Αναζητούνται Ηθικοί Χάκερς για συμμετοχή στον 3ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας

Δελτίο Τύπου  11/02/2020 12:00
Αναζητούνται Ηθικοί Χάκερς για συμμετοχή στον 3ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας

Αναζητούνται Ηθικοί Χάκερς για συμμετοχή στον 3ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας

Δελτίο Τύπου  11/02/2020 12:00
Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society-CCS) διοργανώνει τον 3ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας Cyprus Cyber Security Challenge (CCSC) μέσα από τον οποίο θα συσταθεί η Εθνικη Ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον αντίστοιχο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό (ECSC).

RELATED ARTICLESΟ διαγωνισμός CCSC τελεί υπό την αιγίδα της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας και του Ψηφιακού Πρωταθλητή, έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας και  έχει τη Cyta ως στρατηγικό συνεργάτη.
 
Ο Παγκύπριος Διαγωνισμός CCSC θα διεξαχθεί διαδικτυακά από 1-15 Μαρτίου 2020 και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κάνουν την εγγραφή τους στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.ccsc.org.cy το αργότερο μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου 2020. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε άτομα ηλικίας ηλικίας 14 -25 χρονών, μαθητές, φοιτητές, επαγγελματίες, ηθικούς hackers, ερευνητές ασφαλείας, αλλά και αυτοδίδακτους στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.
hackersanazitountai2

 
Οι επιτυχόντες στο διαγωνισμό θα προετοιμαστούν από ομάδα μεντόρων και μέσα από περαιτέρω εκπαίδευση θα συσταθεί η Κυπριακή Ομάδα που θα συμμετέχει στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας (ECSC) ο οποίος θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο 2020 στην Αυστρία. Ο διαγωνισμός ECSC είναι μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών  (ENISA) και στόχο έχει την ενδυνάμωση των ταλέντων του Cyber Security στην Ευρώπη και τη σύνδεση τους με ηγετικούς οργανισμούς του τομέα.
 
hackersanazitountai3

 
Την Κυπριακή ομάδα προετοιμάζουν μέντορες-εθελοντές που μεταξύ άλλων αναλαμβάνουν τη θεματοθέτηση του διαγωνισμού, την επιλογή των υποψηφίων και εκπαίδευση των νικητών. Οι μέντορες είναι ειδικοί κυβερνασφάλειας που προέρχονται από ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς και πανεπιστήμια και προσφέρουν αφιλοκερδώς το χρόνο και τις ικανότητες τους.
 
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα https://www.ccsc.org.cy και τα κοινωνικά δίκτυα
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας