1ος Φοιτητικός Διαγωνισμός JA Start Up 2020

Δελτίο Τύπου  27/05/2020 08:10
1ος Φοιτητικός Διαγωνισμός JA Start Up 2020

1ος Φοιτητικός Διαγωνισμός JA Start Up 2020

Δελτίο Τύπου  27/05/2020 08:10
 Ο Junior Achievement Κύπρου ανακοινώνει την διεξαγωγή του 1ο Τελικού  του Φοιτητικού Διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Προγράμματος StartUp 2020. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την  1η Ιουνίου και ώρα 18:00- 19:30.  Λόγω των μέτρων που πάρθηκαν από την Κυπριακή Δημοκρατία στα μέσα Μαρτίου, η εκδήλωση θα διεξαχθεί μέσω του καναλιού του Junior Achievement  στο YouTube  Junior Achievement Cyprus.

Για να παρακολουθήσετε τον Τελικό και την Τελετή Βράβευσης πατήστε εδώ.
 
Ο Junior Achievement Κύπρου, κατά τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά εισήγαγε και εφάρμοσε πιλοτικά στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το πρόγραμμα StartUp.  Τρία πανεπιστήμια και πέραν των 100 νέων συμμετείχαν, δίνοντας το έναυσμα για τη συνέχιση του προγράμματος τα επόμενα χρόνια, το οποίο θα είναι ανοικτό για συμμετοχή όλων των Πανεπιστημίων της Κύπρου!  Φέτος, συμμετέχουν συνολικά 23 ομάδες προερχόμενες από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Εξειδικευμένη κριτική επιτροπή θα αξιολογήσει τις επιχειρηματικές ιδέες των 10 φιναλίστ ομάδων. Η νικήτρια ομάδα θα αναδειχθεί μετά την αξιολόγηση του Επιχειρηματικού πλάνου το οποίο παραδόθηκε σε πρώτο στάδιο και την παρουσίαση της επιχειρηματικής ιδέας και τις συνεντεύξεις που θα ακολουθήσουν με την κριτική επιτροπή. Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Διαδικτυακό Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό European Enterprise Challenge στις 24 - 26 Ιουνίου 2020, και οργανώνεται από το Junior Achievement Ελλάδος.

Οι δέκα φιναλίστ φοιτητικές εταιρείες είναι οι:
AID4ALL
CAP
CARS & PARTS
DARE
EXPLOIT
HIBISCUS
REMEMBER ME
RES2
SPORTZA
TELECOMRADE


Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές και φοιτήτριες 18-30 ετών να αναπτύξουν τη δική τους επιχειρηματική ιδέα και τους βοηθάει να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους σε διάφορους τομείς και δραστηριότητες της επιχείρησης. Ουσιαστικά, δημιουργούν ομάδες και για ένα διάστημα τριών μηνών εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη μιας επιχειρηματικής ιδέας, έχοντας υποστήριξη από καθηγητές, καθηγήτριες και μέντορες. 
 
Στόχος του προγράμματος είναι να εφοδιάσει τους νέους και τις νέες με γνώσεις και δεξιότητες  απαραίτητες για την εργοδότησή τους σε κάποιον οργανισμό ή την ανάπτυξη της δικής τους επιχειρηματικής δραστηριότητας, αλλά και γενικότερα για την επιτυχή τους σταδιοδρομία σε οτιδήποτε επιλέξουν να κάνουν στη ζωή τους.     
 
Κύριοι χορηγοί του Προγράμματος είναι η Πρεσβεία Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Ο JA Cyprus (www.jacyprus.org) είναι μέλος του Junior Achievement Worldwide, ενός παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού ειδικευμένου στην εκπαίδευση για την επιχειρηματικότητα των νέων.
 
Ο οργανισμός JA Cyprus υποστηρίζεται από:
  • Στρατηγικός Συνεργάτης: Astrobank Κύπρου
  • Εταίροι: Cyta, PwC Κύπρου, ExxonMobil Κύπρου και MetLife
  • Υποστηρικτής: Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
  • Θεσμικός Συνεργάτης: Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.jacyprus.org ή επικοινωνήστε με τη Έμιλη Σωτηρίου στο τηλέφωνο  97-715909 και στο email info@jacyprus.org.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας