Νέα πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για δωρεάν ίντερνετ

InBusinessNews  09/09/2019 15:33
Νέα πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για δωρεάν ίντερνετ

Νέα πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για δωρεάν ίντερνετ

InBusinessNews  09/09/2019 15:33
Δήμοι και κοινότητες θα έχουν σύντομα τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για δωρεάν δίκτυο Wi-Fi σε δημόσιους χώρους. 

RELATED ARTICLES


 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προκηρύξει νέα πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα WiFi4EU την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019, στις 14:00 ώρα Κύπρου. Η πρόσκληση, η οποία είναι ανοιχτή σε Δήμους και Κοινότητες της ΕΕ, θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2019, 18:00 ώρα Κύπρου.

Προστίθεται ότι οι δήμοι και κοινότητες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για 1.780 κουπόνια, αξίας 15.000 ευρώ το καθένα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη δημιουργία δωρεάν ασύρματων δικτύων (Wi-Fi) σε δημόσιους χώρους, όπως δημαρχεία, δημόσιες βιβλιοθήκες, μουσεία, δημόσια πάρκα ή πλατείες.

Το πρόγραμμα WiFi4EU, συνολικού ύψους 150 εκ. ευρώ, πραγματοποιείται στο πλαίσιο σειράς προσκλήσεων υποβολής αιτήσεων και καλύπτει και τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και τη Νορβηγία και την Ισλανδία.
 
Αφότου οι Δήμοι και Κοινότητες εγγραφούν στην ειδική πύλη WiFi4EU, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για κουπόνι με ένα μόνο κλικ. Η Επιτροπή επιλέγει τους δικαιούχους με σειρά προτεραιότητας, διασφαλίζοντας παράλληλα τη γεωγραφική ισορροπία. Κατά την πρώτη και δεύτερη πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το WiFi4EU οι οποίες έλαβαν χώρα τον Νοέμβριο του 2018 και τον Απρίλιο του 2019 αντίστοιχα, προσφέρθηκαν συνολικά 6,200 κουπόνια.
 
Οι εγγεγραμμένοι Δήμοι και Κοινότητες θα πρέπει να εκδηλώσουν άμεσα ενδιαφέρον κάνοντας κλικ στη διαδικτυακή πύλη του WiFi4EU μόλις αυτή ενεργοποιηθεί την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, καταλήγει η ανακοίνωση. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα https://wifi4eu.ec.europa.eu .
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας