Στην αγορά της Κύπρου το iKydz

Δελτίο Τύπου  09/01/2020 17:30
Στην αγορά της Κύπρου το iKydz

Στην αγορά της Κύπρου το iKydz

Δελτίο Τύπου  09/01/2020 17:30
Φρένο στην ανεξέλεγκτη χρήση του Διαδικτύου από τους ανήλικους βάζει η έξυπνη συσκευή iKydz που συνδέεται εύκολα και άμεσα στο ρούτερ, δίνοντας τον απόλυτο έλεγχο στον γονέα. 

RELATED ARTICLES


 
Τα παιδιά περνούν αρκετές ώρες στο Internet καθημερινά, από μικρές κιόλας ηλικίες. Περισσότερα από το 40% των παιδιών χρησιμοποιούν το διαδίκτυο από την ηλικία των 7 ετών ενώ το 20% δηλώνει πως έχει ξεκινήσει στην πολύ μικρή ηλικία των 4-6 ετών.
 
Η καθημερινή έκθεση των παιδιών στο διαδίκτυο τα αφήνει ευάλωτα και εκτεθειμένα σε πάμπολλους κινδύνους, πέραν του αποδεδειγμένου κίνδυνου για εθισμό αφού 1 στους 4 μαθητές είτε παραδέχεται πρόβλημα εθισμού είτε δεν γνωρίζει ότι έχει εθιστεί στο διαδίκτυο.
 
Το iKydz είναι ένα απλό σύστημα ελέγχου του διαδικτύου και των εφαρμογών του, το οποίο εφαρμόζει φίλτρα και online ωράρια κατάλληλα για την κάθε ηλικία σε μεμονωμένες συσκευές, όλα διαχειριζόμενα από μια εύχρηστη εφαρμογή στο smartphone του γονέα.
 
Σε ερευνά που πραγματοποίησε το Ελληνικό Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου σε 14.000 ενδεικτικά τo 41% των παιδιών αποδέχεται αιτήματα φιλίας από αγνώστους, 14% μοιράζεται προσωπικό υλικό στο διαδίκτυο, το 21% έχει συναντηθεί με κάποιον που γνώρισε στο διαδίκτυο , ενώ πάνω από τους μισούς έχουν συναντήσει ακατάλληλο για την ηλικία τους περιεχόμενο, και σχεδόν οι μισοί γονείς δεν βάζουν όρια στην χρήση του διαδικτύου.
 
Το iKydz έρχεται για να φέρει λύση στο πρόβλημα του εθισμού στο διαδίκτυο και της έκθεσης σε ακατάλληλο περιεχόμενο των παιδιών και των εφήβων.
 
Η εγκατάσταση του είναι πολύ εύκολη: Η συσκευή iKydz συνδέεται στο router του σπιτιού, ο χρήστης κάνει λήψη της δωρεάν εφαρμογής iKydz Parental Controller και εγγράφεται. Μόλις συνδεθεί, αλλάζει τις ρυθμίσεις wifi στις συσκευές των παιδιών, ώστε να συνδεθούν στο σύστημα iKydz.
 
Στο σύστημα μπορούν να συνδεθούν έως 254 συσκευές που συνδέονται στο Internet, ενώ δεν υπάρχει περιορισμός στον τύπο της συσκευής (πχ κινητά τηλέφωνα, tablet, φορητούς υπολογιστές, τηλεοράσεις, ακόμα και κονσόλες παιχνιδιών).
 
Το iKydz προσφέρει πολλές δυνατότητες στο γονέα και έχει τη δυνατότητα:
 
  • Να ρυθμίσει τον χρόνο που θα έχει πρόσβαση το παιδί στο διαδίκτυο ανά συσκευή, να βάλει φίλτρα και όρια σε ιστοσελίδες που μπορεί να επισκέπτεται το παιδί, από οπουδήποτε μέσω της εφαρμογής του.
  • Να αποκλείει ακόμα  και τα ανεπιθύμητα pop-ups.
  • Ο γονέας να αποκλείσει ιστότοπους με ακατάλληλο περιεχόμενο και εφαρμογές καθώς και το online gaming.
  • Να αποκλείσει οποιονδήποτε ιστότοπο, που δεν θέλει ο γονέας να βλέπει το παιδί του.
  • Να διαχειρίζεται ή μπλοκάρει παιχνίδια στο Internet όπως το Fortnite, το Minecraft, το Bluewhale ή το Roblox.
  • Καθολικής διακοπής ίντερνετ στον γονέα, όπως και προσωρινής διακοπής την ώρα του φαγητού.
 
Τις παραπάνω δυνατότητες τις δίνει χωρίς έξτρα χρεώσεις, μέσω της εφαρμογής για smartphone.
 
Το ikydz διατίθεται μέσω των καταστημάτων PUBLIC και από το ηλεκτρονικό κατάστημα της αντιπροσώπου εταιρείας OMNITECH: www.omnistore.gr
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας