Hack The Crisis Cyprus

Tο Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας RISE και η ομάδα του hack{cyprus} διοργανώνουν στις 3-5 Απριλίου 2020 το HackTheCrisisCyprus, ένα διαδικτυακό μαραθώνιο ανάπτυξης εφαρμογών με σκοπό την επίλυση προβλημάτων που προέκυψαν από την εξάπλωση του COVID-19. Το HackTheCrisisCyprus διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Ψηφιακού Πρωταθλητή της Κύπρου, Δρ. Στέλιου Χειμώνα.

Στόχος είναι να δοθεί στους πολίτες τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις, τις εμπειρίες, τις δεξιότητες και το ταλέντο τους για να εισηγηθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, πολίτες, η κυβέρνηση, οι τοπικές αρχές, κ.α. Θα δώσει επίσης στους πολίτες της Κύπρου τη δυνατότητα, μέσω των ιδεών τους, να φέρουν στην επιφάνεια προβλήματα και θέματα που αντιμετωπίζουν λόγω της τρέχουσας κατάστασης.

Η διοργάνωση αυτή είναι εμπνευσμένη από το παράδειγμα της Εσθονίας, στο πρότυπο της οποίας έχουμε βασίσει και τη δική μας προσπάθεια. Έχουν ήδη διεξαχθεί και συνεχίζουν να διεξάγονται αυτές τις μέρες με μεγάλη επιτυχία ανάλογες διοργανώσεις στην Γερμανία, Ιταλία, Φινλανδία, Λιθουανία Λετονία, Καναδά, Αυστραλία, Ιρλανδία, Βραζιλία και σε πολλές άλλες χώρες. Μέσω αυτών των διοργανώσεων έχουν προταθεί εφαρμοζόμενες λύσεις σε ένα μεγάλο εύρος θεμάτων, π.χ.  λύσεις για την κάλυψη των αναγκών σε προστατευτικές μάσκες, λύσεις για την ενίσχυση επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας λόγω της κρίσης ή ακόμα λύσεις για την διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ πολιτών που χρειάζονται βοήθεια και αυτών που μπορούν να την παρέχουν, μεταξύ άλλων.

Ο κόσμος της Κύπρου καλείται να συμβάλει στην προσπάθεια αυτή για εύρεση λύσεων που δυνατόν να βοηθήσουν στη βελτίωση των συνθηκών που έχουν προκληθεί από την πανδημία.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, δηλώσεις συμμετοχής, τρόπους υποστήριξης της προσπάθειας και επικοινωνία παρακαλώ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μαραθωνίου: http://hackthecrisis.hackcyprus.com/

Δειτε Επισης

Είπε «ναι» στον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Βουλή-Η αποστολή της ΑΨΑ
Τα μερίδια αγοράς στην κινητή τηλεφωνία: Σταθερή η κατάταξη με μικρά σκαμπανεβάσματα
Χάνει έδαφος η σταθερή τηλεφωνία, κερδίζει η κινητή-Σε ανοδική πορεία οι συνδέσεις τύπου Fiber Optic
Στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας-«Δικαιολογείται το έλλειμμα»
Ο Κανονισμός για την τεχνητή νοημοσύνη που ψήφισε η Ευρωβουλή-Έξι ειδικοί τοποθετούνται
Σας παρουσιάζουμε την υπηρεσία AI Avatar Influencers της TheMagnet®
Η νέα υπηρεσία της Grant Thornton Κύπρου: Το AI and Data Lab
Cablenet: Χρονιά ρεκόρ με 16.2% αύξηση στα έσοδα και 52% αύξηση στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας
ΓΕΡΗΕΤ: Έτος αλλαγών το 2022 με έμφαση στην ανάπτυξη του 5G
Στρατηγική συνεργασία Κύπρου και Microsoft για ψηφιακή ανανέωση