Πρώτο Μουσείο Ιστορίας των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στην Κύπρο

Η Retro Computing & Gaming Ιδρύει το Πρώτο Μουσείο της Ιστορίας των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στην Κύπρο. 
 
Η Retro Computing & Gaming Ltd (RCG) είναι μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος δημιουργήθηκε με σκοπό την ίδρυση και λειτουργεία του πρώτου Μουσείου στην Κύπρο για την Ιστορία των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και την προώθηση της τεχνολογίας. Είναι υπεύθυνη για την διαχείριση της μεγαλύτερης συλλογής ηλεκτρονικών υπολογιστών, κονσόλων βιντεοπαιχνιδιών, περιφερειακών και λογισμικού των δεκαετιών 1970, 1980 και 1990 στην Κύπρο και την δημιουργία και διεξαγωγή παράλληλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων που φιλοξενούν μαθητές και εκπαιδευτικούς δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης μέσω δομημένων εργαστηρίων. Από τον Οκτώβρη του 2018 που άρχισε την λειτουργία της πέραν των 180 τμημάτων και πέραν των 4000 μαθητών δημοτικών σχολείων από όλη την Κύπρο παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα της, στα οποία περιλαμβάνεται ειδικό Πρόγραμμα Μουσειακής Αγωγής για την Ιστορία των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και εργαστήριο κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Μουσείου, να δουν τα εκθέματα και να ξεναγηθούν μέσω της Ιστορικής Γραμμής, η οποία αποτελεί αποκλειστική πνευματική ιδιοκτησία της εταιρείας στην ιστορία των ηλεκτρονικών υπολογιστών, από την αρχαιότητα (2200 π.χ.) μέχρι το 1999.
 
Οι δραστηριότητες της εταιρείας περιλαμβάνουν επίσης την συμμετοχή και διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων ψυχαγωγίας, όπως retro gaming events.
 
Επιπρόσθετα, η RCG είναι δημιουργός του πρώτου Maker Space στη Λευκωσία, που δίνει δυνατότητες αξιοποίησης τεχνολογικού εξοπλισμού αιχμής όπως τρισδιάστατη εκτύπωση, σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και άλλους για υλοποίηση ιδεών τους.
 
Η RCG συνεργάζεται με άλλους κοινωφελείς οργανισμούς, όπως η Cyprus Computer Society και ο Οργανισμός Νεολαίας ενώ οι δράσεις της χρηματοδοτούνται από διάφορους φορείς, περιλαμβανομένου του το Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας. Στους υποστηρικτές της RCG συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων η Δικηγορική Εταιρεία Elias Neocleous & Co LLC και το Cyprus Comic Con.
 

Δειτε Επισης

Είπε «ναι» στον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Βουλή-Η αποστολή της ΑΨΑ
Τα μερίδια αγοράς στην κινητή τηλεφωνία: Σταθερή η κατάταξη με μικρά σκαμπανεβάσματα
Χάνει έδαφος η σταθερή τηλεφωνία, κερδίζει η κινητή-Σε ανοδική πορεία οι συνδέσεις τύπου Fiber Optic
Στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας-«Δικαιολογείται το έλλειμμα»
Ο Κανονισμός για την τεχνητή νοημοσύνη που ψήφισε η Ευρωβουλή-Έξι ειδικοί τοποθετούνται
Σας παρουσιάζουμε την υπηρεσία AI Avatar Influencers της TheMagnet®
Η νέα υπηρεσία της Grant Thornton Κύπρου: Το AI and Data Lab
Cablenet: Χρονιά ρεκόρ με 16.2% αύξηση στα έσοδα και 52% αύξηση στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας
ΓΕΡΗΕΤ: Έτος αλλαγών το 2022 με έμφαση στην ανάπτυξη του 5G
Στρατηγική συνεργασία Κύπρου και Microsoft για ψηφιακή ανανέωση