης.

Δειτε Επισης

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς
Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Γιώργος Χρυσάνθου: Το CYENS ανοίγει νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης
«Σε αξιοσημείωτη φάση ανάπτυξης και μετασχηματισμού ο τομέας της τεχνολογίας στην Κύπρο»