Χ. Κρητιώτης: H ψηφιακή μεταρρύθμιση των τραπεζών είναι πλέον γεγονός

InBusinessNews  24/12/2019 08:30
Χ. Κρητιώτης: H ψηφιακή μεταρρύθμιση των τραπεζών είναι πλέον γεγονός

Χ. Κρητιώτης: H ψηφιακή μεταρρύθμιση των τραπεζών είναι πλέον γεγονός

InBusinessNews  24/12/2019 08:30
Τους παράγοντες που κρύβονται πίσω από τις προσπάθειες ψηφιακής μεταρρύθμισης των τραπεζών, παρουσιάζει στην κάμερα του InBusinessNews ο Διευθύνων Σύμβουλος της Logicom Solutions, Χρυσόστομος Κρητιώτης. 

RELATED ARTICLES


 
«Θεωρώ ότι η ψηφιακή μεταρρύθμιση για τις τράπεζες είναι πλέον γεγονός.»
 
«Οι οργανισμοί σήμερα χρειάζονται ένα συνεργάτη ο οποίος μπορεί να προσφέρει το πλήρες φάσμα υπηρεσιών και προϊόντων που θα τους βοηθήσει να πετύχουν το ψηφιακό τους όραμα και να ανταγωνίζονται αποτελεσματικά στο νέο επιχειρηματικό γίγνεσθαι. Η Logicom Solutions, έρχεται και προσφέρει ακριβώς αυτό.»
 
 


Ποιοι παράγοντες κρύβονται σήμερα πίσω από τις προσπάθειες ψηφιακής μεταρρύθμισης των τραπεζών;
Θεωρώ ότι η ψηφιακή μεταρρύθμιση για τις τράπεζες είναι πλέον γεγονός. Οι πλείστες Τράπεζες  στην Κύπρο και την Ευρώπη βρίσκονται ήδη σε στάδιο υλοποίησης της ψηφιακής τους στρατηγικής. Πλέον το θέμα τυγχάνει στρατηγικής και δομημένης προσέγγισης από τις ανώτατες διευθύνσεις των τραπεζών. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την εμπειρία μας βλέπουμε τέσσερεις βασικού παράγοντες να οδηγούν τις μεταρρυθμιστικές αυτές προσπάθειες.
 

  • Ο πρώτος, όπως έχει συζητηθεί εκτενώς και στο συνέδριο, είναι ο πελάτης και η ανάγκη για την προσφορά από τις τράπεζες μιας καλύτερης πελατειακής εμπειρίας σε κάθε επαφή με την τράπεζα. Μιας εμπειρίας καλύτερα ενσωματωμένης στην καθημερινότητα του και άμεσα σχετικής με τις ανάγκες και πραγματικότητά του, τη δεδομένη στιγμή που αυτός ο πελάτης χρειάζεται τις υπηρεσίες και προϊόντα της τράπεζας.
 
  • Ο δεύτερος παράγοντας είναι η εύκολη σήμερα πρόσβαση, απ’ όλες τις απόψεις, σε νέες τεχνολογίες οι οποίες μπορούν αποτελεσματικά να υποστηρίξουν και να λειτουργήσουν ως καταλύτης για τις τράπεζες στην διαδικασίας ψηφιοποίησης του επιχειρηματικού τους μοντέλου.
 
  • Ο τρίτος βασικός παράγοντας είναι η διαθεσιμότητα πληθώρας δεδομένων και πληροφοριών που μπορούν να αξιοποιηθούν για το σχεδιασμό πιο αποτελεσματικών στρατηγικών προσέγγισης και εξυπηρέτησης των πελατών τους με πιο έξυπνες και στοχευμένες διαδικασίες καθώς επίσης και το σχεδιασμό και προώθηση πιο εξατομικευμένων προϊόντων και υπηρεσιών.
     
  • Τέταρτο, η ψηφιοποίηση παρέχει νέες ευκαιρίες για αυξημένα έσοδα, χαμηλότερο κόστος λειτουργίας και αυξημένη αποδοτικότητα. Νέες οικονομικά προσιτές πλέον τεχνολογίες επιτρέπουν στις τράπεζες να συλλέγουν, να αναλύουν και να παρουσιάζουν πληροφορίες πολύ πιο εύκολα και γρήγορα, παρέχοντας την ευκαιρία για πιο εμπεριστατωμένη λήψη στρατηγικών αποφάσεων, βελτιστοποίηση του δικτύου υποκαταστημάτων τους, πιο αποδοτική αξιοποίηση των πόρων τους και πιο αποτελεσματική διαχείριση των κινδύνων τους.
 
 
Πως η Logicom Solutions μπορεί να βοηθήσει τον τραπεζικό τομέα ώστε να συμβαδίσει με την ψηφιακή εποχή; 
Οι οργανισμοί σήμερα χρειάζονται ένα συνεργάτη ο οποίος μπορεί να προσφέρει το πλήρες φάσμα υπηρεσιών και προϊόντων που θα τους βοηθήσει να πετύχουν το ψηφιακό τους όραμα και να ανταγωνίζονται αποτελεσματικά στο νέο επιχειρηματικό γίγνεσθαι. Η Logicom Solutions, έρχεται και προσφέρει ακριβώς αυτό. Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών οι οποίες μπορούν να ξεκινήσουν από τον καθορισμό του ψηφιακού οράματος και της στρατηγικής και να εμβαθύνουν στη διαμόρφωση πολιτικών και διαδικασιών προς επίτευξη αυτής της στρατηγικής. Οι υπηρεσίες αυτές συμπληρώνονται με τη δυνατότητα ανάπτυξης και υλοποίησης επιχειρηματικών λύσεων που υποστηρίζουν την εφαρμογή της ψηφιακής ατζέντας του οργανισμού, αυτοματοποιούν τις διαδικασίες του και κτίζουν εφαρμογές ως προς την πιο αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πελατών του. Τέλος, προσφέρει τις υποδομές πάνω στις οποίες θα αναπτυχθεί όλο το τεχνολογικό πλαίσιο του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένου του δικτύου τηλεφωνίας και επικοινωνιών του, της cloud υποδομής του καθώς επίσης και του πλαισίου κυβερνοασφάλειας του. Η Logicom Solutions είναι ήδη, για πολλές τράπεζες και μεγάλους οργανισμούς στην Κύπρο και το εξωτερικό, ο έμπιστος συνοδοιπόρος και στρατηγικός συνεργάτης στο μακρύ ταξίδι για το ψηφιακό τους μετασχηματισμό.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας