Huawei: Αυξάνει μοντέλα και μερίδια

H Huawei ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1987 από τον Ren Zhengfei και σήμερα επενδύει στο μέλλον των τηλεπικοινωνιών σε πάνω από 170 χώρες. Το γραφείο της στην Κύπρο λειτουργεί από το 2009, αλλά η παρουσία της στον τομέα των τερματικών (smartphones και tablets) έγινε πιο έντονη από το 2016.  «H Huawei και συγκεκριμένα το consumer business τμήμα της απευθύνεται στους Κύπριους καταναλωτές, μέσω των συνεργατών της που είναι παροχείς κινητής τηλεφωνίας, καθώς και σε καταστήματα που διαθέτουν τα είδη της προς λιανική πώληση ή και σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες που παρέχουν. Παράλληλα προσφέρει και after sales service για τα προϊόντα της, μέσω του εξουσιοδοτημένου συνεργάτη της στην κυπριακή αγορά». 

Διαβάστε ακόμα: ​​​​​​Ν. Παντελίδη: Τα ξένα funds που προσελκύει η Κύπρος

Διαβάστε ακόμα: Όλη η επιχειρηματική κοινότητα στο 9th Nicosia Economic Congress  
 
Δίκτυο συνεργατών
Στον τομέα των καταναλωτικών προϊόντων η εταιρεία συνεργάζεται με αλυσίδες καταστημάτων λιανικής, όπως η Stephanis, η Public και η Εlectroline, καθώς και με το δίκτυο συνεργατών της Cyta, που περιλαμβάνει τους Aeliotis, Bionic και άλλους. Εδώ μπορεί κανείς να βρει τα προϊόντα της Huawei, όπως, smartphones, tablets και σχετικά accessories.
Όπως αναφέρει ο κ. Ηρακλέους, το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας είναι ότι αποτελεί μια πρωτοπόρο τεχνολογικά επιχείρηση. «Τα προϊόντα μας βρίσκονται πάντα στην αιχμή της τεχνολογίας και διαθέτουμε στρατηγικές συνεργασίες με υψηλού επιπέδου στον τομέα αυτό εταιρείες. Για παράδειγμα, είμαστε περήφανοι για τη συνεργασία μας με τον παγκόσμιο κολοσσό της φωτογραφίας, Leica, του οποίου τα προϊόντα παρέχουν τη δυνατότητα για εξαιρετικής λήψεως φωτογραφίες και βίντεο».   
 
Νέο λανσάρισμα

Η επίσημη παρουσίαση του P30 και του P30 pro πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι στις 26 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια μιας εντυπωσιακής εκδήλωσης στο Paris Convention Center. Την επόμενη μέρα λανσαρίστηκαν και στην αγορά της Κύπρου. «Η εταιρεία παρουσίασε για πρώτη φορά τα νέα της κορυφαία smartphones, τα Huawei P30 και Huawei P30 pro. Πρόκειται για κινητά των οποίων η κάμερα συναγωνίζεται άνετα επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές, με τον καινοτόμο Huawei super spectrum αισθητήρα, τον εξαιρετικό φακό με το οπτικό super zoom, με μια νέα κάμερα time of flight (TOF) και φυσικά ακόμα καλύτερη τεχνολογία σταθεροποίησης εικόνας οπτικά, αλλά και με AI (τεχνητή νοημοσύνη). Χάρη στην καινοτόμο υψηλή τεχνολογία των δυο νέων μοντέλων οι χρήστες μπορούν να έχουν άριστες φωτογραφίες και βίντεο υπό οποιεσδήποτε συνθήκες».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο CEO του Huawei Consumer BG, Richard Yu, είχε δηλώσει ότι η σειρά Huawei P30 φέρνει την επανάσταση μετά από δεκαετίες προσπαθειών και τεχνολογικής ανάπτυξης της κάμερας. «Θα ξαναγράψει τους κανόνες στη φωτογραφία και θα αλλάξει εντελώς την αντίληψη που έχει ο κόσμος για τη φωτογράφιση μέσω κινητών τηλεφώνων», τόνισε. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η σειρά αυτή δίνει μια σαφή εικόνα για τα επόμενης γενιάς smartphones, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να απαθανατίζουν την πραγματική ομορφιά που βρίσκεται στον κόσμο γύρω τους, μέσα από μια συσκευή που χωράει στην παλάμη του χεριού τους.
 
Nέες Εμπειρίες
Η Huawei, πρόσθεσε ο ίδιος, αποτελεί την πρώτη εταιρεία τεχνολογίας που έχει κατασκευάσει smartphones με AI, η οποία σε κάθε επόμενη γενιά των τηλεφώνων αυτών εφαρμόζεται με ακόμα μεγαλύτερη ισχύ σε ακόμα περισσότερες λειτουργίες του κινητού. «Το μέλλον, λοιπόν, είναι ήδη εδώ και το αύριο θα είναι γεμάτο εκπλήξεις, απίστευτη ευκολία κι ευελιξία για τον χρήστη», σημείωσε. Και τέλος, πρόσθεσε ότι: «Στο μέλλον η τεχνολογία δεν θα εστιάζεται μόνο στα προϊοντικά χαρακτηριστικά των smartphones, των wearables και των άλλων συναφών ειδών, αλλά πρωτίστως στον τρόπο ζωής και στα ecosystems. Ο χρήστης, με την υποστήριξη του 5G δικτύου, θα έχει τη δυνατότητα, μέσω της διάδρασής του με τις συσκευές, να είναι συνδεδεμένος όποτε το επιθυμεί με το σπίτι, την εργασία, τους φίλους και τους γνωστούς του. Τα μοντέλα της Huawei είναι κατασκευασμένα ώστε να επιτυγχάνεται η καλύτερη εμπειρία χρήσης, με απώτερο στόχο να διευκολύνονται οι καθημερινές του ανάγκες τόσο στην εργασία όσο και στην ψυχαγωγία του».  
 
Αύξηση μεριδίων
Το μερίδιο αγοράς των smartphones της Huawei, σε παγκόσμιο επίπεδο, κυμαίνεται γύρω στο 15% σε τεμάχια κι έχει, σύμφωνα με τον κ. Ηρακλέους, συνεχή ανοδική τάση. Στην κυπριακή αγορά το ανάλογο ποσοστό αγγίζει το 30% κι επίσης ανεβαίνει: «Η σημαντική αύξηση του μεριδίου της Huawei στη αγορά των smartphones οφείλεται, κατά κύριο ρόλο, στο πολύ επιτυχημένο λανσάρισμα της σειράς P20 (P20 pro, P20 P20 lite) τη χρονιά που μας πέρασε. Φέτος, με τα εξαιρετικά από τεχνολογικής άποψης και σχεδιασμού P30 και P30 pro, θέλουμε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας και να στοχεύσουμε ακόμη υψηλοτέρα».
 
 
ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
  • Η Huawei απασχολεί παγκοσμίως 180.000 άτομα, εκ των οποίων οι 80.000 είναι ενταγμένοι στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης (R&D)
  • Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στη Shenzhen της Κίνας
  • Το 2017 η εταιρεία πέτυχε παγκοσμίως σταθερή ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της.
  • Τα συνολικά ετήσια έσοδά της ανήλθαν σε 92.5 δισ. δολάρια ΗΠΑ, με βάση τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, σημειώνοντας 15,7% αύξηση σε σχέση με το 2016. Τα καθαρά κέ ρδη άγγιξαν τα 7.3 δισ. δολάρια. ΗΠΑ η ετήσια αύξησή τους το 28,1%.
 *Το ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού In Business

Δειτε Επισης

Στο κέντρο της Λευκωσίας νέο κέντρο για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας
Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς
Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Γιώργος Χρυσάνθου: Το CYENS ανοίγει νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης