Δυνατότητα καταχώρησης ιστοτόπων υπό την επέκταση '.ευ' αντί '.eu' από αύριο

InBusinessNews  13/11/2019 15:00
Δυνατότητα καταχώρησης ιστοτόπων υπό την επέκταση .ευ αντί .eu από αύριο

Δυνατότητα καταχώρησης ιστοτόπων υπό την επέκταση '.ευ' αντί '.eu' από αύριο

InBusinessNews  13/11/2019 15:00
Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι από αύριο θα ξεκινήσει να υφίσταται η δυνατότητα καταχώρησης διαδικτυακών "domain names" με τους ελληνικούς χαρακτήρες "ευ", ως ισοδύναμο του ήδη γνωστού ".eu". 

RELATED ARTICLESΩς εκ τούτου από αύριο οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν όνομα ιστοσελίδας σε πλήρη ελληνική γραφή. Η Κομισιόν αναφέρει ότι το ".eu" αυτή τη στιγμή είναι η 7η μεγαλύτερη επέκταση κωδικού χώρας στο διαδίκτυο από το 2003, με 3,7 εκατομμύρια πολίτες της ΕΕ και επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το όνομα τομέα βάσει αυτής της αξιόπιστης και ασφαλούς επέκτασης. Τον τομέα .eu διαχειρίζεται αυτή τη στιγμή το EURid, ένας ιδιωτικός, ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, βάσει σύμβασης με την Κομισιόν από το 2003.

Η Επίτροπος για την Ψηφιακή Οικονομία και την Κοινωνία, Mariya Gabriel, δήλωσε: "ο τομέας αυτός είναι ένα άλλο παράδειγμα της δέσμευσης της ΕΕ να προωθήσει την πολυγλωσσία και την ποικιλομορφία σε ολόκληρη την ήπειρο".

Τα υπάρχοντα ονόματα τομέα με ελληνικούς χαρακτήρες που έχουν καταχωρηθεί στο .eu θα έχουν 3 χρόνια για να μεταναστεύσουν στη νέα επέκταση ".ευ".

ΠΗΓΗ: KYΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας